22-08-07

Einde pisteseizoen voor Tim?

Naar alle waarschijnlijkheid zit het pisteseizoen van Tim er alweer op. Het geluk wil niet aan zijn kant komen en na zijn zware stressfactuur van enkele maanden geleden is competitie nu uitgesloten door een blessure aan de knie. Hopelijk betert dit snel en komt het winterseizoen niet in gevaar.

Update:

Een nieuw doktersbezoek heeft ervoor gezorgd dat Tim 2 weken niet mag lopen. Daarna mag hij kijken of het probleem verholpen is. Indien dit niet het geval is, of de blessure komt snel terug zal een loopanalyse uitgevoerd worden om te kijken of verdere aanpassingen aan de schoenen of steunzolen nodig zijn. De komende weken zal Tim de kiné bezoeken en ontstekingsremmers nemen. De conditie zal hij proberen op peil te houden door 4 maal per week het zwembad op te zoeken voor aquajogging.

14:26 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-08-07

B-meeting Tessenderlo: Jerry doet beter dan ooit op 3000m, Koen loopt PR op 800m ondanks slappe benen, Slamby amper één seconde boven PR op de 3000m

Op zaterdag trokken enkele atleten van Team Van Paemel naar het Limburgse Tessenderlo voor de jaarlijks sterk bezette B-meeting. De hoofdnummers bij de mannen waren de 800m en de 3000m. Beide afstanden liepen opnieuw over heel wat reeksen en ook heel wat toppers vonden hun weg naar Tessenderlo.

Onze youngster Koen aka Speedy was de eerste die de spikes mocht aanbinden om te stuiven over de rode tartan. Speedy koos voor de dubbele baanronde en werd opnieuw verwezen naar een minder sterke reeks. Koentje kende dit seizoen nog niet veel geluk met de reeksindelingen. Koen kreeg opnieuw een mentale dreun omdat hij van start moest in de C-reeks, ondanks dat hij de B-reeks zeker en vast waard was. Koen had tijdens de opwarming wel geen goed gevoel in de benen en ook tijdens de wedstrijd had hij een slap gevoel, toch wist hij nog als 2de te finishen in een nieuwe PR van 1.56.02, toch wel een knappe prestatie met slappe benen!Koen gaat komende zondag samen met trainingsmakker Kim van start op een 1500m in Aalst. Jerry zal beide atleten op sleeptouw nemen richting een tijd van 3'50".

De tweede atleet van Team Van Paemel die in actie kwam was Jerry. Jerry mocht van start gaan in de A-reeks van de 3000m en nam het ondermeer op tegen snelle mannen als Kim Ruell, Tasama Dame, J-P Weerts, Frank Bollen, Abdi Nagassi, Michaël Brandenbourg, Vital Gahungu, Patrick Stitzinger, Koen Vandermarliere om die maar te noemen. Jerry plaatste zich mooi achteraan de groep en volgde zeer gemakkelijk na een eerste kilometer in +/- 2'41", daarna stokte het tempo wat en dat resulteerde in een zeer snelle laatste kilometer. Jerry spurtte uiteindelijk naar een voor hem schitterende 6de plaats in een al even schitterende 8.08.63, meteen 6 seconden van zijn PR van enkele jaren terug en wij die dachten dat Jerry zijn topjaren voorbij waren, wellicht komende die topjaren er nog aan, laat ons hopen. Als je kijkt naar Guy Fays, die met zijn 38 jaar nog altijd schitterende tijden en prestaties neerzet op de piste, dan moet Jerry zeker en vast niet wanhopen. Voor Jerry is dit wellicht zijn beste zomerseizoen ooit, ook al duurde zijn zomerseizoen amper twee maanden. We kijken nu al uit naar Jerry zijn winterseizoen, dat ze met hem rekening zullen moeten houden in de Belgische topcrossen staat nu al vast. De A-reeks in Tessenderlo werd gewonnen door de Ethiopiër Tasama Dame (8.02.11), Abdi Nagassi finishte als 2de in 8.03.50, Vital Gahungu maakte het Afrikaanse podium compleet door als 3de te finishen in 8.05.81. De Nederlander Patrick Stitzinger (8.07.05) en de beloftevolle Waal J-P Weerts (8.07.66) finishten nog net voor Jerry. Tweedejaarsscholier Dieter Vanstreels verbaasde opnieuw vriend en vijand door 8.14.77 af te klokken, de 3de beste prestatie aller tijden bij de scholieren in België.

Jerry loopt nu nog één à twee stratenlopen alvorens voor enkele weken naar het Zwitserse Sankt-Moritz te trekken om zijn winterseizoen voor te bereiden. Op 30 september is hij dan weer van de partij in eigen land voor de ING Ekiden met die nieuwe topploeg 'Den Blompot' van trainingsmakker Tiemen. Op 5 oktober volgt dan de halve marathon in het West-Vlaamse Kuurne, deze wedstrijd zal dit jaar heel sterk bezet zijn met de deelname van oa. Stijn Vandevelde, Tom Compernolle, Aman Gemeda, ... .

In de B-reeks van de 3000m kwam onze Hip Hop DJ Slam-T (Tom) in actie. Tom liep een goede wedstrijd en finishte uiteindelijk als 14de in een tijd van 8.35.31, amper één seconde boven zijn besttijd van vorig jaar, daarmee kon hij zich wel mee verzoenen. De B-reeks werd gewonnen door Gentenaar David Stevens (8.21.66), Megaspike bezieler Jonas Roels liep als 2de naar een knappe PR van 8.22.38. Slamby loopt komende vrijdag normaal een 1500m in Lebbeke.

15:59 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-08-07

Gouden 10km Sint-Andries Brugge: Stijn F. mooi 3de na sterke Tom Compernolle en Alexander Diaz

http://www.gouden10km.be/UITSLAG%2010%20KM%202007.pdf

Verslag door Stijn:

Op woensdagavond trok ik de wedstrijdschoenen aan in Sint-Andries Brugge voor de stratenloop 'de Gouden 10km'. We moesten twee rondjes afleggen op de snelle omloop, dit met amper 4 bochten per ronde. Er stond nog redelijk veel wind, het eerste deel van de ronde was tegen de wind in, het tweede deel van de ronde kregen we de wind in het voordeel. Gelukkig bleef het droog toen we moesten lopen.

Aan de start kwamen zo'n 150 atleten, daarbij heel wat sterke atleten met oa. Tom Compernolle, man in vorm Alexander Diaz, Dimitri Caby, Ghirmay Woldu (winnaar in 2004 en 2005), Dieter Van de Walle (winnaar in 2006), Patrick Van Petegem, Bart Verkaemer, Pedro Dujardin, Dirk Van de Velde, ... . Het beloofde dus een mooie en snelle wedstrijd te worden, een goede waardemeter om te zien waar ik momenteel sta na het pisteseizoen.

Er werd snedig gestart, maar al snel viel het vooraan wat stil en was er nog wat tijd om te dollen. Nog voor de eerste km vond Ghirmay Woldu het welletjes en plaatste een enorme versnelling, er ontstond meteen een schifting. Het regende uitvallen vooraan en er ontstond een kopgroepje met Woldu, Diaz, Compernolle en Caby. Ikzelf volgde op korte afstand met Dieter Van de Walle en Patrick Van Petegem in mijn spoor. Na ongeveer 2km kon ik de sprong maken naar het kopgroepje, ook Dieter Van de Walle kon opnieuw aansluiten. Bij het keerpunt in Varsenare kregen we de wind in het voordeel en op dat moment plaatste Tom een versnelling, iedereen moest passen behalve Alexander, die probeerde aan te pikken. Nog voor km 4 ging Tom er alleen vandoor. Ik had intussen het gaatje met Woldu dichtgelopen en samen met Dimitri vormden we een groepje. Achter ons vormden Dieter Van de Walle en Patrick Van Petegem een duo.

Toen ik na één ronde het tempo opnieuw overnam van Woldu stapte hij verrassend uit de wedstrijd. Dimitri had intussen ook een gaatje moeten laten, Alexander liep intussen een kleine 10 seconden voor me uit. In het stuk tegenwind probeerde ik mijn achterstand te overbruggen en dat lukte mij uiteindelijk ook na zo'n 7km wedstrijd. Bij het keerpunt in Varsenare versnelde Alexander wat, ik moest opnieuw enkele meters prijsgeven. Het verschil bleef constant rond de 5 seconden tussen ons en zo bleef het spannend tot het einde voor de 2de en 3de plaats. Met de wind in de rug ging het al behoorlijk snel, waardoor een extra versnelling er niet echt in zat om opnieuw bij Alexander aan te sluiten. Tom Compernolle won overtuigend en op een héél knappe manier de wedstrijd in een nieuw wedstrijdrecord van 28'48", dat is 8 seconden sneller dan een Keniaan in 2003. Alexander finishte na een mooie wedstrijd als 2de in 29'28", 7 seconden later kwam ik als 3de over de streep. Dimitri Caby werd 4de in 30'26", Dieter Van de Walle (30'59") werd 5de en Patrick Van Petegem (31'11") finishte als 6de.

Ik ben zeer tevreden over mijn wedstrijd, want ik had een zeer goed gevoel en ik kon mijn tempo gedurende de 10km constant hoog houden. Ik had tijdens de wedstrijd enkele gaten dichtgelopen en dat begon op het einde wel wat te wegen, toch kreeg ik geen inzinking en dat was positief. De organisatie was dik in orde en als alles meezit kom ik volgend jaar opnieuw aan de start van deze mooie wedstrijd. Mijn volgende wedstrijd is Dwars door Keiem op zaterdag 25 augustus, dit is de laatste wedstrijd van het Houtlandcriterium, nu eerst nog enkele tempotrainingen afwerken, want dat is al een hele tijd geleden.

Ik wil nog Stiepi (Davy) veel beterschap wensen, want hij heeft wat last van een keelontsteking. Gisteren begeleide hij zijn vriendin Lies met de fiets, Slamby was ook aanwezig op zijn tweewieler, hij begeleide mij tijdens de wedstrijd, waarvoor dank!Slamby gaat komende zaterdag van start op de 3000m in Tessenderlo, Tim moet afzeggen voor de 800m op dezelfde meeting, Tim kreeg dinsdag wat last aan de knie en wil geen risico's nemen met het oog op de FC in Merksem en het BK beloften.

Gouden10brugge07_%2B-%2B02

Gouden10brugge07_%2B-%2B12
Gouden10brugge07_%2B-%2B16
Gouden10brugge07_%2B-%2B17
Gouden10brugge07_%2B-%2B19
Gouden10brugge07_%2B-%2B20
Gouden10brugge07_%2B-%2B21
Gouden10brugge07_%2B-%2B37
Gouden10brugge07_%2B-%2B38
Gouden10brugge07_%2B-%2B39
Gouden10brugge07_%2B-%2B41
Gouden10brugge07_%2B-%2B48
Gouden10brugge07_%2B-%2B49
Gouden10brugge07_%2B-%2B50
Gouden10brugge07_%2B-%2B51
Gouden10brugge07_%2B-%2B52

Meer foto's van de wedstrijd op: http://alexanderdiazrodriguez.blogspot.com/

11:50 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-08-07

Stratenloop Torhout: Stijn wint, Davy 3de

Verslag door Stijn F.:

Op zaterdag namiddag vond op de wijk "Drie Koningen" in Torhout de 9de editie plaats van de Kermisloop. Deze wedstrijd over 13km maakt deel uit van het Houtlandcriterium en wordt gelopen over 2 ronden, deels over onverharde wegen.

