26-09-08

Marathon Eindhoven komt dichterbij voor Stijn Fincioen ...

Halve marathon Ternat: Stijn Fincioen 2de met 1u07'40"

Verslag door Stijn:

Van bij de start liep ik voorin vlot mee, ik wilde niets forceren en liet me gewoon meedrijven. Het was vooral DAC atleet Jonas Sergooris die het heft in handen nam, hij nam dan ook deel aan de 7km. We liepen op asfaltbaantjes, bospadjes, enkele grasstroken en ook moesten we een paar klimmetjes verteren. Het was een prachtige omloop. Rond de derde kilometer ging het tempo wat de hoogte in, we konden ons met 5 atleten afscheiden, waaronder 4 atleten voor de halve marathon, daarbij oa. Benjamin Grenetier, een Franse Duatleet die in het lopen reeds heel sterk voor de dag kwam met een besttijd van 29'36" op een 10km wedstrijd en in 2006 werd hij 3de op het EK duathlon in Rimini op 5 seconden van de winnaar. Nog in de kopgroep Guy De Blander, Luc Van Asbroeck en Jonas Sergooris.

Na een tweede langere klim na zo'n 4km moesten Luc en Guy de rol lossen. Na 1 ronde liep Jonas binnen als winnaar van de 7km, vanaf dan was het aan Benjamin en ik om het tempo in handen te nemen. We bleven een mooi tempo lopen. Ik besloot in het spoor van Benjamin te blijven, want hij gaf een goede indruk en ik had op donderdag nog een heel zware marathontraining afgewerkt en die zat toch nog in de benen, wat meer dan normaal was. Ik nam bij de bevoorrading steeds de tijd om te drinken, daardoor moest ik wel regelmatig een klein gaatje laten op Benjamin, maar telkens kon ik opnieuw aansluiten. Na 10km kwamen we 32'08" door, we waren op weg naar een mooie chrono al deed die er voor mij in feite niet toe. Na twee ronden kwam ik samen met Benjamin door en we hadden reeds een mooie voorsprong op Luc Van Asbroeck die als derde liep. Na 15km klokten Benjamin en ik 48'22".

Op het steilste klimmetje van de omloop, op zo'n 4km van de finish versnelde Benjamin opnieuw, ik kraakte op deze klim en raakte met moeite boven, amai dat was echt afzien. Eens boven zocht ik opnieuw mijn tempo. Benjamin had een mooi gat geslagen en ik wist meteen dat ik er niet meer zou bijkomen. Ik kende de laatste kilometers amper verval ten opzichte van de vorige ronden en finishte uiteindelijk meer dan tevreden als 2de in een tijd van 1u07'40", Benjamin won knap in 1u07'13". Luc Van Asbroeck finishte als 3de, net onder de 1u12', Guy De Blander werd 4de.

Ik ben alvast tevreden over mijn wedstrijd. Als ik met zo'n gevoel zo'n tijd kan lopen dan zit het zeker goed in functie van Eindhoven. De recuperatie zit alvast goed, want na de zware trainingen op dinsdag en donderdag had ik zo'n prestatie in Ternat niet verwacht. Nog één zware trainingsweek voor de boeg met op zondag 28 september de 30km van Almere (NL) en dan kan het afbouwen beginnen. De marathon mag beginnen komen!

Ik wil mijn trainingsmakker Kim Barbé bedanken om met de fiets mee te rijden, alsook mijn vader en mijn vriendin Charlotte die er opnieuw bij waren om mij aan te moedigen. Ook aan de overige supporters langs de kant bedankt voor de steun.

Davy blijft winnen

Davy loopt van de ene wedstrijd naar de andere en dat was de afgelopen maand ook het geval. Davy won op zaterdag 20 september zonder problemen de 5km van Dwars door Sint-Kruis, Lieven Vandenbroucke werd 3de op zo'n 34 seconden. Een dagje eerder had Davy geen tegenstand in een wedstrijd van het Oostends loopcriterium.

Een weekend eerder was Davy de beste in de nieuwe Koerswijk in Oostende, een stratenloop over 9km. Hij won zonder problemen de wedstrijd, Wim Coussement werd 2de.

Tijdens het laatste weekend van augustus liep Davy maar liefst 3 wedstrijden. Het begon op vrijdag met de strandloop van Oostende. Davy controleerde de wedstrijd en won de 9km lange strandloop voor de Fransman Laurent Bossus. Op maandag ging het richting Nederland. Eerst won Davy de 5,5km en brak daarbij het wedstrijdrecord, even later ging hij nog van start op de 10km. Op die 10km moest hij de overwinning laten aan Orphan Faassen.

Op zaterdag 23 augustus vond in Keiem de slotwedstrijd plaats van het houtlandcriterium, een wedstrijd over 10,5km. Van bij de start was Davy weg met clubmakker Dieter Brouckaert en Frederic Colpaert. Er kwamen enkele aanvallen, maar niemand geraakte weg tot Dieter Brouckaert in de laatste kilometer zijn ultieme versnelling plaatste, Davy haakte nog aan, maar even verder moest hij toch zijn meerdere erkennen in Dieter. Davy werd knap 2de voor Frederic Colpaert.

Tilburg Ten Miles: Stijn Fincioen en Tom in internationaal gezelschap

Tom Vanslambrouck zette na de 10 miles van Tilburg (NL) op 7 september een punt achter zijn meer dan geslaagd zomerseizoen. De week voor Tilburg had hij nog de Levenslijn Run in Sijsele zonder problemen op zijn naam geschreven. In Tilburg kreeg hij het gezelschap van trainingsmakker Stijn Fincioen. Er kwam een topbezetting aan de start met heel wat Afrikanen en ook heel wat toppers uit België en Nederland. Van bij de start ging het enorm snel, na 5km kwamen Tom en Stijn 15'30" door. Na ongeveer 6km reageerde Stijn op een versnelling van ondermeer Gino Van Geyte, een Brit, de Nederlander Colin Bekers en de Wit-Rus Tontchinski.

Rond halfweg moest Stijn de atleten Van Geyte, Bekers en de Brit laten gaan, Tontchinski moest net als Stijn lossen. Stijn kreeg even later het gezelschap van Marco Gielen, maar die moest nog voor het 10km punt opnieuw de rol lossen. Tom zat op zo'n 50m in een groepje met nog enkele Nederlanders. Na 10km kreeg Stijn het gezelschap van Tontchinski, ze kwamen net onder 31'30" door. Tom volgde op zo'n 50m.

Na zo'n 12km kwam Stijn samen met Tontchinski opnieuw aansluiten bij Gino Van Geyte, hij had de Brit en Colin Bekers moeten laten gaan. Tom had zich op zijn buurt losgewerkt van zijn groepje. In de laatste kilometers moesten er nog enkele klimmetjes overbrugd worden. Toen Tom bij het eerste klimmetje bovenkwam begon hij last te krijgen van steken en zo moest hij gas terug nemen in de slotfase.

Stijn ging intussen naar de meet met Van Geyte en Tontchinski, zij streden nog voor de 1ste plaats bij de masters plus 40. Van Geyte bleek over het snelste eindschot te beschikken en werd zo 17de in de totaaluitslag en klokte daarbij 50'44". Stijn remonteerde in de slotmeters nog Tonchinski en werd zo mooi 18de en 9de in het Benelux klassement, dit met een tijd van 50'45". Door de steken moest Tom nog 4 atleten over hem laten gaan, hij werd uiteindelijk 24ste met een tijd van 52'05". Indien Tom geen last zou gehad hebben finishte hij zeker als 20ste in een tijd van rond de 51'15".

Tom ging na de Ten miles van Tilburg dus in relatieve rust en hervatte intussen weer de trainingen. Op zondag 12 oktober is hij haas tijdens de marathon van Eindhoven. De organisatie trok hem aan voor de groep van 2u30', Tom dient tot halfweg het tempo te verzorgen. Dieter Brouckaert doet hetzelfde maar voor de groep van 2u26' en dit tot 25km.

Tim Alleman, Stijn Beerens, Jo Grieten en Jerry Van den Eede werken verder aan hun comeback na blessureleed

Tim Alleman werkt intussen rustig verder aan zijn comeback na zijn knieoperatie begin juli, momenteel loopt Tim alweer iets meer dan 30' op rustig tempo en zo bouwt hij verder aan zijn basis. Tim hoopt in november de intervaltrainingen te hervatten.

Stijn Beerens en Jo Grieten komen ook terug uit blessure en beginnen stilaan weer met interval, zij zullen de start van het crossseizoen niet missen.

Ook Jerry Van den Eede heeft de loopschoenen weer aangetrokken. Met nieuwe steunzolen moet hij nu blessurevrij kunnen trainen. Zijn comeback in het veld wordt verwacht in de maand januari. Ook de verbouwingen bij hem thuis schieten goed op.

 

18:51 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Koen Naert 2de op het BK jun 1500m

EA 4x1500m ploeg pakt zilver op BK

Kim Barbé en Koen Naert waren op het BK aflossing in Eigenbrakel de vertegenwoordigers van Team Van Paemel in de ploeg van de 4x1500m van Eendracht Aalst. Beide atleten namen deze wedstrijd mee tijdens hun relatieve rustperiode. Koen De Veylder en Jill De Brouwer waren de overige teamleden. De langste aflossingswedstrijd van de dag was een spannend kijkstuk. De eerste atleten maakten er een gezondheidswandeling van om pas op het einde te versnellen om de stok door te geven. Jill bracht Kim Barbé in 3de stelling met een kleine achterstand op de leiders DCLA en CABW.

Kim liep als snel het gaatje op de leiders dicht en op het einde van zijn aflossing kon hij samen met CABW de atleet van DCLA op een achterstand plaatsen.

Koen Naert kreeg samen met CABW atleet Thibault Vandenabeele de stok, Kim Ruell (DCLA) volgde als 3de op korte afstand. Koen kon bij CABW blijven en samen hielden ze DCLA op een achterstand.

Koen De Veylder was de laatste EA'er en hij moest het gaan afmaken, maar met Geoffrey Marrion als laatste man bij CABW kreeg hij geen cadeau. Marrion had geen zin om te lopen omdat hij toch wist dat hij de snelste was. Koen bleef het tempo hoog houden om Maarten Van Steen van DCLA niet dichter te laten komen.

Marrion plaatste om 500m van het einde zijn versnelling en won met CABW de wedstrijd. Koen De Veylder finishte voor EA knap als 2de op zo'n 7 seconden, Maarten Van Steen (DCLA) werd 3de.

Zilver voor EA, een héél knappe prestatie voor een heel jonge ploeg. Spijtig genoeg verlaten Koen De Veylder en Jill De Brouwer EA voor de nieuw club ALVA. Maar EA haalde opnieuw enkele versterkingen binnen en is zeker nog sterker dan afgelopen seizoen. Over de nieuwelingen later meer.

P1020729

BK junioren te Herve

Koen Naert was als 2de jaars junior één van de favorieten voor de Belgische titel op de 1500m. De grote favoriet was echter de Waal Jerome Kahia, die dit seizoen reeds 1'49" liep op de 800m en 3'45" op de 1500m en op de 800m deelnam aan het WK junioren.

De wedstrijd verliep rustig en Koen liep heel de wedstrijd attent voorin mee. Met nog 200m te gaan plaatste Jerome Kahia zijn ultieme versnelling. Koen liet zich niet verrassen en ging als enige in zijn spoor mee, de rest leek voor het brons te zullen strijden.

Het duel tussen Koen en Jerome was echt schitterend om te zien. Op 50m van de meet kwamen ze zij aan zij, Koen ging er zelf even over, maar in de slotmeters moest onze snelle youngster zijn meerdere erkennen in Kahia. Koen toonde opnieuw dat hij lef heeft en van niemand schrik heeft. Koen werd zo, net als vorig jaar, tweede op enkele honderdsten van de winnaar. Brian Van den Bossche volgde op bijna drie seconden als derde.