De nummers 1 en 2 van vorig jaar, met name Dimitri Caby en Frederic Colpaert kwamen dit jaar niet aan de start. Aan de start verschenen wel master Guy De Blander, Nico Serroen (winnaar van de stratenloop van Ardooie begin deze maand) en trainingsmakker Stiepi (Davy), om deze maar te noemen. Het was behoorlijk warm, gelukkig waren er veel bevoorradingsposten en konden we elke ronde enkele kilometers schuilen in het bos van Aartrijke.

De start verliep rustig, na 500m plaatste ik eens een versnelling om de grote groep wat uit te dunnen en dat lukte ook. Eventjes later had ik samen met Davy een klein gaatje geslaan op de rest. Ik besloot om tempo te maken en hoopte Davy op sleeptouw te kunnen nemen, zodat we 1 en 2 zouden worden. Maar na 1km merkte ik op dat Davy reeds moest lossen, ik hoopte op een terugkeer van Davy, maar Davy kon het gaatje spijtig genoeg niet meteen dichtlopen. Na zo'n 3km in het bos van Aartrijke kreeg ik wat last van steken in mijn zij, ik kon daardoor niet voluit lopen, waardoor mijn voorsprong niet echt groter werd. Toen ik na bijna 5km op de oude spoorwegbedding kwam kon ik opnieuw versnellen en vanaf dan liep ik opnieuw verder uit op mijn achtervolgers. Ik keek nog regelmatig eens achter mij om de situatie achter mij te bekijken, maar ik mocht gerust zijn, mijn voorsprong werd alleen maar groter. Davy had in de tweede ronde het gezelschap gekregen van Guy De Blander, die aan een uitstekende wedstrijd bezig was.

Ik won de wedstrijd uiteindelijk zonder problemen in 41'51" en was daarmee zeer tevreden, want ik trainde de afgelopen weken, maanden enkel voor de piste. Guy De Blander (43'12") kon zich in de slotkilometers nog loswerken van Davy en werd zo knap 2de en 1ste master. Davy volgde 12 seconden na Guy als 3de. Nico Serroen werd 4de. Collega Molenloper Lieven Vandenbroucke werd knap 8ste en deed een heel goede zaak in het klassement voor het houtlandcriterium. Met nog één wedstrijd te gaan komt hij op 3 puntjes van Steven Broucke (MACW), die momenteel 2de staat. De Molenlopers zullen knap 2de worden in het clubklassement.

Volgende afspraak op straat wordt de Gouden 10km in Sint-Andries Brugge op woensdag 15 augustus!Ook Ghirma Woldu en Alexander Diaz zullen alvast van de partij zijn.

14:38 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

FC Ninove 1500m: Jerry

Jerry mocht op de Flanders Cup meeting in Ninove van start gaan in de C-reeks van de 1500m. Jerry vloog er van bij de start opnieuw in, na één ronde werd hij gelukkig afgelost door enkele jeugdige atleten. Jerry finishte uiteindelijk mooi als 6de in een tijd van 3.54.61, opnieuw een bevestiging dat het met de snelheid goed zit!Michael Brandenbourg won de reeks in 3.52.04. Komende zaterdag gaat Jerry van start op een 3000m in het Limburgse Tessenderlo.

13:57 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

FC Ninove 1500: Tim doet enkele honderdsten beter dan zijn PR

Verslag door Tim:

Na mijn eerste 800m en eerste 1500m, waar ik telkens beter presteerde dan verwacht ging ik nu voor de eerste maal met vooropgelegde ambities van start. Ik voelde de vorige maal al dat een tijd onder de 4' er zeker in zit en wou dit nu bewijzen. Jammergenoeg moest ik in de 2e reeks van het naprogramma van start gaan, waardoor ik beseft dat dit niet simpel ging zijn. Niemand van deze reeks had waarschijnlijk al ooit onder de 4' gelopen.

In tegenstelling tot de vorige keer startte ik na zeer veel geduw en getrek wel redelijk goed in circa 6e positie. Jammergenoeg viel het tempo direct helemaal stil, waardoor we zeer traag de eerste 300m doorkwamen (in 51s heb ik me achteraf laten wijsmaken). Gelukkig besefte Michel Basemans dat we op deze manier geen goede tijd kunnen lopen en offerde hij zich op om het werk te doen. (waarvoor ik en vele anderen hem bedanken) Het tempo ging in een ruk de hoogte in en er vielen direct vele kleine gaatjes. Vanaf dat moment heb ik mijn eigen tempo gelopen en 2 redelijk snelle ronden gelopen waarin ik langzaam naar Michel toeliep.

Op 400m van het einde kwam ik bij hem aansluiten en zag dat hij door zijn beste krachten heen was. Ook zag ik dat er mits een zeer snelle laatste ronde nog een sub 4' tijd inzat. Jammergenoeg had ik toen niet meer het supergevoel, en wist dat vanaf 400m van de finish op kop komen teveel zou zijn om vol te houden. Maar aangezien het anders weer zou stilvallen had ik geen keus. Op 200m van de finish kwam een zeer sterke lopende Thomas Callewaert voorbij me gesprint. Ik probeerde er alles aan te doen om aan te klampen maar voelde de benen te zwaar verzuren en op 100m van het einde moest ik hem en enkele anderen laten gaan om uiteindelijk de laatste 50m nog redelijk stil te vallen. Uiteindelijk won Steven De Wulf de reeks na een knappe eindsprint. Hij was de enige die net onder de 4' raakte en was daar duidelijk dolgelukkig mee. (Proficiat aan hem).

Uiteindelijk liep ik nog net mijn nieuw PR met 4.01.81 of een verbetering van maar liefst 15 honderdsten. Uiteindelijk wel wat minder dan ik gehoopt en verwacht had, maar toch mag ik zeker niet klagen. Mits een snellere aanvangsronde zat er misschien nog iets meer in, maar onder de 4' ging ik toch niet raken. Vooral de atleten zoals Thomas Callewaert (4'00.55) die juist boven de 4' eindigen zullen achteraf wel eens balen om die trage aanvangsronde.

13:51 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

FC Ninove: Koen maakt opnieuw indruk op 1500m

Verslag door Koen: 

Het was voor mij de eerste keer dat ik in de Parklaan naast de Dender zou van start gaan. Nog nooit liep ik een wedstrijd op de piste van VITA. Voor alles is er een eerste keer en die eerste keer daar is heel goed meegevallen!

Een beetje pech, maar dat kom ik stilletjes aan gewoon de laatste weken, kon me niet tegenhouden om nog eens mijn vorm te bevestigen. Ik vernam dezelfde morgen nog op de site van VITA dat je met een tijd boven de 3'50" niet in het hoofsprogramma kwam, dus lichtte ik mij pa in dat ik slechts na 21.30h in actie zou komen en we pas om 19h zouden moeten vertrekken richting Dender! Welja...toen ik daar aan kwam zag ik dat de Jerry al bezweet was en vroeg me waarom ik er nu nog maar was??? Ik wist niet meteen wat me overkwam, hij wist me te vertellen dat ik had mogen starten in het hoofdprogramma. Opnieuw een domper zoals ik de afgelopen weken er al een paar heb moeten verwerken, een goeie tijd kon ik opnieuw wel weer vergeten. Maar na een klein dipje kon ik me weer helemaal focussen op de wedstrijd die nog zou volgen. Dit is het bewijs dat ik mentaal heel sterk sta op dit ogenblik en dat dit enkel maar zal verbeteren de komende weken!

Na de opwarming was ik klaar om mezelf voor 100% in de strijd te smijten en niet zou wachten op iemand om over te nemen, iemand moet het op zich nemen! Net voor de start wist Pieter Sollier me te vertellen dat hij 800m zou hazen, dat was al heel mooi meegenomen. Na de start liet ik haas Sollier dus mooi voor en nestelde me mooi in 2de positie, ik liet me deze keer niet wegdrummen zoals op het BK, maar liep heel attent voorin mee. Sollier kwam heel snel door, voor mij niet erg ik kon het tempo goed aan. Na 800m stapte Pieter, met nog een korte aanmoediging, dus uit de wedstrijd. Ik besloot om gewoon mijn tempo door te lopen en dan zou ik wel zien wat er gebeurt. Op 500m van de streep riep Jerry me dat ik Arnaud Lecoueche moest laten overnemen, maar ik voelde me te sterk om hem te laten overnemen en inderdaad bij het ingaan van de laatste ronde stak ik nog een tandje bij en iedereen moest de rol lossen. Ik liep dus zonder concurentie naar de eindmeet en de klok registreerde 3'53"18. Dat wil zeggen...6 hondersten van mijn PB. Jammer, maar met dit gevoel en geduchtte tegenstanders loop ik naar 3'52" - 3'51".

Graag wil ik Pieter Sollier en alle supporters bedanken die me hebben aangemoedigd! Ik hoorde veel mijn naam en dat was mijn boost om door te trekken! Bedankt!

Jammer genoeg heb ik geen foto's van de wedstrijd, mijn zusje was niet in haar dagje en trok enkel onduidelijke foto's Tong uitstekend!

Groetjes Speedy Geldgezicht!

13:44 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-08-07

BK alle cat. te Brussel: Hitte grote spelbreker bij 5000m

Afgelopen weekend vond in het Koning Boudewijnstadion te Brussel het BK piste alle cat. plaats. Temperaturen van net boven de 30 graden waren wat teveel van het goede voor de langere loopnummers.

Op zaterdag vonden de reeksen plaats van de 1500m met daarbij vier atleten van Team Van Paemel. In de eerste van twee reeksen liepen Koen en Kim en in de tweede reeks kwamen Jerry en Jo aan de start. De eerste reeks verliep rustig, want niemand wou de kastanjes uit het vuur halen. De wedstrijd brak pas open in de laatste ronde. Kim schoof reeds bij het begin van die laatste ronde in baan twee naar voor op, Koen wachtte tot de laatste 120m om zijn ultieme versnelling in te zetten en stoof nog zo'n 6 a 7 atleten voorbij, om uiteindelijk knap als 6de te finishen in een tijd van 3.56.10. Kim kon in de laatste rechte lijn niet meer versnellen en finishte als 10de in 3.57.21. De reeks werd gewonnen door Tim Clerbout in 3.54.18, Geoffrey Marrion werd tweede in 3.54.43, zij plaatsten zich rechtstreeks voor de finale op zondag.

In de tweede reeks wisten ze hoe snel ze moesten lopen om zich te plaatsen voor de finalen. Jerry vloog er van bij de start in en bepaalde tijdens de eerste wedstrijdhelft het tempo, daarna nam Kim Ruell het heft in handen. De reeks werd uiteindelijk gewonnen door de Ethiopiër Dame Tasama in 3.49.68. Matthieu Vandiest finishte als tweede in 3.50.24 en plaatste zich net als Dame rechtstreeks voor de finale. Jerry moest in de laatste 150m passen en finishte verdienstelijk als 9de in 3.56.31. Jo verliet vroegtijdig de wedstrijd. Nog 6 atleten uit reeks 2 werden opgevist voor de finale door hun snellere tijden dan de atleten uit reeks 1 mede dankzij het tempowerk van Jerry. Uit reeks 1 mocht nog slechts 2 atleten naar de finale. Koen viel met de 14de tijd net uit de boot, slechts de beste 12 mochten naar de finale op zondag. 

Koen was tevreden over zijn wedstrijd, hij maakte wel nog enkele foutjes, door oa. zich te laten wegdrummen, maar als youngster was hij daar vooral om te leren en ervaring op te doen. Zijn finish mocht er alvast zijn en dat ziet er goed uit voor het BK junioren, waar hij eveneens de 1500m voor zijn rekening zal nemen.

Kim was dan weer ontgoocheld over zijn prestatie, omdat hij in de laatste rechte lijn die extra versnelling niet kon plaatsen en zo nog wat plaatsen verloor.

Jerry deed wat hij kon, vloog er meteen in, maar kwam enkel de laatste 150m te kort om mee te dingen naar een finaleplaats. Eén ding staat vast, het zelfvertrouwen van Jerry groeit met de week!

Op zondag was het weer broeierig heet in het Koning Boudewijnstadion, de temperatuur steeg tot 33 graden en dat was iets teveel van het goede voor de afstandslopers. Trainer Raymond was net als op zaterdag aandachtig toeschouwer in het stadion. Ook Jerry en Kim waren van de partij, alsook Nele (dochter van Raymond).

Stijn en Tom kwamen rond 16u aan de start van de goed bezette 5000m, met zo'n 25 atleten met een besttijd onder de 15'. Stijn wist al op voorhand dat hij geen topprestatie moest verwachten, want in de hitte kon hij nog nooit goed presteren. Stijn koos als enige van de deelnemers voor gewone lichte wedstrijdschoenen om verhitte voeten en de daarbij horende blaren te vermijden, ook de stijfheid zou achteraf minder zijn. De ene helft van de piste lag in de schaduw, de andere helft vol in de zon, daar was het bijna niet te doen om te lopen, gelukkig was er bevoorrading met water en sponsen.

Na enkele ronden werd al duidelijk dat Stijn niet op zijn waarde kon lopen door de hitte, Tom kon zich in de eerste wedstrijdhelft nog goed verweren in de hitte en liep in een groepje zo'n 50m voor Stijn uit. Met nog 5 ronden te gaan besloot Stijn toch nog iets van de wedstrijd te maken en voerde het tempo wat op. Zo kon hij nog Joachim Pelicaen, Tom (Slamby) en Jean-Michel Brandenbourg remonteren om uiteindelijk als 15de en 14de belg te finishen in een tijd van 15.27.99, ofwel 52 seconden boven zijn besttijd. Tom kreeg het in de tweede wedstrijdhelft moeilijk, de hitte eiste zijn tol, in de laatste ronden liet hij het kopke wat hangen en liep uiteindelijk binnen als 18de en 17de belg in 15.56.36.

Het was natuurlijk jammer dat het zo warm was, in beter weersomstandigheden zat een dichtere ere-plaats (top-10) er voor beiden zeker in. Volgend jaar beter hé als het weer meezit natuurlijk. De wedstrijd werd gewonnen door master Guy Fays in een tijd van 14.30.13. Frank Bollen werd 3de, maar 2de belg in 14.42.34, Jean-Pierre Weerts (14.43.26) maakte het podium compleet.

Charlotte, de vriendin van Stijn, finishte als jongste deelneemster aan de 5000m bij de dames in een sterk deelnemersveld mooi als 10de in een tijd van 18.37.95, amper 16 seconden boven haar besttijd en dat in die hitte.

Trainer Raymond slaat zijn basiskamp de komende twee weken op in Hotel Ravelingen in Mariakerke aan zee. Op dinsdag zullen de trainingen van de West-Side de komende twee weken doorgaan onder leiding van Raymond op de Schorre in Oostende. Stijn gaat komende zaterdag van start in een stratenloop te Torhout, een wedstrijd van het Houtlandcriterium over 13km, ook Davy komt er in actie. Davy won op vrijdag 3 augustus in het Nederlandse Dalfsen zonder problemen de 10km, ook vorig jaar was hij er de beste. Lies, de vriendin van Davy, finishte mooi als 6de bij de dames.

14:23 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-08-07

1500m Oordegem: Tim loopt met 4'01"96 een nieuwe besttijd, Stijn loopt met 4'04"66 een seizoensbeste

Verslag door Stijn:

Op donderdagavond trok ik samen met Tim de spikes aan in Oordegem voor een 1500m. Voor Tim was het zijn tweede wedstrijd van het seizoen en zijn eerste 1500m. Ik had alvast niet echt gepiekt of afgebouwd naar deze wedstrijd, ik wou enkel nog eens wat snelheid opdoen. Zondag staat voor mij immers het BK 5000m op het programma. Er was heel wat volk in Oordegem en het weer was echt perfect om een goede prestatie neer te zetten. Bij de juniors, seniors, masters mannen kregen we 3 reeksen. Tim, ikzelf en Team Vijverman atleet Koen Speliers gingen voor EA van start in de snelste reeks. Van bij de start ging het zeer snel, een klein groepje met daarbij oa. Thomas De Backer en Arnaud Lecoeuche liep meteen van iedereen weg. Ikzelf had een goede start, na 300m gingen heel wat atleten mij voorbij, waarbij ook Tim, die een zeer goede indruk gaf. Tim kwam na 400m door in 63", ikzelf volgde in 64". Het hele pak trok op een lint en in de 2de ronde moest ik een klein gaatje laten op de grote groep. Na 1000m kwam Tim ongeveer door in 2'43", Koen Speliers in 2'44" en ikzelf volgde na ongeveer 2'45 a 2'46". Na 1000m ging ik over Tim Viaene en trok het tempo weer de hoogte in, met 3'02" na 1100m moest een tijd rond 4'05" nog mogelijk zijn. Ik kwam in de laatste rechte lijn net niet in het spoor van de grote groep, maar ik was uiteindelijk wel tevreden met mijn 4'04"66, toch 2,5 seconde sneller dan eind mei in Lokeren. Ik ben ervan overtuigd dat ik nog sneller moet kunnen op dit moment, mits wat meer wedstrijdritme op deze afstand, maar helaas doe ik geen 1500m dit seizoen. Ik doe deze afstand in functie van de langere afstanden op de piste.

Tim liep een hele mooie wedstrijd in Oordegem. Hij was in de start wat slecht weg, waardoor hij in de eerste ronde een versnelling moest plaatsen om naar voor op te schuiven. Het werd in de laatste meters een mooie spurt met een heleboel atleten. Tim finishte uiteindelijk in een knappe 4'01"96, ofwel 73 honderdsten sneller dan zijn vorige besttijd gelopen in 2006. Voor Tim opnieuw een opsteker, want na zijn blessureleed had hij zo'n tijden nog niet verwacht bij zijn eerste wedstrijden. Dat ziet er dus goed uit voor de komende weken. Tim zet nu nog alles op de 1500m en gaat voluit voor een duik onder de 4'!Ook een knappe prestatie van Tim's leeftijdsgenoot en clubgenoot Koen Speliers, ook hij liep met 4'03"17 een besttijd!

De wedstrijd werd gewonnen door een sterke Thomas De Backer in een tijd van 3'56"16, Arnaud Lecoeuche werd één seconde later 2de. Quentin Poncelet finishte als 3de (4'01"05).

De weersvoorspellingen voor komend weekend zijn héél mooi voor de zonnekloppers, maar voor de atleten die aan het BK deelnemen zijn het weer extreme temperaturen, zeker voor de 5000m. Het wordt weer afzien bij zo'n 30 graden, een mooie tijd kan je bij zo'n temperaturen wel vergeten. Voor de 5000m komen zondag zo'n 25 atleten aan de start, allen met een besttijd onder de 15', we mogen dus spreken van een sterke bezetting. Master Guy Fays is de grote favoriet, daarna wordt het uitkijken naar de revelatie van de zomer Frank Bollen, Maarten Van Steen en J-P Weerts. Mijn vriendin Charlotte loopt zondag met het BK haar 2de 5000m van het seizoen, hopelijk kan ze haar besttijd van 18'21" wat aanscherpen. Koen, Kim, Jerry en Jo lopen zaterdag de reeksen van de 1500m. Slechts 12 atleten mogen op zondag de finale betwisten.

Herschaalde kopie van Oordegem 1500m 2007 013

Herschaalde kopie van Oordegem 1500m 2007 003

Herschaalde kopie van Oordegem 1500m 2007 004

Herschaalde kopie van Oordegem 1500m 2007 014
Herschaalde kopie van Oordegem 1500m 2007 018

Herschaalde kopie van Oordegem 1500m 2007 001

Herschaalde kopie van Oordegem 1500m 2007 019

01:26 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-08-07

Davy wint 5km op Beach run Koksijde

Davy won op donderdag 26 juli zonder problemen de 5km van de Beach Run in Koksijde. Op vrijdag 3 augustus gaat Davy van start op een 10km in het Nederlandse Dalfsen.

Hieronder het voorlopige wedstrijdprogramma van de West-Side:

02/08: 1500m Oordegem (Stijn en Tim)

04/08: BK alle cat. Brussel 1500m reeksen (Koen)

05/08: BK alle cat. Brussel 5000m RF (Stijn en Tom) + eventueel finale 1500m (Koen)

11/08: FC Ninove 1500m (Koen en Tim)

11/08: Stratenloop Torhout 13km (Stijn en Davy)

15/08: Gouden 10km Sint-Andries Brugge (ev. Stijn en Davy)

18/08: B-meeting Tessenderlo 3000m (Tom, ev. Stijn) 800m (ev. Koen en Tim)

25/08: Dwars door Keiem 10,8km (Stijn en Davy)

25/08: FC Merksem 1500m (Koen, Tim en Tom)

02/09: BK 4x1500m junioren (Koen met FLAC)

09/09: BK jun/bel: 1500m jun (Koen), 1500m bel (Tim), 5000m bel (Tom)

Relatieve rustperiode Stijn van 26/08 t.e.m. 09/09

Relatieve rustperiode Koen en Tom van 16/09 t.e.m. 30/09

13:42 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-07-07

KBC Nacht Heusden-Zolder + Gouden 800m Lebbeke: Sterke prestaties van Jerry (1500m), Tom (5000m) en Tim en Koen (800m)

Verslag door Stijn F.:

Het werd alweer een druk atletiekweekend voor de atleten van Team Van Paemel. Met z'n vijven trokken we op zaterdagavond de spikes aan tijdens de nacht van de atletiek in Heusden-Zolder. Jerry en Kim mochten aantreden in de 1500m reeksen in het voorprogramma.

Jerry was de eerste die in actie kwam en hij deed dat meer dan voortreffelijk tussen de jonge gasten. Jerry liep vlot mee in de eerste helft van de groep en schoof naarmate de wedstrijd vorderde naar voor op. Met een prachtige en snelle laatste ronde wist Jerry de 4de plaats te bemachtigen in een voor hem heel mooie 3.52, amper één seconde boven zijn besttijd. Jerry komt stilaan weer op zijn beste niveau en ook de motivatie is weer helemaal aanwezig bij de kopman van Team Van Paemel...!Komende zaterdag loopt Jerry de reeksen van het BK 1500m, afwachten of hij zich kan kwalificeren voor de finale op zondag.