IMG_4521

PR 1500m voor Koen in Beveren

Een week voor het BK trok Koen naar de Nacht van Volharding voor een 1500m. Koen Wilssens was haas van dienst en met atleten als Tim Luyckx, Jeroen D'Hoedt, Sebastien Dewitte, Jonas Roels, ... beloofde het alvast snel te gaan. Koen ging vlot mee met de kop van de wedstrijd, maar toen haas Wilssens de wedstrijd verliet vertraagde het vooraan even, waardoor er enkele kostbare seconden verloren gingen. In de spannende eindfase bleek Luyckx met 3'51"29 over het beste eindschot te beschikken, Jeroen D'Hoedt werd 2de met 3'52"14 en onze Koen Naert schitterde met een nieuwe besttijd van 3'52"37. Echt een knappe prestatie, want Koen was pas één maand terug interval beginnen het trainen na een blessure aan de lies.

IMG_4473

FC Merksem zorgt voor vertrouwen voor Koen

Tijdens de 1500m van de Flanders Cup van Merksem liep Koen opnieuw met lef. In het spoor van Wesley De Kerpel (PR 3'48") ging hij vol door, niet bang om stil te vallen. Bij het ingaan van de laatste ronde moest hij toch een gaatje laten op Wesley, maar echt stilvallen deed Koen niet. In de laatste 200m moest hij wel nog een Ier en een Nederlander later voorgaan, maar met een 4de plaats en een tijd van 3'53"46 was hij zeker meer dan tevreden. Wesley De Kerpel won de wedstrijd in 3'51"88.

10:35 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-09-08

Update revalidatie Tim

Woensdag voormiddag bracht ik normaal mijn laatste bezoek aan specialist dokter Dhooghe. Hij was tevreden over de toestand van mijn knie. Ik was al een tijdje aan het lopen, momenteel loop ik duurloopjes van 30minuten, maar had in de eerste kilometer meestal nog wat last van de knie. Het voelt een beetje aan als een drukkend gevoel. Maar al snel verdwijnt dat gevoel. Volgens de specialist moet ik me daar geen zorgen om maken. Mijn knie is in orde. Dit zijn enkel wat pezen en spiertjes die tegentrekken. Ook het wondweefsel kan nog wat pijn veroorzaken. Hij gaf me dus de toestemming de trainingen langzaam op te drijven. Ik moet dit wel blijven combineren met veel fietsen en oefeningen om mijn spieren te versterken. Hoe sterker de spieren, hoe minder belasting de knie moet weerstaan.
Fietsen zal ik alvast genoeg doen. Volgende week ga ik in de ardennen gaan fietsen.

Voor de liefhebbers, de volgende hellingen zullen we verspreid over 2 dagen proberen te bedwingen

> Cote de Hezalles 4km 5,70%
> Cote de Brume 2,6km 8,30%
> thier de Coo 2,6km 8%
> Stockeu 2,4km 9,40%
> Haute Levée 3,6km 5,60%
> Cote de Rosier 4,5km 5,70%
> Bierleux Haut 1,25km 10,10%> Vecque 3,1km 6%
> Thier de Nonceveux 1,1km 12% max 26%
> La redoute 2,1km 8,40%
> cote de Chambralles 1,6km 9,20%
> cote de Kin 4,1km 5%
> Xhierfomont 3km 5,70%
> Les Forges Chevron 0,75km 11,10%

09:55 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-08-08

Team Van Paemel gaat op zijn elan door ...

Team Van Paemel blijft het goed doen de laatste weken.

Davy komt stilaan weer in topconditie, dat bewees hij afgelopen weekend. Op vrijdag 15 augustus liep hij een heel knappe Gouden 10km in Brugge. De bezetting mocht er opnieuw zijn met Vital Gahungu, Ghirma Woldu, Alexander Diaz, Davy Stieperaere en Dieter Van de Walle om die maar te noemen. Van bij de start ging Woldu er weer vandoor, achter hem vormde zich een groepje met Gahungu, Diaz, Stieperaere en Van de Walle. Na één ronde van zo'n 4,8km kwamen Woldu en Gahungu samen door, 15 seconden na hen Diaz en nog eens zo'n 10 seconden later een heel sterke Stieperaere. Van de Walle volgde op zo'n 20 seconden van Stiepi. Al snel werd duidelijk dat het wedstrijdrecord op naam zou blijven van TC Swoosh. Vital Gahungu haalde het uiteindelijk in een lange spurt van Woldu en bleef ongeveer 40 seconden boven het wedstrijdrecord. Woldu drong op het einde niet meer aan en finishte op 10 seconden als tweede. Diaz hield knap stand op de derde plaats, hij gaf slechts 10 seconden toe op Woldu.

Davy liep een heel sterke wedstrijd, hij snelde naar de 4de plaats op net geen halve minuut van Diaz. Dieter Van de Walle finishte op iets meer dan een halve minuut van Stiepi als 5de. Lieven Vandenbroucke kon zich in de slotmeters ontdoen van duathleet Cedric De Caluwe en werd mooi 6de.

Op zondag was Davy van de partij in Middelkerke voor de 10km van de Sirenejogging, een wedstrijd die meetelde voor het kustcriterium. Er moesten twee ronden op de dijk afgelegd worden. Er stond enorm veel wind en dat maakte de wedstrijd extra zwaar. Davy liep attent vooraan mee met Jurgen Dereere en Marc Vanderstraeten. Jurgen Dereere won uiteindelijk de wedstrijd voor Davy en Marc Vanderstraeten. Arnaud Lecouche, die een sterk pisteprogramma afwerkte deze zomer, werd 5de.

Een week eerder op zaterdag 9 augustus was er de kermisloop in Torhout, een wedstrijd over 13km. De dag ervoor was er de trouw van collega Molenloper Lieven Vandenbroucke, dus helemaal fris kwam Davy ook niet aan de start. Van bij de start vormde zich een kopgroepje met Dieter Brouckaert, Bram Coppens, een Afrikaan en Davy. Na zo'n 4km gingen Bram en Dieter ervandoor, Davy en de Afrikaan moesten de rol lossen. Na zo'n 8km moest ook Dieter zijn meerdere erkennen in Bram en zo ging de overwinning naar Bram Coppens. Dieter finishte als tweede en Davy maakte het podium compleet. De Afrikaan staakte de wedstrijd.