Kim kwam in de reeks na Jerry in actie, het werd een reeks waar heel wat duw-en trekwerk aan te pas kwam, waardoor Kim bijna heel de wedstrijd in de banen 2 en 3 diende te lopen, ver van ideaal dus, daarenboven kreeg hij nog een spike tegen de knie. Er vielen kloven en Kim kon enkel nog aanklampen, met nog 200m te gaan was Kim zo ontgoocheld over de doorkomsttijd dat hij besliste de wedstrijd te staken, Kim was echter nog op weg voor een eindtijd rond 3.55. "De chrono aan de laatste 200m ontgoochelde me zodanig dat ik in een seconde zelfs besliste van uit te stappen. Stom natuurlijk, om op zo'n moment nog te stoppen, maarja, ik zou er toch niets mee gekocht hebben.. Ik heb beslist enkele zaken te veranderen aan mijn trainingsschema, maar ik blijf erbij dat het vooral een mentale aangelegenheid is om die goede prestatie neer te zetten", aldus Kim. 

Om de volgende atleten van Team Van Paemel aan het werk te zien was het wachten tot het naprogramma, die begon rond 22u15. Er stonden 3 reeksen 5000m op het programma met in elke reeks één atleet van Team Van Paemel.

Ikzelf (Stijn) mocht van start gaan in de 1ste reeks van het naprogramma. We kwamen met zo'n 30 atleten aan de start, waarvan 7 belgen. Meer dan de helft van de deelnemers van mijn reeks hadden een besttijd onder de 14'10", dus het beloofde een héél snelle wedstrijd te worden. In de reeks na mij kwamen bijna alle atleten, waartegen ik in Wageningen liep, aan de start en dat was wellicht een veel betere wedstrijd voor mij geweest om een besttijd te lopen. Van bij start werd een heel snel tempo gelopen, ik nestelde meteen achteraan de groep en kwam na 1km nog vlot en zonder problemen 2'50" door, maar voor mij was dat veel te snel, ondanks het goede gevoel tijdens die eerste ronden. Na zo'n 1500m moest ik al een gaatje laten op een groepje met daarbij de meeste belgen. Na 2km kwam ik nog 5'46" door, nog altijd op schema voor een tijd van 14'25". Ik bleef mijn rondjes op mijn eentje afhaspelen, maar veel strijd had ik niet meer waardoor ik zonder dat ik het wist vertraagde naar rondjes van zo'n 1'12". Zonder atleten rond je is het moeilijk extra diep te gaan en zo wist ik meteen dat ik een snelle tijd mocht vergeten.

Na 3km kwam ik door in 8'47", na 4km 11'50", dit was ongeveer 2 seconden trager dan in Wageningen, maar in Wageningen liep ik nog een laatste kilometer van zo'n 2'47", mede dankzij een felle strijd voor de ere-plaatsen. In Heusden-Zolder kon ik mij aan niets optrekken, enkel de laatste 150m plaatste ik nog een versnelling om Jean-Michel Brandenbourg van me af te houden. Ik finishte ik een teleurstellende 14'48", ofwel 13 seconden boven mijn besttijd. Ik had wel zeer goede benen, maar gewoon geen goede wedstrijd, ik vond het dan ook jammer dat ik niet in de 2de reeks zat, want dat was echt de ideale koers voor mij en ik zag er verschillende atleten naar een besttijd lopen. Gert-Jan Wassink, 2de in Wageningen met 14'33", liep in Heusden naar de 3de plaats in de 2de reeks met een nieuwe besttijd van 14'27", echt knap! Ik ga donderdag 2 augustus een 1500m lopen in Oordegem en op zondag treed ik aan bij het BK 5000m, daarna ga ik nog wat stratenlopen meepikken!Volgende zomer wil ik me beter voorbereiden op de 5000m met hopelijk dan een duik onder de 14'30 als gevolg, we zien wel!

In de 2de reeks kwam Tom (Slamby) aan de start. Van bij de start trok alles op een lint. Slamby liep attent mee in de top-10, heel wat atleten waren elkaar waard en dat was dan ook te zien tijdens deze reeks, want bijna alle atleten liepen tijdens de hele wedstrijd dicht bij elkaar. Slamby vocht elke ronde voor zijn plaats en kwam zeer mooie tijden door, een recordverbetering kon niet uitblijven. Na 12,5 ronde stopte de tijd van Slamby op 14'40", ofwel een verbetering van zijn besttijd met 7 seconden. Tom was natuurlijk heel tevreden met zijn recordverbetering en besliste om na het BK 5000m van komende zondag enkel nog de 5000m te lopen op het BK beloften begin september, daartussen loopt Slamby nog de 3000m in Tessenderlo en wellicht een 1500m op de FC van Merksem. Na de KBC-nacht dook Slamby letterlijk nog de nacht in, want rond 2u ging hij nog gaan draaien in een Brugs Hip Hop café!

Jo ging van start in de 3de reeks van de 5000m. Meteen koos hij het spoor van de haas en de eerste ronden liep hij zeer attent mee in de kopgroep. Rond halweg kreeg Jo het echter moeilijk en moest een drie-tal atleten laten gaan. Op zijn eentje vocht hij dan verder tegen de seconden. Jo finishte uiteindelijk in een tijd van 15'13", ofwel 22 seconden boven zijn besttijd. Langzaam aan groeit Jo naar zijn beste conditie.

Gouden 800m Lebbeke

Op zondag vond in Lebbeke de 'Gouden 800m' plaats. Twee atleten van Team Van Paemel trokken in het winderige Lebbeke de spikes aan. Onze youngster Koen Naert schreef zich een dagje te laat in voor de 1500m van de Nacht van de Atletiek en mocht daardoor spijtig genoeg niet deelnemen, daarom besloot hij de dag na de Nacht de 800m in Lebbeke te lopen als voorbereiding op zijn 1500m. Bij de junioren waren er 3 reeksen 800m. Koentje mocht niet in de snelste reeks van start gaan, waardoor hij in de 2de reeks zelf het tempo mocht maken. Koentje liep op een knappe manier naar 1.56.72, met deze chrono kwam hij heel dicht bij zijn besttijd. In de totaaluitslag van de 3 reeksen werd Koentje knap 2de. Koen De Veylder was met 1.56.11 de beste junior, hij won de 1ste reeks bij de junioren, een dag eerder liep hij tijdens de KBC-nacht met 3.50 een knappe PR op de 1500m.

Koentje (Naert) komt zaterdag 4 augustus aan de start van het BK 1500m alle cat., zijn eerste BK bij de grote jongens.

In Lebbeke was het ook uitkijken naar de comeback van Tim Alleman. Tim moest vanaf februari volledige rust inlassen wegens een stressfractuur aan het scheenbeen. Tim bleef echter niet bij de pakken zitten en dook al snel enkele malen in de week het zwembad in voor wat aquajogging. Vanaf de maand mei trok hij opnieuw de loopschoenen aan en volgde een heel rustig opbouwschema. Begin juli volgde voor Tim zijn eerste echte snelheidstraining op de piste. De 800m in Lebbeke was dan ook een test om te zien waar hij stond. Tim startte in de B-reeks bij de seniors mannen, de eerste ronde verliep niet te snel en dat was ideaal voor Tim. Dankzij een knappe eindspurt snelde hij onverwacht naar de overwinning in een tijd van 1.59.73, daarmee bleef hij amper 34 honderdsten boven zijn besttijd. Levi De Feyter finishte als 2de in 2.00.61, Tim's clubgenoot Koen Speliers werd 3de in 2.01.12. In de totaaluitslag werd Tim mooi 6de, hij bleek achteraf de beste Oost-Vlaming en kreeg daarvoor nog een extra prijs. De wedstrijd werd gewonnen door Matthieu Vandiest (1.53.92), Roel Ringoot werd 2de (1.56.55) en Xavier Beurms 3de (1.56.76). 

Tim trekt komende donderdag net als Stijn naar Oordegem voor een 1500m.

11:29 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-07-07

KBC Nacht van de Atletiek: Kim en Jerry (1500m) en Stijn, Tom en Jo (5000m) gaan op zoek naar besttijden

Op zaterdagavond trekken 5 atleten van Team Van Paemel de spikes aan in Heusden-Zolder voor de Nacht van de Atletiek. Jerry en Kim gaan van start bij de 1500m in het voorprogramma. Jerry komt uit in de 1ste serie, Kim mag in reeks 2 aantreden, de snelste reeks van het voorprogramma is reeks 3. Deze reeksen gaan van start omstreeks 17u35. Stijn, Tom en Jo treden aan in de 5000m van het naprogramma. Er zijn 3 reeksen, Stijn komt in actie in de 1ste reeks, Tom in de 2de reeks en Jo zal van start gaan in reeks 3. De 1ste reeks is voorzien rond 22u10.

http://www.sport.be/kbcnacht/2007/downloads/voorenna.xls

14:53 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1000m Luik: Kim snelt naar seizoensbeste van 2'29"

Met maar liefst 23 deelnemers per reeks maakten ze er in Luik een trek en duwrace van. Ondergetekende was uiteraard één van de slachtoffers en startte helemaal achteraan de bende. Een eerste ronde werd vanuit baan 2 in 60" afgelegd, een goede chrono zat er dan alweer niet meer in. Een ronde verder had ik al heel wat lopers kunnen remonteren, toch wees de chrono al iets boven de 2 minuten aan. Ik had deze keer een goede eindrush en kon toch nog onder die 2.30 finishen (2.29.78?) en ook Thomas Wytinck en Laurent Martin (1.53) remonteren. Ik dacht dat we ook Frederic Desmedt nog inhaalden, maar volgens de uitslag alvast niet. De eerste 4 liepen uitstekende tijden, met Geoffrey Marrion (2.22) en Michiel Bervoets (2.24) als beste Belgen.

14:32 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-07-07

2000m Beveren: Koen loopt met 5'25" een nieuw West-Vlaams juniorenrecord, Stijn liep met 5'36" een goede test in functie van de 5000m in Heusden-Zolder komende zaterdag

Verslag door Stijn:

Op dinsdagavond trokken Koen en ikzelf. de spikes aan in Beveren voor een 2000m. Er stond heel wat wind, maar gelukkig bleef het droog en aangenaam van temperatuur. Met ondermeer Abdi Nagassa en Koen Wilssens kwamen er enkele topatleten aan de start, zij gingen op zoek naar een tijd rond de 5'20". Voor Koen Wilssens een laatste snelheidstest voor de 3000m steeple van komende zaterdag op de Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder.

Van bij de start werd een stevig tempo gelopen met Nagassa en Wilssens op kop, daarachter volgde Koentje en ikzelf en nog enkele atleten. Na één ronde kwamen Koentje en ikzelf rond de 64" door, ik moest al snel een gaatje laten en vanaf dan stond ik er alleen voor tegen de wind. Het tempo zakte bij mij naar mijn 5000m tempo (70" per ronde) en ik kreeg niet meteen steun. Koentje ging tot 800m nog mee in het spoor van Nagassa en Wilssens, maar moest vanaf dan een klein gaatje laten, na 1000m kwam Koentje ongeveer 2'41" door, zelf kwam ik op kop van mijn groepje door in een 2'49". Na 1100m kreeg ik eindelijk wat steun van ondermeer Maarten Mortelmans (DUFF) en El Mkabli El Idrissi (Belgisch kampioen 10.000m M35), we bleven echter rondje van 70" afhaspelen, te traag voor een mooie tijd. Op 500m van het einde vertrok ik vanuit baan 3 voor mijn eindsprint, met een laatste rondje van 62" snelde ik nog naar 5'36"39, goed voor de 4de plaats en een nieuwe PR. Ik moet wellicht nog heel wat sneller kunnen, want ik had nog zoveel over op het einde en ik moest bijna heel de wedstrijd op kop van mijn groepje lopen. Na mijn langere wedstrijden (BK 10.000m en de 15km van Bekegem) van de afgelopen weken ben ik blij dat ik nog eens een kortere afstand kon lopen in functie van mijn 5000m wedstrijden die de komende twee weken op mijn programma staan (Nacht van de Atletiek en BK alle cat.).

Koentje kende in Beveren met een laatste km in 2'44" weinig verval en liep met een prachtige 5'25", 5 seconden sneller dan zijn PR en bleef zo 3 seconden onder het West-Vlaams juniorenrecord. Koen werd 3de in de wedstrijd na Abdi Nagassa (5'18") en Koen Wilssens (5'19"). Koentje was alvast heel tevreden met zijn wedstrijd en kan zich nu volledig concentreren op de 1500m. Komende zondag gaat onze youngster van start bij de Gouden 800m in Lebbeke met als doel: snelheid op doen voor zijn 1500m. Hou hem in de gaten, want hij gaat nog knallen in de laatste zomermaanden.

Na de aankomst van de B-reeks van de 2000m in Beveren werd ABAV atleet Filip Vandenberghe (47 jaar) plots onwel, men dacht aan epilepsie, maar even later kreeg Filip een hartstilstand, het MUG team kwam ter plaatse en reanimeerde Filip met succes, hij kreeg ter plaatse nog de eerste zorgen en werd later in comateuze toestand naar het ziekenhuis van Beveren gebracht!Ik moet zeggen dat we er niet goed van waren...Hopelijk komt alles goed!We wensen hem alvast een spoedig herstel...

2000 m JSM  heren 

Heat:1

   1    2352    Nagassi Abdi*                                         86     VOLH        5:18.29                         

   2    2346    Wilssens Koen                                        81     VOLH        5:19.56                         

   3    365      Naert Koen                                             89     FLAC         5:25.67                         

   4    2343    Fincioen Stijn                                           80     EA              5:36.39                         

   5    313      Mortelmans Maarten                               89     DUFF         5:39.73                         

   6    7634    EL MKABLI EL IDRISSI Moul             70     RCAS         5:40.50                         

   7    2292    Geens Gunter                                          81     ACHL         5:43.39                         

   8    2325    Rondas Xavier                                         81     RIEM          5:48.39                         

   9    2826    Dobbelaere Steven                                  82     DEIN          5:49.88                         

   10  522      Jongenelen Koen                                     89     VOLH        5:56.25                         

   11  2447    Stuyven Gert                                           73     KAAG        5:56.37                         

   12  524      Verelst Karel                                           89     VOLH        6:13.30                         

   13  4568    Spiessens Koen                                       71     SPBO         6:15.84                         

                        2347    Meul Wim                   83        VOLH                DNF

01:31 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-07-07

Dwars door Bekegem 15km: Marc Vanderstraeten wint net voor Stijn F., Tom finisht als 3de en Davy als 4de

Verslag door Stijn:

Op zaterdag 21 juli vond in het West-Vlaamse Bekegem traditioneel Dwars door Bekegem plaats, een stratenloop over 15km. Deze wedstrijd was de 9de wedstrijd van het Houtlandcriterium. Deze wedstrijd werd georganiseerd door de Molenlopers van Bekegem, de joggingsclub van Tom, Davy en mezelf. Voor de 15km moesten er 4 ronden worden afgelegd met telkens een zware lange helling op het einde van iedere ronde. 

Om 14u45 stond de jogging over 3,7km op het programma. Dit jaar stond deze jogging in het teken van ons bestuurslid en ultraloopspecialist Yvan Vanpraet. Yvan kreeg vorige week tijdens een 50km wedstrijd op de piste van Waregem op 3 ronden van het einde een hartstilstand, de eerste zorgen kreeg hij ter plaatse, daarna werd Yvan overgebracht naar het ziekenhuis van Waregem, waar men besliste hem naar het UZ in Gent over te brengen. Daar ligt Yvan nog altijd op intensieve zorgen. We hopen van harte dat Yvan snel weer in ons midden is. Zijn zoon Tom en zijn dochter Sofie besloten de jogging te lopen voor hun papa, ook zijn vrouwtje Nadine was van de partij. Ze kregen tijdens de jogging de steun van alle Molenlopers, nog maar eens een bewijs dat de Molenlopers een grote groep vrienden zijn, die elkaar in goede en kwade dagen steunen.

Om 15u30 vond de start plaats van de 15km, zo'n 250 atleten kwamen er aan de start, de dames en de juniors + veteranen +60 mannen moesten slechts 7,5km afleggen. Aan de start verscheen met Marc Vanderstraeten ook een Belgische toploper. In 2006 werd Marc nog 7de op het BK cross. In zijn carrière versierde hij meermaals een EK en WK cross selectie.

De wedstrijd zelf dan: van bij de start werd een stevig tempo gelopen en er vormde zich meteen een kopgroepje van vier met daarbij Marc, Tom (Slamby), Davy (Stiepi) en mezelf. Marc bleef het tempo hoog houden en na zo'n 2km moest Davy een gaatje laten. Marc versnelde een eerste maal na zo'n 4km, samen met Tom moest ik even een klein gaatje laten. Gelukkig kon ik mij meteen herpakken en liep ik opnieuw tot bij Marc, Tom moest passen. Tijdens de 2de ronde kon Tom zijn achterstand goed beperken. In de 3de ronde, na zo'n 10km plaatste Marc nog eens een versnelling en deze keer kon ik niet reageren. Met nog één ronde te gaan volgde ik op zo'n 10 seconden van Marc. Tom volgde op zo'n 30 seconden van mij als 3de, Davy liep in 4de stelling.

In de laatste ronde verzwakte ik niet, waardoor mijn achterstand op Marc zelfs verkleinde. Na het lang hellend stuk, was het nog zo'n 500m tot de finish. Ik plaatste nog een versnelling en kwam zo nog op 4 seconden van Marc, die de wedstrijd won in 48'01". Ik ben tevreden met dit resultaat, want de laatste 2 maanden trainden Tom en ik enkel voor de 5000m. Tom finishte in Bekegem mooi als 3de in een tijd van 48'59". Davy snelde nog eens zo'n 1' later als 4de over de streep.

Op dinsdag 24 juli ga ik wellicht samen met Koen Naert van start in Beveren voor een 2000m, Tom is nog niet zeker van zijn deelname. Op zaterdag 28 juli trekken we met heel wat atleten van Team Van Paemel de spikes aan in Heusden-Zolder voor de Nacht van de Atletiek (Tom en ik lopen de 5000m, Kim en Jerry de 1500m). Koen wist niet dat hij op voorhand moest ingeschreven zijn voor de Nacht en zal spijtig genoeg niet van de partij zijn, op zondag loopt hij nu de gouden 800m in Lebbeke. Tim Alleman gaat ook van start in Lebbeke voor een 800m, voor Tim is het zijn eerste pistewedstrijd na zijn blessure.

12:00 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gouden 1000m Dilbeek: Jerry knap 2'29", Kim snelt naar 2'30"

Verslag door Kim:
Op onze Nationale Feestdag stond de Gouden 1000m opnieuw op het programma in Dilbeek. Ik zit momenteel in een zware trainingsperiode, maar deze wedstrijd werd toch in het programma opgenomen. Er was schoon volk met Koen De Veylder, die mijn juniors clubrecord van bij EA ambieerde (2.26), Tarik Jallouli, één van onze beste hazen, Ruben Kenis, verrassend sterk in Gent met 3.51, Thomas De Backer, die me in Ninove nog vloerde op de 800m, trainingsmakker Jerry Van Den Eede, Flanders wegcircuit specialist Bart Verschoren, de jeugdige Jonas De Pauw, Koen Speliers, die stiekem op zijn beloofde bak hoopte, bijna papa Wim Van De Verre, de plaatselijke Lander Van Droogenbroeck,..
 
De start was onder aanvoering van Tarik Jallouli heel snel, ik had me goed geplaatst in circa 5de positie, met 56 seconden na één ronde. Bij het ingaan van de laatste ronde staken Koen De Veylder en Ruben Kenis een tandje bij. Ik hing mijn wagonnetje aan, maar de laatste 300m moest ik een gaatje laten en stond ik er alleen voor. Ik voelde de laatste rechte lijn opnieuw atleten naderen. Door de snelle eerste ronde, ging het echt zo snel niet meer en sloeg de verzuring toe. De laatste meters kwam er één iemand naast mij. Mijn verbazing was groot toen ik plots de Jerry zag. Ik kon niet echt meer reageren en moest mijn trainingsmakker zelfs voorlaten. Toegegeven, een extra teleurstelling, wetende hoe ons intervaltrainingen verlopen. Koen won de wedstrijd in 2.27 voor Ruben (2.28), Jerry haalde de laatste podiumplaats in 2.29 en voor mij zat er niets meer in als een 4de plaats in een flauwe 2.30.11 nog net voor Jonas De Pauw.

10:50 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-07-07

1500m te Ninove: Jo wint in 4'02"

Verslag door Kim:
Woensdag speelde ik even haas voor trainingsmakker Jo Grieten. Jo hoopte enkele seconden onder de 4' te duiken, wat zeker mogelijk moet zijn, gezien zijn huidige conditie. Ik nam de eerste 800m voor mijn rekening, maar daarna stond Jo er alleen voor. Joske had goeie benen, maar helemaal alleen is het moeilijk een goeie chrono te lopen. Hij finishte in 4'02" voor Jonas De Pauw en Francies Vansteenbrugge. Jo kende vooral de laatste ronde wat verval, maar dat Jo klaar is voor een 3'56" chrono daar ben ik nu zeker van. Daarna liepen we nog lang uit, om morgen de trainingsperiode goed verder te kunnen zetten. Eva Wellekens deed het ook goed op de baanronde, ze klokte als 2de af in 63"4. Ikzelf was mijn clubtruitje vergeten, dus ei zo na mocht ik niet starten..

11:58 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-07-07

Stijn Beerens sterkste op Mont Ventoux

Stijn Beerens beklimt de Mont Ventoux

Stijn Beerens (GEROLSTEINER) mag dan evenwel (nog) niet deelnemen aan de Tour de France, hij laat zich daar in Frankrijk zeker niet onopgemerkt. Op maandag beklom hij er één van de meest tot de verbeelding sprekende cols, namelijk de Mont Ventoux.
 