Op zaterdag 9 augustus was er ook de Flanders cup meeting van Ninove. Kim Barbé ging van start op de 1500m, Koen Naert maakte zijn comeback op de 800m. Kim ging in de C-reeks mee in het spoor van Wesley De Kerpel (dit seizoen al goed voor 3'48"), maar Kim voelde dat dit toch te snel was. In de laatste 250m had Kim geen antwoord op enkele uitvallen van tegenstanders. Kim finishte uiteindelijk in een behoorlijke 3.54.27. Koen zat in een mindere 800m reeks, maar daar trok hij zich niets van aan. Hij finishte mooi als 2de in een nieuwe besttijd van 1.55.99.

Op dinsdag 12 augustus trok Kim zijn spikes aan in Vilvoorde voor een mijl. Verslag door Kim:

"Het schoentje wringt nog steeds.. waar het al even wringt! Op het einde kan ik niet meer ontploffen. Waar ik vroeger haast al mijn (langere) wedstrijden op het einde in mijn voordeel kon beslechten, krijg ik nu net daar steevast het deksel op de neus. Vandaag liep ik in Vilvoorde de mijl. Bert Van Den Bergh werd aangetrokken als haas. Ondanks wat achillepees-perikelen waagde hij het er toch op. Ik had niet zo'n goed gevoel in de beentjes vandaag, maar ook Brian Van Den Bossche/ACHL had niet meteen de intentie om de haas te volgen. Misschien was dat slechte gevoel er gekomen door de onverwachte vertragingen en het afkoelen. Al moet ik wel zeggen dat het net gestopt was met regenen en de wind ook gaan liggen was, dus de omstandigheden waren er wel. Ik nam dan maar wat kop, afgewisseld met Brian, maar echt snel ging het op den duur niet meer.
We gingen met de bijna voltallige groep de laatste ronde in, de klok tikte toen al voorbij de 3.20. Als we dan nog wachten met onze spurt tot de laatste 120m is het logisch dat er geen mooie eindtijden te noteren vielen. Brian won in 4.21 voor Thijs Demeester/VAC en Jo Prims/ACHL. Ik werd 4de in 4.22 voor Stijn De Pauw/VAC en Simon De Vriendt/KAAG. Andy Ingelbrecht/HAC haalde als 8ste het BR bij de masters in 4.23.99. Peking-ganger en atletiek-verslaggever Xavier Rondas/RIEM kwam in 4.27 over de meet en vergezelde me vervolgens bij men straftraining. In Vilvoorde ligt immers een zalige heuvel om op te knallen. Zodoende werd het toch een geslaagde trainingsdag en werd er gewerkt aan mijn (voorlopige!) zwakke punten, snelheid en weerstand."
Op zondag 17 augustus liepen Kim en Koen beiden een 800m, Koen trok naar Brugge voor de Julien Saelens meeting, Kim koos voor een meeting in Kapellen. Koen finishte als 3de na profatleet Matthias Rosseeuw (1.50) en Duchan Laplace (1.54) in een tijd van 1.56.30. Koen durfde niet meteen meegaan met Matthias en Duchan en liep daardoor bijna de hele wedstrijd met de neus in de wind, maar deze wedstrijd was opnieuw een goede training in functie van de 1500m.
Kim liep een goede wedstrijd. Er werd een ACBR-treintje opgezet met als haas Thomas Matthys, hij haasde oa. voor Stefan Van Aelst. Kim Barbé van Aalst kwam in de 2de ronde in het spoor van Stefan. Op 150m van de meet moest hij enkele meters prijsgeven, maar het verschil bleef beperkt. Kim finishte als 2de in 1.54.88, Stefan klokte 1.52.31. Kim was alvast tevreden over zijn wedstrijd.
Stijn Fincioen (in volle marathonvoorbereiding) trok op 17 augustus zijn wedstrijdschoenen aan in Middelkere voor de 10 miles, een wedstrijd van het Flanders wegcircuit.
Het parcours was simpel, 2,7km door op de dijk naar Westende en 2,7km terug naar het casino van Middelkerke. Er kwamen ongeveer 400 atleten aan de start en de bezetting mocht er ook wezen. Net voor de start begon het serieus te regenen, waardoor de dijk er glad kwam bijliggen, het was dus oppassen bij de keerpunten.

Er werd meteen snel gestart, richting Westende mochten we serieus beuken tegen de wind, richting Middelkerke was het al veel aangenamer, maar in dat stuk lag de snelheid dan ook wat hoger. Na een goede kilometer vormde zich een kopgroepje van vier met daarbij Francies Van steenbrugge, Bart De Bergé, Bart Verschoren (de leider in het Flanders wegcircuit bij de senioren) en Stijn. Achter hen liep een enorm grote groep met oa. Filip Vanhaecke, Steven Vandecasteele, Eddy Bossier, Geert Godderis, Hans Reigel, Frederic Van den Heede, de broertjes De Ketelaere, Nico Serroen, ... om die maar te noemen.
Na 3km moest Bart Verschoren de rol vooraan lossen en werd wat later ingelopen door de grote achtervolgende groep. Halfweg moest ook Bart De Bergé de rol vooraan lossen, helemaal kraken deed hij echter niet. Bart bleef op zo'n 10-15 seconden hangen. In de laatste 5km trok Francies tegenwind serieus door, Stijn beet op de tanden om in het spoor te blijven en dat lukte ook. Met nog zo'n 2,5km te gaan versnelde Francies opnieuw, dit maal met de wind in de rug. Het tempo lag enorm hoog en Stijn moest een gaatje laten van zo'n 20-30m. Het verschil bleef constant. Met ongeveer nog 1km te gaan probeerde Stijn de kloof te dichten, hij kwam bijna aansluiten, maar Francies versnelde opnieuw wat en zo liep Stijn weer op zo'n 20-30m. In de laatste 500m probeerde Stijn nogmaals en dit keer met succes, hij kwam bij Francies en trok op dat moment nog eens door en zo won hij nog de wedstrijd voor Francies. Bart De Bergé maakte zo'n 40 seconden later het podium compleet.
Francies en Stijn maakten er een zeer spannende strijd van en lijken op schema te zitten voor hun marathon in Eindhoven op 12 oktober.
Vrijdag komt Tom Vanslambrouck in actie in Sijsele op een stratenloop over ongeveer 9km. Davy werkt op zaterdag in Keiem de laatste wedstrijd van het Houtlandcriterium af, een stratenloop over 10,8km.
Tim Alleman is intussen ook opnieuw aan lopen toe. Hij bouwt heel rustig op naar het winterseizoen. Naast de lichte looptrainingen werkt Tim ook nog een programma af in het water en ook met de fiets maalt hij regelmatig wat kilometers.