Stijn laat zijn ploegmaat definitief achter
 
 
Stijn Beerens solo
 
 
De bevoorrading
 
 
De top is in zicht
 
 
Boven de boomgrens
 
 
De laatste loodjes
 

10:51 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-07-07

FC Gent: Hitte grootste tegenstander

Op zondag 15 juli vond in Gent naar jaarlijkse gewoonte de Flanders cup meeting plaats, een organisatie van RC. Gent. De zon was volop aanwezig in de Blaarmeersen en dat maakte dat het drukkend warm was, een tegenvaller voor de langere loopnummers. Opnieuw stonden heel wat buitenlandse atleten aan de start en die vulden bijna alle hoofdreeksen, de belgische deelnemers verschenen meestal in de B-reeks. Van Team Van Paemel kwamen Kim en Jerry aan de start van de 1500m B-reeks. Kim startte in de buik van de groep en kon die plaats zowat behouden tot de finish. Kim snelde naar een beste seizoensprestatie van 3'53"42, alvast een opsteker na de opgaves en/of mindere wedstrijden van afgelopen weken. Bij Jerry was het alweer een tijdje geleden wanneer hij voor het laatst nog een 1500m voor zijn rekening nam, zondag in Gent stond hij alvast zijn mannetje met een mooie 3'56", ofwel amper 5 seconden boven zijn besttijd. De wedstrijd werd gewonnen door een alweer indrukwekkende Frank Bollen, hij snelde in de laatste 200m van zijn laatste 2 belagers weg om te finishen in een tijd van 3'47", zijn zoveelste besttijd van het seizoen.

De 3000m reeksen begonnen om 18u50', Tom en Stijn F. zaten in de B-reeks. In de A-reeks met Dries Busselot, J-P Weerts en Koen Wilssens, slechts 3 belgen aan de start. De wedstrijd werd gewonnen door een Amerikaan in 7'47", Dries Busselot werd eerste belg met een tijd van 8'14". De hitte was voor de meeste atleten de grootste tegenstander, waardoor velen ver boven hun besttijd finishten. Ook heel wat atleten verlieten op de 3000m vroegtijdig de wedstrijd wegens de warmte. In de A-reeks telden we 5 opgaves, in de B-reeks 7. In die B-reeks gingen Tom en Stijn F. van start. De start was te rustig, want niemand durfde het tempo in handen te nemen. Na 200m ging het tempo dankzij Glen Laurens dan toch de hoogte in. Stijn en Tom liepen in elkaars buurt, maar hun doorkomsttijden waren te traag om in de buurt van hun besttijd uit te komen. Stijn staakte door de hitte na 2000m (+/- 5'48"), de strijd. Tom liep de wedstrijd nog uit als 10de in een tijd van 8'46"24, ofwel 12 seconden boven zijn besttijd. De wedstrijd werd gewonnen door een Ethiopiër, die duidelijk in de verkeerde reeks zat en minder last had van de warmte. Atelaw Bekele finishte als 2de in 8'28", David Stevens werd 3de in 8'31".

Stijn en Tom komen nu zaterdag aan de start van de 15km lange stratenloop Dwars door Bekegem, een wedstrijd van hun joggingsclub de Molenlopers. Op dinsdag 24 juli volgt dan een 2000m in Beveren, de laatste snelheidstest voor de 5000m in Heusden-Zolder (28/07) en het BK alle cat. 5000m in Brussel (05/08).

14:23 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Stiepi 2de in Tessenderlo en 16de in het Noord-Franse Fretin

Davy is back in town, na zijn 8-daagse vakantie met zijn vriendin Lies in zonniger oorden, ging Stiepi vorige maandag van start op de 4km van de stratenloopklassieker The Nike Classic in Tessenderlo. Stiepi werd mooi 2de en moest enkel de snellere Kevin Mondelaars, van het plaatselijke Looise, voor zich dulden. Op zaterdag 14 juli ging Stiepi dan weer van start in het Noord-Franse Fretin, een stratenloop over 10km met heel wat sterke atleten. Stiepi werd mooi 16de op 969 aankomsten. De volgende wedstrijd is Dwars door Bekegem (15km) op zaterdag 21 juli.

Uitslag 10km Fretin - Top-20:

Nom Prénom Temps Club

1 KIILU SIMON 00:29:56.79 SE KEN BOULOGNE OPALE ATHLETISME

2 KIPRONO NICHOLAS 00:30:24.87 JU UGA BOULOGNE OPALE ATHLETISME

3 CHOPIN STEPHANE 00:30:34.15 SE FRA A COUREURS DE FOND DU CATEAU

4 BELKAI NAFA 00:31:47.25 SE FRA US MARQUETTE

5 MESBAH ABDELGHANI 00:31:55.93 SE MAR LILLE METROPOLE ATHLETISME

6 BOUDJALLI KARIM 00:31:58.18 SE FRA FRANCONVILLE

7 DUPRIEZ PHILIPPE 00:31:59.13 V1 FRA DOUAI SIN A

8 LEMAITRE GREGORY 00:32:03.19 SE FRA US MARQUETTE

9 BELLEVILLE PHILIPPE 00:32:05.76 V1 FRA BOULOGNE OPALE ATHLETISME

10 IDZIAK DIDIER 00:32:06.84 V1 FRA US MARQUETTE

11 LOZANO MARC 00:32:11.28 SE FRA

12 OUBOUSSAAD EL HASSAN 00:32:29.91 V1 FRA LILLE METROPOLE ATHLETISME

13 LAABNASS SAMIR 00:32:50.97 SE FRA

14 BRAZY JULIEN 00:32:51.91 ES FRA BOULOGNE OPALE ATHLETISME

15 ZOUAD AKIM 00:33:05.96 SE FRA

16 STIEPERAERE Davy 00:33:16.09 ES FRA

17 VERHAEGHE MICHEL 00:33:40.99 SE FRA AC WAMBRECHIES

18 LAURENT THOMAS 00:33:43.96 SE FRA GOHELLE ATHLETISME

19 GALLAND Alexis 00:33:44.71 SE FRA GRAC

20 DEPROOT CYRILLE 00:33:45.38 SE FRA UNION CAUDRY ATHLETISME

http://ja.fretin.free.fr/foulees/10km2007.pdf (volledige uitslag)

09:52 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-07-07

800m Ninove: Kim maakt er goede training van

Kim:

Ninove 800m

Op woensdagavond trok ik naar Ninove om er een laatste test te doen alvorens dit weekend een degelijke 1500m proberen te lopen. Er was eigenlijk geen concurrentie, waardoor ik blij was dat Stijn Beerens het tempo op zich wou nemen de eerste ronde. Stijn vertrok als een speer naar 26" na 200m. Toen hij dit zag, liet hij zijn tempo wat zakken, waardoor ik regelmatig diende te trippelen om niet op zijn hielen te lopen. Na een ronde was de chrono 56-57, toen stapte Stijn uit en trok ik er helemaal alleen op uit. De laatste 200m hoorde ik iemand uit de achtergrond naderen, die alsmaar dichter sloop (of ging ik alsmaar trager lopen?) en me uiteindelijk de laatste meters nog vloerde ook. Thomas De Backer, eerder gekend uit het stratencircuit won in 1.56.6, ik vermoed dat ik - zeker door het uitbollen - zelfs 1.57 achter mijn naam zal krijgen. Nu goed, ondanks de zwakke chrono vond ik het toch een goeie training. Ik liep onder mijn wedstrijdritme van de 1500m en onder deze omstandigheden zat er echt geen degelijke tijd in, het was maar een grauwe en koude dag ook. Jo Grieten hield het na de eerste snelle ronde voor bekeken en legde zichzelf als alternatieve (straf)training, nog een 3000m op. Jo liep bijna de volledige wedstrijd aan kop, tot de enige die hem kon volgen, de laatste ronde een beetje voorsprong nam. Jo finishte dus als 2de in 8.55. Komend weekend loop ik een 1500m, al kijk ik nu al uit hoe men bvb. in FC Gent de reeksen gaat samenstellen. Haast niemand van de Belgen schrijft zich nog in met werkelijke SB tijden, laat staan dat amper te controleren buitenlanders dat doen. Tijden van verleden jaar, PR's, tijden die men hoopt te lopen,.. allemaal staan ze er tussen. Ahja, ik jaag er me niet meer in op, de organisatoren zullen wel wat opzoekingswerk (moeten) verrichten zeker? Een spijtige evolutie, maar de tijd dat ik als één van de weinige vasthield aan principes is dus ook voorbij.

13:54 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

FC Oordegem 1500: Jo loopt met 3.59.05 beste seizoenstijd, Kim stapt ontgoocheld na 800m uit de wedstrijd

Kim:

FC Oordegem DNF

Afgelopen zaterdag mocht/moest ik aantreden in het naprogramma van de FC Oordegem. Ik had geen goed gevoel in de benen en de tussentijden waren beneden alle peil (2.07 aan de 800m) zonder haas, waardoor ik er de brui aan gaf. Toegegeven, de gemiste B reeks zat er misschien ook wel voor iets tussen. Van de op papier meer als 30 ingeschreven (buitenlandse) atleten geraakten er uiteindelijk amper 19 aan de meet, verdeeld over 2 reeksen dan nog. Op een 1500m mag u ervan uitgaan dat 15 atleten een normaal (minimum) aantal starters is. Jo deed het wel uitstekend in die C reeks met een chrono van 3.59.05, meteen sneller als zijn beste chrono van verleden jaar. Verder was het vooral een reeks voor duwers en goeie finishers om nog een aanvaardbare tijd te lopen.
 
Na deze tegenvaller trok ik nog naar een openluchtfuif op aanraden van Steven. Ik wist niet dat er in Herdersem zoveel te doen was..

13:52 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-07-07

BK 10.000m Duffel: Stijn 7de (30'50") en Tom 10de (31'11"), beiden lopen een besttijd

10.000 meter              JSM Heren A.C. Uur=21:38

1  FAYS Guy   RFCL    29'39.73  M35    69        BK

2  Janssens Hans   DUFF   29'56.44 Sen  80       

3  Van Den Broek Stefan  LIER  30'00.57 Sen 72       

4  Depoortere Dries  AVR  30'29.24  Sen 85       

5  Diaz Rodriguez Alexander  BEHO  30'31.63  Sen 79

6  Van Droogenbroeck Lander  DAC  30'43.04 Sen 83       

7  Fincioen Stijn EA  30'50.42  Sen 80       

8  DEVEL Philippe HF  31'00.01 Sen 75       

9  De Vocht Peter AVZK 31'08.26 M45 60       

10 Vanslambrouck Tom RIEM  31'11.65  Sen 85       

11 Verschoren Bart DUFF  31'14.61 Sen 77       

12 Brouckaert Dieter HAC  31'16.83 Sen 81       

13 De Hondt Kjell RAM  31'54.06 Jun 88       

14 CAELEN Florent HERV 32'01.75 Jun 89       

15 Van Nieuwenhove Steven LAT 32'08.42 Sen 79       

16 Geens Gunter ACHL  32'09.45 Sen 81       

17 Van Dyck Tom ACBR  33'06.01 Sen 82       

18 Pontoizeau Rodolfe VAC  33'45.17  Sen 73       

19 FOX David ULA  34'18.66  Sen 80       

20 DETREZ Damien RFCL  34'19.32  Sen 79       

21 DEBRAS Christophe SMAC  35'15.85  Sen 87       

22 Jacobs Stijn ACHL  35'19.32  Sen 77       

    Bergmann Sebastien  OEH  NA  Jun 89       

    PONCELET Julien  USBW  NA  Jun 88

Verslag door Stijn:

Op woensdagavond 4 juli kwam ik samen met Tom aan de start van het Belgisch kampioenschap 10.000m in Duffel. Toen we er aankwamen stond er heel wat wind en af en toe kregen we een regenbui over ons heen. Het beloofde een zware wedstrijd te worden, mede door de wind die elke ronde stond te beuken, een toptijd zou er niet inzitten. Het was een kampioenschap en daar telt vooral de plaats. We trainden de afgelopen maand niet specifiek voor de 10.000m, we haspelden vooral 200den, 300den en 400den af op de piste en ook in Zottegem op zondag deden we telkens korte intervalafstanden, dit allemaal om onze snelheid aan te scherpen in functie van de 5000m.