 

14:23 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-08-08

Team Van Paemel opnieuw op dreef

Het is alweer enige tijd geleden dat we hier nog wedstrijdverslagen gepost hebben, dit kwam vooral door een probleem met de inlog, maar dit is eindelijk achter de rug. Hieronder een overzichtje van de prestaties van afgelopen maand:

05/07 BK alle cat. 1ste dag: Kim Barbé 13de plaats over de 2de reeksen en dus net geen finaleplaats, wel een seizoensbeste van 3.53.??

06/07 Stijn Fincioen 2de plaats ten miles van Vlaanderen Brugge

09/07 Davy Stieperaere 2de plaats Beach run Nieuwpoort 7km

12/07 Tom Vanslambrouck 1ste plaats stratenloop Koekelare 9km

          Davy Stieperaere 2de plaats stratenloop Koekelare 9km

13/07 Kim Barbé 3000m FC Gent in 8.31.17

21/07 Tom Vanslambrouck 1ste plaats Dwars door Bekegem 15km

          Dieter Brouckaert 2de plaats Dwars door Bekegem 15km

          Stijn Fincioen 5de plaats Dwars door Bekegem 15km

          Davy Stieperaere 6de plaats Dwars door Bekegem 15km

26/07 Kim Barbé 800m als training in 1.56 tijdens FC Oordegem

         Tiemen Van Steenberghe 3000m in 9.20.36

30/07 Davy Stieperaere 1ste plaats Beach run De Panne 10km

01/07 Stijn Fincioen 1ste plaats stratenloop Ardooie 16km

01/07 Tom Vanslambrouck 3de plaats shoppingsloop Oostkamp (winnaar: Ghirma Woldu, Alexander Diaz net voor Tom als 2de, Bram Coppens werd 4de en Bart De Bergé 5de).

01/07 Davy Stieperaere 1ste plaats 10km Dalfsen (NL)

02/07 Dieter Brouckaert 2de plaats stratenloop Gelrode 12km (winnaar: Maarten Van Steen)

Vanaf de volgende wedstrijden mag je weer een ruim verslag verwachten!

Koen Naert maakt binnenkort zijn wederoptreden!

16:15 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-07-08

De knie van Tim

Gisteren moest ik nog eens terug op controle bij de specialist. Hier volgt dan ook een kort overzicht van wat hij te zeggen had.

Er zat een scheur in de voorhoornflap van mijn meniscus. Blijkbaar heb ik een speciale meniscus die uit 2 lagen bestaat in plaats van 1. Die scheur hebben ze kunnen herstellen en hij heeft die 2 lagen aan elkaar verbonden zodat het 1 geheel is zoals bij een normale meniscus. Dit kan ooit terug komen maar dan gaat dat over binnen 15 jaar ofzo. Wat ook opviel was dat er doorbloeding was op die plaats, normaal komt dat daar niet voor, maar dat wil zeggen dat mijn lichaam het zelf probeerde te herstellen. Dat wijst er ook op dat die scheur daar al lang zat. En wsl had ik dan ook vooral daarvan last tijdens het lopen, en minder van het kraakbeenletsel.

Het kraakbeenletsel was niet zo erg, hij sprak van 2e graad. Het kraakbeen was dus wat ziek daar. Hij heeft daar met de shaver ofzo opgezeten en dat zou nu in orde moeten zijn.

Hij was ook zeer tevreden over de mobiliteit en flexibiliteit van de knie. Er is momenteel eigenlijk nog 1 factor die niet in orde is en dat zijn mijn spieren boven de knie. Afhankelijk van persoon tot persoon verdwijnen spieren na een operatie rond de plek van de operatie zeer snel. Meestal is dit volgens zijn ervaring veel opvallender bij sporters. Bij mij was dit ook zeer sterk het geval. Het is echter zeer belangrijk dat hier hard aan wordt gewerkt met de kiné en door te fietsen en aquajoggen omdat die spieren de knie moeten in de lucht houden. Voorlopig kunnen ze dat nog niet goed genoeg waardoor de knie rust op het kraakbeen en dus het kraakbeen kan beschadigen. De pijn die ik soms heb komt dan ook daarvan.

Binnen ongeveer 2 weken zou ik voor het eerst eens heel kort mogen proberen te lopen indien ik zelf het gevoel heb daar klaar voor te zijn en als ik dan geen last heb mag ik het voorzichtig opdrijven.

Een andere vraag die ik hem stelde ging omtrent mijn andere knie. Daar hebben ze vroeger een stuk kraakbeen moeten uithalen omdat het los zat. Ik had immers gehoord dat dat niet vanzelf terug kan groeien. Dat klopte zei hij, en ook daarvan is de kans groot dat ik daar ooit weer last van krijg. Maar ondertussen is er al een techniek waardoor ze cellen daar inplanten om het kraakbeen terug te laten groeien. Dit is echter nog niet op punt gesteld. Zo kunnen ze die cellen niet ter plaatse houden waardoor je bijna 1 jaar niet mag steunen op die knie. Dit is gelukkig helemaal niet nodig voor mij, zeker omdat ik er geen last van heb moet ik daar niet aan denken. HIj zegt immers ook dat binnen enkele jaren ze er normaal al zullen in geslaagd zijn dat wel ter plaatse te houden, waardoor de revalidatie achter de operatie maar 6 weken in plaats van 1 jaar zou duren. En de kans is groot dat een operatie om het kraakbeen te laten hergroeien nog heel lang niet nodig is, waardoor het in 6 weken zou kunnen opgelost worden.

Voorlopig moest ik mij daar allemaal niet veel zorgen om maken zegt hij, mijn knie is goed geschikt om competitiesport mee uit te voeren.