De wedstrijd zelf dan. Vanaf de start vlogen de kleppers Hans Janssens, Stefan Van den Broek en Guy Fays er stevig in, ze openden met een rondje in 66", ik liep meteen rond de 8ste positie en kwam na één ronde door in 71", snel genoeg dus. Vooraan viel het plots stil, waardoor ik de rest van de groep kon terugbrengen, even later gaven de kleppers opnieuw plankgas, enkel Alexander Diaz en Phillippe Devel waagden zich aan het tempo van de tenoren. Niet veel later werd er vooraan opnieuw naar elkaar gekeken, waardoor we opnieuw in het spoor kwamen van de koplopers. Lander Van Droogenbroeck riep dat ik gewoon het tempo moest behouden en de kleppers moest voorbij gaan, ik deed dat dan ook en kwam zo onverwacht aan de kop van de wedstrijd. Even later nam Alexander Diaz de koppositie over, vanaf dan onstonden er twee grotere groepen. Vooraan liepen we met 9 atleten (Alexander Diaz, Lander Van Droogenbroeck, ikzelf, Hans Janssens, Guy Fays, Stefan Van den Broek, Phillippe Devel, Peter De Vocht en Dries Depoortere), in de tweede groep liepen ondermeer Tom (Slamby), Dieter Brouckaert, Bart Verschoren, Steven Van Nieuwenhove, Florent Caelen, Kjell De Hondt... .

Na 2km kwamen we 5'59" door, na 3km liepen we nog altijd op het schema voor een tijd van 30', ik moest vanaf dan samen met Dries Depoortere, Peter De Vocht en Phillippe Devel het kopgroepje laten gaan. Even later kozen Fays, Janssens en Van den Broek definitief het hazenpad. Alexander moest dit keer passen alsook Lander, zij liepen op de plaatsen 4 en 5, daarachter vormde ik met Phillippe, Dries en Peter een groepje. Na 4km kwamen we 12'06" door. Iets voor halfweg moest ik samen met Peter een klein gaatje laten op Phillippe en Dries. Na 5km klokte ik 15'15", na de snelle openingskilomters beloofde het nog een zware tweede wedstrijdhelft te worden, zeker ook omdat ik zelf het tempo moest maken, want Peter liet weten dat hij niet kon overnemen. Tom kwam halfweg samen met ondermeer Bart Verschoren en Dieter Brouckaert door in 15'30", zij wisselden elkaar regelmatig af om het tempo zo constant mogelijk te houden.

Guy Fays was intussen begonnen aan een solotocht, Hans Janssens en Stefan Van den Broek liepen respectievelijk op plaats 2 en 3. Alexander en Lander kregen in de tweede wedstrijdhelft het gezelschap van Dries en Phillippe. Dries nam even later het tempo van dit groepje in handen, Phillippe en Lander moesten wat later de rol lossen. In de laatste 2km werd ik gedubbeld door Guy Fays, die heel ontspannen naar de Belgische titel snelde. Ik had eindelijk opnieuw iemand om me aan op te trekken en ik nestelde mij dan ook in spoor van Guy, zo kon ik Phillippe Devel voorbij snellen, Peter had intussen ook moeten lossen. Ik probeerde het gaatje met Guy zo klein mogelijk te houden en zo viel ik niet stil in de laatste ronden. Guy won uiteindelijk de wedstrijd in 29'39", ik mocht enkele seconden later aan mijn laatste rondje beginnen, in de laatste 200m probeerde ik nog wat te versnellen en ik finishte zo mooi als 7de in een nieuwe besttijd van 30'50", mijn vorige besttijd (31'19") dateerde al van zo'n 5 à 6 jaar terug. Ik ben alvast tevreden over mijn wedstrijd, ik weet dat er nog heel wat progressie mogelijk is op deze afstand, mits een specifieke voorbereiding en betere omstandigheden. Mijn volgende wedstrijd is de 3000m van de Flanders Cup meeting in Gent op 15 juli.

Hans Janssens finishte als tweede op het BK 10.000m, dit in een tijd van 29'56", Stefan Van den Broek maakte 4 seconden later het podium compleet. Dries Depoortere liep een heel constante wedstrijd en snelde via een snelle laatste ronde naar de 4de plaats en een besttijd van 30'29". Alexander Diaz liep een heel aanvallende en knappe wedstrijd en moest slechts in de laatste 300m Dries laten gaan, Alexander werd 5de in een besttijd van 30'31". Lander Van Droogenbroeck finishte net voor mij op de 6de plaats in 30'43". Phillippe Devel werd met 31'00" 8ste en M45 master Peter De Vocht eindigde na een knappe wedstrijd als 9de in een tijd van 31'08". Als 10de volgde Tom (Slamby), hij liep een heel constante wedstrijd, want liep zijn tweede wedstrijdhelft maar 11 seconden trager dan zijn eerste, in de slotfase kon hij zich loswerken van Bart Verschoren en collega Molenloper Dieter Brouckaert. Tom klokte in Duffel met 31'11" een mooie besttijd. Ook Tom loopt op 15 juli een 3000m in Gent.

Bart Verschoren werd 11de op het BK 10.000m in 31'14", Dieter Brouckaert verliet even het stratencircuit voor een uitstapje op de piste. Hij werd met 31'16" mooi 12de op 24 atleten. Komende zaterdag stapt Dieter in het huwelijksbootje met zijn Sylvia, enkele dagen later vertrekken de tortelduifjes richting China en Thailand voor een huwelijksreis van 3 weken. Team Van Paemel wil hierbij Dieter en Sylvia alvast feliciteren met hun huwelijk op 7-7-7.

Foto's van het BK volgen nog, maar indien je niet langer kan wachten, dan kan je reeds terecht op de blog van Alexander Diaz: http://alexanderdiazrodriguez.blogspot.com

Rest mij enkel nog alle supporters te bedanken in Duffel en alle collega atleten te feliciteren met hun prestatie op het BK. Collega Molenloper Lieven Vandenbroucke kwam speciaal vanuit Brugge naar Duffel om ons aan te moedigen, twee maal 1u30' rijden om ons 30' te zien lopen, merci Lieven om af te komen!

01:37 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-07-07

BK 10.000m: Stijn en Tom klaar voor de 25 ronden in Duffel

Op woensdag 4 juli vind in Duffel het Belgisch kampioenschap 10.000m plaats. Aan de start verschijnen met Stijn F. en Tom twee atleten van Team Van Paemel. Zondag deden de twee nog eens een laatste test over 2km. Dit keer werd de test niet op piste gedaan, maar op straat. Er werd gelopen op de omloop van Dwars door Varsenare, de eerste 2km dus. De kilometers werden twee weken terug door Stijn opgemeten en aangeduid. Doordat er amper 4 bochten van zo'n 90 graden inzaten kon er stevig worden doorgelopen. Na één kilomter kwam Stijn 2'48" door, Tom volgde in 2'52". Na 2km klokte Stijn uiteindelijk af in 5'36", Tom had wat mindere benen en kreeg het in de tweede kilometer moeilijk, hij snelde nog naar 5'58". Het was een zware, maar heel goede trainingsweek voor de twee. Stijn en Tom zijn klaar voor de 25 rondjes in Duffel, al werd er niet specifiek voor de 10.000m getraind. Donderdag krijg je een uitgebreid verslag van de wedstrijd!

16:53 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-07-07

Foto's Dwars door Varsenare - met dank aan Alana Vandeghinste

Dwars door Varsenare 2007-1
Dwars door Varsenare 2007-2

Dwars door Varsenare 2007-3

Dwars door Varsenare 2007-4

Dwars door Varsenare 2007-5
Dwars door Varsenare 2007-6

Klik voor groot formaat

09:33 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-06-07

Nieuws van het West-Side front ...

De West-Side heeft er opnieuw een goede trainingsweek opzitten. De pistetrainingen waren extra zwaar door de hevige wind die in Torhout aanwezig was. Op dinsdag stond de eerste pistetraining van de week op het programma. Tom en Stijn deden 5x1000m met telkens 2' recuperatie. Om beurten namen ze telkens een 1000m voor hun rekening, bij de laatste 1000 deden ze elk 500m op kop. Ondanks de hevige wind werd er aan een heel constant tempo gelopen van 2'55"/km. Tim deed enkele 200den op de piste, voor hem was het zijn eerste pistetraining van deze zomer na zijn stressfractuur die hij op het einde van de winter opliep. Tim liep zijn 200den voorzichtig tussen de 32" en 34". Koen was na zijn examenperiode ook weer van de partij, onze snelle youngster kwam wat loslopen en deed ook wat techniektraining op de piste.

Op donderdag waren Tom, Stijn en Tim opnieuw aanwezig in Torhout voor de tweede intervaltraining van de week. Tom en Stijn mochten weer de piste op voor 2 reeksen van 5x400m met achtereenvolgens 100m recup, 200m recup, 300m recup en 400m recup. Tussen de reeksen werd er 5' losgelopen op het gras. Er stond enorm veel wind en die was veranderlijk, waardoor de wind maar 100m echt in het voordeel blies. Om beurten namen Tom en Stijn een baanronde voor hun rekening. De eerste reeks werd aan een gemiddelde van 63" afgewerkt, de tweede reeks in een gemiddelde van 62", snelle chrono's in deze winderige omstandheden. Tim moest normaal 2 reeksen van 3x2' doen in zijn duurloop met 2' recup, maar door enorme stijfheid beperkte hij zich tot een rustige duurloop. Koen trainde thuis, want moest 's avonds om zijn rapport, en jawel hoor, Speedy slaagde met vrucht in zijn laatste jaar Industriële Wetenschappen!

Op vrijdag testte Koen eens de conditie na zijn rustperiode. Op zijn eentje en bij een stevige wind won hij de 800m in Waregem in een tijd van 1'58"04. Davy trok opnieuw de wedstrijdschoenen aan voor een stratenloop in Oostende, hij kwam, zag en overwon voor de zoveelste keer dit seizoen : ). Davy vertrekt dit weekend samen met zijn vriendin Lies naar het zonnige Tenerife, dit voor zo'n 8 dagen. Ook Koen vertrekt binnenkort naar het Zuiden voor een vakantie/stage met zijn schoonfamilie. In de buurt van St. Tropez zal hij zich tevens klaarstomen voor de tweede helft van het zomerseizoen. Tom, Stijn en Tim zullen zich de komende weken voorbereiden op de West-Vlaamse hoogvlaktes...Op woensdag 4 juli gaan Tom en Stijn van start op het BK 10.000m in Duffel. Tot zover de nieuwsberichten van het West-Side front!