Tim

10:56 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

04-07-08

Nieuwtjes

Verslag door Stijn F.: 

Er gebeurde de laatste weken enorm veel, Kim, Davy en ikzelf liepen nog enkele wedstrijden. Tim onderging een operatie aan de knie. Tom blijft intussen verder doortrainen met het oog op zijn eerstvolgende wedstrijd. Koen sukkelde de afgelopen weken met de buikspieren en hervatte voorzichtig de trainingen, zijn eerste wedstrijden volgen wellicht begin augustus pas. Koen werkte intussen zijn eerste jaar verpleegkunde met onderscheiding af en vertrok deze morgen op reis met Elise en haar ouders naar Frankrijk, dit voor twee weken. Davy zit nog tot zondag in Tenerefe met Lies en haar ouders.  Jerry werkt intussen verder aan zijn huis, een comeback zit er momenteel nog niet aan te komen. Stijn Beerens trad op 28 juni in het huwelijk met zijn Anne, het kersverse paar vertrok intussen voor een huwelijksreis van drie weken...Ikzelf ben sinds dinsdagavond terug van 8 dagen Saint-Jorioz aan Lac d'Annecy in Frankrijk met mijn vriendin Charlotte.

Papendal 18/06/2008

Verslag door Kim:

Op 18 juni trok ik samen met Stijn Fincioen en zijn vriendin Charlotte naar Arnhem, waar elk jaar de Papendal Games plaatsvinden. Men kiest er voor een beperkt hoofdprogramma. De sfeer is er aangenaam en de faciliteiten ongekend. We kenden zoals steeds wat files in Nederland, maar waren toch bijtijds aanwezig. Ik was ingedeeld in de B-reeks, waar er heel wat atleten zaten met PR van goed onder de 3.50 (oa. Duitsers van 3.47) en de organisatie beloofde een haas. Echter, al na 100m wist ik hoe laat het was. Ik was goed gestart omdat ik ook wel ambities had op een leuke eindtijd. Van een haas was ook al geen spoor, waardoor ik doorkwam in circa 65 seconden. Dat is op schema voor 4.05. Dan kwam er een beetje schot in de zaak, we kwamen door in 2.07 aan de 800m. De speaker duwde ons nog eens met de neus op de feiten: "zouden ze nog onder de 4 minuten geraken?" Bij het ingaan van de laatste ronde stond de chrono al op 2.56 en ik zat stilaan in ideale positie om mijn aanval in te zetten. Aan mijn geliefkoosde 300m schakelde ik een versnelling hoger en op 200m van het einde kwam ik aan de leiding. De laatste meters werd ik nog nipt voorbijgestoken door 2 Nederlanders, maar mijn bedoeling van een snelle laatste ronde was gelukt. Met een eindtijd van 3.55.06 moet de laatste ronde net onder 59 seconden zijn geweest, denk ik. Een goede repetitie dus voor het aanstaande BK 1500m. Uiteraard wacht ik beter wat langer met mijn eindspurt om de reeks eventueel te kunnen winnen, maar dat kon me toen al geen kl*te meer schelen. Nadien verliep de A reeks wel zoals het moest. De haas nam de groep op sleeptouw en Frank Bollen/ATLA haakte helemaal achteraan zijn wagentje aan. De laatste 200m kon hij nog goed finishen. Hij eindigde knap als 8ste in 3.48.19. Tevoren had Hans Omey/AZW al een nieuw PR op de 800m laten optekenen. Met 1.47.93 eindigde Hanske knap 4de achter 3 Zuid-Afrikanen!
Op de 5000m stonden Lander Vandroogenbroeck/DAC, Sanne Torfs/DUFF en Stijn Fincioen/EA paraat. Lander liep een goed ingedeelde race en snelde naar een nieuwe besttijd van 14.33. Sanne Torfs viel naar het einde wat terug, terwijl Stijn Fincioen op 2 secondjes strandde van zijn SB van verleden week, 14.48 liet hij nu optekenen.
Met gemengde gevoelens trok ik huiswaarts. Enerzijds mag ik niet klagen over mijn vormpeil en over mijn laatste ronde. Anderzijds staat er nu nog steeds geen aanvaardbare chrono achter mijn naam. Ik herbekijk de planning.. één ding staat vast en dat is het BK 1500m.
Eerbetoon Tom Compernolle - 20/06/2008
Verslag door Kim:
Op 20 juni reed ik met Colin en Eva naar Torhout om er de familie en vrienden van Tom Compernolle een hart onder de riem te steken. Er was veel volk, ik schat goed boven de 100 man. We mochten voor de echte wedstrijd "Nacht van Vlaanderen" vertrekken en liepen in groep tot aan het huis van Tom. Daar werd halt gehouden om Tom te herdenken. We werden er ontvangen door Toms vriendin Kimberly en familie. Er stond een mooie foto van Tom uitgestald. Na nog een mooie speech van Andre Ornelis liepen we de ronde verder uit, allen met een afbeelding van Tom op ons truitje gespeld.
P1010899P1010900P1010904

2000m Oudenaarde - 21/06/2008

Verslag door Kim:

Vandaag trok ik in de voormiddag naar Antwerpen om er een informatie vergadering van "euro-children" bij te wonen. Wij gaan immers een Kroatisch meisje een leuke vakantie geven tijdens de komende vakantiemaanden. Maar later meer over dit mooi initiatief. 
In de namiddag trok ik dan naar Oudenaarde. Het was een aangenaam warm dagje en ik had wel eens zin om eens een speciaal nummer te doen. De 800den en 1500den moesten dus eens wijken voor een 2000m. Mijn PR stond nog van de mooie dag in Vilvoorde dat ik master en vriend Wilfried Dubois/EA naar het BR van 5.28 piloteerde.
In Oudenaarde kwam ik heel wat bekend volk tegen. AC Lebbeke had met Joachim Pelicaen/LEBB, Stijn Lintermans/LEBB en Bart Blommaert/LEBB heel wat volk in de snelste van 3 reeksen. Alexandre Cellier/ARCH en Franky Hernould/RESC zorgden ook voor wat Waalse inbreng. Met Bert Misplon/RCG en Kevin Van Vynckt/DEIN stonden er ook wat jonge snelle mannen in de reeks. En verder ook nog Bruno Van Acker/AVR, Kevin Cnudde/STAX, Kurt Maenhout/HALE, Xavier Rondas/RIEM,.. Frederick De Vuyst/KAAG vertrouwde me in de opwarming al toe dat hij over "goede benen" beschikte. Gelukkig was hij geen concurrent, hij zou ons als haas op gang trekken. Hij kweet zich perfect van zijn taak, waarvoor dank.
De start verliep rommelig, ik vreesde even dat ik net zoals het BK korte cross de grond zou gaan opzoeken, maar gelukkig hield ik me overeind en kon ik al snel in de voorste gelederen gaan postvatten. Ik had een slecht gevoel in de benen en vreesde even voor een mindere prestatie. Toch kon ik gemakkelijk standhouden in circa 3de 4de positie in de buurt van Hernould en Pelicaen. Toen Frederick De Vuyst ons verliet, kwam Franky op kop te zitten. Ik had het gevoel dat hij wat moeilijkheden ondervond om het tempo constant te houden. Daarmee nam ik op 500m van het einde al fors over. Ik achtte mijn moment gekomen, maar ik vrees dat ik dringend wat minder over Steve Prefontaine zal mogen lezen, want voor een demarrage was het eigenlijk nog veel te vroeg.
Op 300m van het einde voelde ik plots Alexandre Cellier/ARCH opduiken. Hij trok door.. enja, mijn cartouche was natuurlijk al verschoten. Ik probeerde nog wat aan te klampen, maar het ging niet. De laatste 100m ging het licht dan helemaal uit en moest ik me zelfs nog reppen om Franky Hernould/ARCH niet terug te laten keren. Ik finishte als 2de in een mooie 5.22.28, een tijd waar ik wel tevreden over ben.
Dwars door Varsenare - 22/06/2008
Verslag door Stijn F.:
Op zondagmorgen 22 juni vond de 6de editie plaats van Dwars door Varsenare, een wedstrijd in eigen dorp over ongeveer 10,5km. Ook Davy kwam aan de start in eigen dorp. Er kwamen ongeveer 175 atleten opdagen, opnieuw meer dan vorig jaar. Er stond veel wind en dat maakte het extra zwaar. Davy en ik vormden als snel een kopgroepje, na ongeveer 3km moest Davy echter de rol lossen en zo stonden we er vanaf dan elk alleen voor. Ik won uiteindelijk voor de 5de keer de wedstrijd, Davy finishte 1'07" later als tweede, Didier Verstraete maakte nog eens 1'25" later het podium compleet.
Begrafenis Tom Compernolle - 23/06/2008
Verslag door Kim:
Op maandag 23 juni reed ik samen met John Kluskens en Steven Van Nieuwenhove naar Torhout om er afscheid te nemen van Tom Compernolle. De Sint Pieterskerk zat volledig vol en er waren naar schatting zo'n 1000 mensen aanwezig. Onder de aanwezigen ook heel wat mensen uit de atletiekwereld. Tom was een vriend van iedereen en ik zal hem ook herinneren als de positieve aangename topatleet, met wie ik in Portugal zelfs de eer had van samen te trainen. Het was een lange en mooie mis, met voor mij pakkende getuigenissen van Veerle Dejaeghere en Karel Man. Enkele van mijn trainingsmakkers mochten mee de kist dragen en ook de militaire plechtigheid was mooi. Het ga je goed, Tom!

3471788922

Nijmegen 25/06/2008

Verslag door Kim:
Mijn Nederlandse meetings blijven maar gepaard gaan met tegenslag. Nu was er na 4 uur rijden (door de files dubbel zo lang) ongelooflijk veel tegenwind. Alle tijden waren matig, de mijne dus ook.. opnieuw rond de 3.54 a 3.55 schat ik, want de computers kenden daar problemen en er is dus nog geen officiële uitslag bekend. Wel kon ik de winnaar van Papendal (Maarten Van den Heuvel) achter me houden, moest ik niet teveel toegeven op enkele toppers met PR 3.42 en was mijn laatste rechte lijn nu wel goed.. Deze zaken neem ik mee naar de volgende afspraak in Vilvoorde. later meer uitleg.. Nu bedtijd!
Gouden 1500m Vilvoorde 27/06/2008
Verslag door Kim:
Ik lijk een abonnement te hebben op die 3.55.. In Vilvoorde stond er ook wat wind, maar gelukkig al niets meer vergeleken met vorige woensdag in Nijmegen. Ik wist op voorhand dat ik me aan een spannende wedstrijd mocht verwachten met deelnemers als Frank Bollen/ATLA, Roel Ringoot/OPW, Jonas Roels/LAT, Ruben Kenis/ADD om er enkele te noemen. Er was ook jong geweld in onze reeks met Ali Hamdi/GRIM en Frederik Van Der Elst/VS. De eerste 600m ging vlot dankzij haas Bert Van Den Bergh/VAC, enkele meters verder trok Frank Bollen/ATLA door en Roel Ringoot/OPW besloot niet mee te gaan. Hierdoor geraakte Frank alleen weg en viel ons tempo langzaam aan stil.. Tegen de 800m was er gerust mogelijkheid voor een babbelke, tot Ruben Kenis/ADD overnam. Jonas Roels/LAT en ik passeerden Roel tot in het spoor van Ruben. Het ging nog steeds niet echt snel, maar niemand wou zijn kaarten al op tafel leggen. De laatste rechte lijn zou dan maar moeten beslissen. Jonas Roels/LAT had de ideale uitgangspositie kunnen bemachtigen in het spoor van Ruben Kenis/ADD. Toen Jonas een tandje bijstak, versnelde ik ook. We passeerden beide Ruben. Ik kwam even naast Jonas, hij taxeerde me even en kon toch mooi volhouden tot op de meet, ware het niet dat Roel Ringoot/OPW de laatste meters nog als een duiveltje uit een doosje te voorschijn kwam en alsnog Jonas remonteerde voor die 2de plaats. Ondertussen waren we nog serieus dicht gekomen op Frank Bollen/ATLA. Maar ere wie ere toekomt, als je helemaal alleen voorop loopt, is de overwinning zeker verdiend. Wij finishten allen in dezelfde seconde.. 3.55.72 was nu het verdict voor mij. Tijdens de koers was ik ook benieuwd naar Frederik Van Der Elst/VS. Ik zag hem onderweg vaak in mijn geburen, dus wist ik dat er voor hem misschien wel een nieuwe besttijd inzat. Proficiat Fré!
Gezien de omstandigheden ben ik tevreden. Met de vele wedstrijden van de afgelopen dagen kwam ik niet echt fris aan de start. Ik denk dat het net dat beetje was dat op het einde het verschil maakt. Tegen zaterdag probeer ik allezins zo fris mogelijk aan de start te komen. Het zal ook nodig zijn, als ik de finale wil halen. Daarnaast ben ik ook tevreden dat ik zo gemakkelijk en zo regelmatig die 3.55 loop. Het is natuurlijk leuker eens een toptijd neer te zetten. Maar geduld is een mooie gave, dat komt dus nog wel deze zomer!
BK 10.000m Jambes - 02/07/2008
Verslag door Stijn F.:
Op woensdagavond trok ik samen met mijn vader en mijn vriendin Charlotte naar het Waalse Jambes voor het BK 10.000m. Er waren weinig supporters en de sfeer was ook ver te zoeken. De supporters moesten nog 5 euro betalen, toch wel schandalig vond ik, ze mochten blij zijn dat er enkele supporters mee waren. Toen we aankwamen was het nog drukkend warm, de zon was al verdwenen en even later kregen we nog een regenvlaag over ons heen, de omstandigheden werden bijna ideaal.
Van bij de start koos ik om op het tempo van ongeveer 3'00-3'05" te lopen. Na 1km klokte ik 3'01", na 2km 6'00", na 3km 9'04", na 4km 12'17", na 5km 15'31", maar toen ging het al niet meer en ik moest verschillende atleten laten voorbij gaan zonder dat ik kon aanpikken, het was blijkbaar mijn dagje niet en na 6km besloot ik de wedstrijd te verlaten, want het had geen zin meer om door te gaan, het ging gewoon niet. De oorzaak? Ik denk dat die niet ver te zoeken is, de dag voordien bijna 10 uur aan een stuk in de auto gezeten bij temeraturen van ongeveer 30 graden. Op dinsdag kwamen we terug van reis en wellicht was dit niet ideaal de dag voor het BK, dat weten we nu ook weer. Ik vond het wel jammer dat het niet ging en ik moest opgeven, want ik wou net als vorig jaar een goede prestatie neerzetten, op naar de volgende zeker. Komende zondag loop ik de 10 miles van Vlaanderen in Brugge, hopelijk gaat het dan al iets beter, intussen beperk ik mij tot loslopen en af en toe eens een rustdag.
Vanavond zitten Tom en ik samen met trainer Raymond om onze planning voor de rest van het seizoen te bespreken, van mij dus tot aan de marathon van Eindhoven op 12 oktober 2008. Tom zal wellicht niet meer in actie komen op de piste, wellicht trekt hij binnenkort de straat op.

10:32 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-06-08

Toelichting operatie Tim

Vandaag moest ik nog even op controle, en kreeg ik nog wat meer toelichting. Alles lijkt goed verlopen, in tegenstelling tot de meeste patienten bij z'on ingreep heb ik geen pijn en heb ik geen inwendige bloedingen. De specialist dr. Dhooghe heeft dus knap werk geleverd.
Aan de voorkant van mijn knie is er een 1e graads beschadiging van mijn kraakbeen, wat vrij normaal is bij een loper, of vele andere sporters. Aan de achterkant een 2e graads beschadiging. Hierdoor zal ik wsl wel iets langer moeten revalideren.
Blijkbaar is mijn meniscus ook anatomisch anders gevormd dan bij de doorsnee mens. Zo zou die uit 2 vlakken in plaats van 1 vlak bestaan. En blijkbaar is daardoor het risico op scheurtjes wat groter. En een scheurtje was dan ook nu het geval. Dit is echter opgelost door de operatie. De revalidatietijd zal echter vooral bepaald worden door het herstel van het kraakbeen.

15:20 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-06-08

Operatie Tim

De operatie zit erop. Mijn geduld is alvast goed getraind.
Om 7u30 komen ze me halen voor de operatie. 3u later lig ik daar nog altijd met al die infusen, ... in de zaal juist voor de operatiezaal.
Dan komen ze zeggen dat de operatie door een miscommunicatie is uitgesteld tot na de middag.
Om 14u komen ze me weer halen, toen ging het wat sneller. Normaal krijg je voordien een kalmeringspilletje (zeker voor plaatselijke verdoving) maar dat mogen ze geen 2 keer geven, dus moest ik het deze keer zonder doen.
Ik koos voor plaatselijke verdoving, maar die werkte niet te snel bij mij. Ze vroegen telkens of ik nog wat voelde en ik bleef steeds gevoel hebben in mijn benen. Dan hebben ze maar een maskertje rond mijn mond gedaan, waardoor ik even later ontwaakte. Mijn benen waren toen wel nog lam, en dat zou nog een paar uur duren.
Blijkbaar was er niet alleen schade aan het kraakbeen, maar ook aan de meniscus. Het herstel zal nu wsl wel wat langer duren, en wat pijnlijker zijn. Maar normaal komt alles goed.

20:31 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-06-08

Eerbetoon Tom Compernolle

Bekijk volgende twee video's met verschillende foto's van Tom ... We zullen hem altijd in ons hart meedragen ...

http://www.youtube.com/watch?v=VNn56br2u9Y  (deel 1)

http://www.youtube.com/watch?v=uDvVTB3NU78 (deel 2)

eerbetoon TC Swoosh

20:44 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-06-08

Eerbetoon aan Tom Compernolle + 16/06/2008

Tom, TC SWOOSH, Compie,

Ik kan het nog steeds niet geloven dat je er niet meer bent, je was niet alleen een voorbeeld voor mij, je was ook één van mijn beste vrienden. Ik had telkens veel aan je goede raad en je steun na een mindere training of wedstrijd, ik kon bij jou altijd terecht. Al die mooie momenten die we samen beleefden sinds de stage in Sankt-Moritz in 2003 waar we elkaar leerden kennen. Na de stage viel je geblesseerd uit, op een dag in augustus ging je eens samen met Stiepi en mij naar het Klein strand in Jabbeke en daar leerde je Kimberly kennen, je vroeg meteen wie dat mooie meisje was, je was er meteen weg van. Twee maanden later was het al koekenbak tussen jullie, oktober van dit jaar zouden jullie 5 jaar samen zijn.

In 2004 was ik trots dat ik bij je in de