14:18 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-06-07

Stijn en Davy winnen stratenloop

Nacht van West-Vlaanderen:

Op vrijdagavond vond in Torhout naar jaarlijkse gewoonte de Nacht van (West-)Vlaanderen plaats. Voor ieder wat wils met een 10km, marathon en een 100km. Van Team Van Paemel kwam enkel Davy (Stiepi) in actie. Stiepi ging van start op de 10km. Van bij de start liep hij attent mee voorin met Tom Compernolle, die een dag eerder knap 3de werd in de 5km Tijdloop in Beerse na Vital Gahungu en Hans Janssens. Dat Tom de 10km in Torhout zou winnen stond al van bij de start vast, hij had een ruime voorsprong op een Franse atleet, die tweede werd. Stiepi moest na ongeveer 7km de Fransman laten gaan, maar werd toch heel knap 3de op 54" van Tom. Francis Van steenbrugge werd 4de.

Wijkloop Oostende:

Op zaterdag zou Davy met vriendin Lies meelopen in een stratenloop in Oostende. Davy zag echter dat de bezetting niet super was en besloot de wedstrijd over zo'n 12,8km voor eigen rekening te lopen. Davy bleef lange tijd bij Dirk Verleyen om in de slotfase zonder problemen naar de overwinning te snellen. Stiepi haalde het met 30 seconden voorsprong op Dirk Verleyen, voor Stiepi de zoveelste overwinning van het seizoen.

Dwars door Varsenare:

Op zondagmorgen stond de 5de editie van Dwars door Varsenare op het programma, een stratenloop van 10km570m. Voor Stijn en Davy is dat een wedstrijd in eigen dorp. Davy liep deze keer wel aan de zijde van vriendin Lies, Stijn ging dan weer op zoek naar zijn 4de overwinning in Varsenare. Van bij de start koos Stijn z'n eigen tempo en meteen liep hij solo aan de leiding. Elke kilometer bouwde hij zijn voorsprong uit. Ondanks de wind kon Stijn het tempo toch constant hoog houden om uiteindelijk de wedstrijd zonder problemen te winnen in een tijd van 32'47. Collega Molenloper Lieven Vandenbroucke (36"21) snelde onbedreigd naar de 2de plaats. Een knappe prestatie, want Lieven had sinds vrijdag wat last van een buikplaagje. Lieven z'n KMS makker Laurent Nobels, lid van Triathlon Team Lebbeke, maakte het podium compleet. Bij de dames ging de overwinning naar de Brugse Ria Thienpont, Belgisch marathonkampioene Veerle D'Haeze werd 2de. De derde plaats was voor Charlotte Vandewalle, de vriendin van Stijn. Lies Deruddere, de vriendin van Davy legde beslag op de 8ste plaats bij de dames. 168 atleten bereikten de finish op de 10km570m. Foto's volgen nog ...

10:45 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-06-07

Trainingen

Heuveltraining Zottegem

Kim:

Zondagochtend stond er opnieuw een zware training in Zottegem op ons menu. We waren vrij talrijk met Fincioen, Vanslambrouck en Stieperaere uit West-Vlaanderen, aangevuld met de Oost-Vlamingen Jerry, Joske, Beerens, Bart De Smet en ik. Na een opwarming van een half uurtje, deden we opnieuw een lichte techniektraining, gevolgd door hetzelfde toertje van 2 weken geleden. Raymond zei dat het zijn effect duidelijk niet gemist had met de resultaten van de afgelopen week. En inderdaad, ikzelf liep aanvaardbare SB, Fincioen PR, Beerens PR, Slambi SB in de buurt van zijn PR, Jerry een degelijk debuut in Lanaken,.. de meesten beginnen goed te draaien, op het juiste moment met de belangrijkste wedstrijden van het seizoen in aantocht. De training luidde 3 reeksen van 3 keer het toerke eindigend met de helling. Om het wedstrijd-scenario wat te vermijden liep er telkens iemand anders op kop, de rest moest er dan achterblijven. Toch werd er serieus gevlamd, want iedereen pakte zijn reeks op het scherp van de snee. Bij mij ging het heel goed, de stijve kuiten verdwenen tijdens het lopen, maar keerden erna wel weer terug. Het is ook goed om in het spoor te leren lopen en goed te leren anticiperen naargelang wat de loper voor je doet.. Daarna liepen we nog een eindje uit en konden meegenieten van de taart van Stiepi. Stiepi werd immers 22 jaar..

Intervaltraining op dinsdag

West-Side

Stijn:

Op dinsdag waren Tom, Davy en ik present in Torhout voor de eerste intervaltraining van de week. Collega Molenloper, Dieter Brouckaert, kwam ons vergezellen. Het was enorm warm (+/- 26°) en er stond opnieuw heel wat wind. Davy die momenteel enorm goed bezig is op straat mocht 3x6' tempo op z'n eentje afhaspelen met telkens 2' recup. Hij werkte de training zeer gelijkmatig af. Op de zware ronde van zo'n 1400m rond de sporttereinen in Torhout kwam Stiepi telkens door in ongeveer 4'25" en dat is toch stevig doorlopen. Vrijdagavond gaat Stiepi van start op de 10km van de Nacht van Vlaanderen, hij krijgt er ondermeer tegenstand van enkele atleten uit Qatar, ook Tom Compernolle en man in vorm Alexander Diaz komen alvast aan de start. Ook trainingsmakker Jerry Van den Eede denkt eraan zijn wedstrijdschoenen vrijdag aan te trekken in Torhout.

Tom (Slamby), Dieter en ik mochten de piste op voor 3x400m met 200m recup, 3x300m met 100m recup en 5x200m met de diagonaal van het voetbalplein als recup. Tussen de reeksen werd er 5' losgelopen. Om beurten namen we het tempo in handen. Ondanks de wind en de warmte ging de training zeer vlot. De 400den werden afgehaspeld in gemiddeld 63", de 300den in 45" en de 200den werden afgehaspeld in een gemiddelde van 28". Het was een pittige maar deugddoende training. Onze snelheid kan er alleen maar door verbeteren, het zijn zo'n trainingen die we nodig hebben!Op woensdag werken we een lange rustige duurloop af met enkele versnellingen in en op donderdag trekken we opnieuw naar de piste voor 3 reeksen van 5x200m in and outs (50m vlot - 50m snel) met telkens 200m recup. Op vrijdag hebben we dan onze wekelijkse rustdag.

Koen is momenteel druk bezig met zijn examens en geniet nu van een welverdiende rustperiode. Eind deze maand pikt hij de draad opnieuw op en zal hij zich voorbereiden voor de tweede helft van de zomer.

Met Tim gaat het steeds beter op training, zijn duurlopen gaan vlot en vanaf juli zal Tim wellicht opnieuw de intervaltrainingen mogen aanvatten. Tim zit net als Koen in de examens.

East-Side

Kim:

Op dinsdag deed ik samen met Joske en Jerry een intervaltraining. We deden 3 x 400m, 4 x 300m en 5 x 200m. Allen hadden we nog af te rekenen met de naweeën van de zware Zottegem training en de wedstrijd van vrijdag in Lanaken. Ook Stijn Beerens ondervond hetzelfde gevoel tijdens zijn 1000den. Het belangrijkste op zo'n momenten is de training uit te doen zonder teveel op gevoel en tijden te focussen. Het aftellen naar Vittel is ondertussen begonnen. Komende zaterdag trekken Jonas Roels, Frank Bollen, Koen Van Havermaet, Jo Grieten, Jerry Van Den Eede en ik er voor een weekje tussenuit. Ik zal ook van ginder verslag uitbrengen.
Info:
De site van Stijn www.stijnfincioen.tk is weer up to date!
 
Hieronder nog heel wat foto's van de 5000m in Wageningen!Alles foto's te bekijken via http://sportslion.net/track/2007/pict2007/070613Wageninge...

10:18 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Davy zet zegereeks verder ...

Davy:

Op zaterdag 9 juni ging ik van start in het Nederlandse Rijssen voor de 10mijl. Ik was vooraf goed ingelicht door mijn schatje en haar ouders dat het een zeer zwaar parcours is. Van voor de start was duidelijk dat ik ging rekening moeten houden met de plaatselijke favoriet, Leon Sanderman. Ook Geert Deruddere verscheen er aan de start, de viervoudig winnaar ('94 tot '97) van deze wedstrijd. De start was eerst een plaatselijk rondje op de voorlopige grasbaan (wordt straks vervangen door tartan), dan begon het golvend parcours. Er was redelijk snel een afscheiding van 3, Leon Sanderman, Lamko Hulzebos en ikzelf. We konden samen een mooi tempo lopen. Eens voor de eerste maal over de Rijsserberg voelde ik dat ik vlotter liep dan de rest. Bij de volgende doortocht aan de Rijsserberg versneldde ik even en maakte direct het gaatje. Niemand ging mee en ik bouwde mijn voorsprong steeds uit. Ik zat er wat mee in dat ik te vroeg aangezet was omdat het een toch wel zwaar parcours was maar de afstand werd steeds groter en groter. de laatste maal over de Rijsserberg was echt afzien maar ik kon al aan de overwinning denken en dat doet dan zo'n deugd. Toen ik Henk de speaker hoorde zeggen dat ik nog onder de 54' kon lopen versneldde ik nog even maar het mocht niet zijn, ik liep binnen in 54'01" :)Leon Sanderman werd 47" later 2de voor Lamko Hulzenbos. Direct na de aankomst mocht ik al een intervieuw afleggen voor de plaatselijke radio, is eens iets anders he. Even later werd Geert zevende en eerste in zijn categorie. Mijn zoetje Lies liep daar de 5km, het was extreem warm plots (zo'n 28°, gelukkig was het bij ons ietsje frisser) Ze liep een zeer goede wedstrijd en werd er knap vierde.

 

PICT0871

PICT0876

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

09:41 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-06-07

5000m Wageningen - foto's deel 2

Herschaalde kopie van Wageningen 2007 010

Herschaalde kopie van Wageningen 2007 011
Herschaalde kopie van Wageningen 2007 022

Herschaalde kopie van Wageningen 2007 023

Herschaalde kopie van Wageningen 2007 024
Herschaalde kopie van Wageningen 2007 025

Herschaalde kopie van Wageningen 2007 026

Herschaalde kopie van Wageningen 2007 027

Herschaalde kopie van Wageningen 2007 028

Herschaalde kopie van Wageningen 2007 029
Herschaalde kopie van Wageningen 2007 030

Herschaalde kopie van Wageningen 2007 031

Herschaalde kopie van Wageningen 2007 032

Herschaalde kopie van Wageningen 2007 033
Herschaalde kopie van Wageningen 2007 034

Herschaalde kopie van Wageningen 2007 035

Herschaalde kopie van Wageningen 2007 036

Herschaalde kopie van Wageningen 2007 040

Herschaalde kopie van Wageningen 2007 041
Herschaalde kopie van Wageningen 2007 043

Herschaalde kopie van Wageningen 2007 045

Herschaalde kopie van Wageningen 2007 046

Herschaalde kopie van Wageningen 2007 048

Herschaalde kopie van Wageningen 2007 042
Herschaalde kopie van Wageningen 2007 050

21:27 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |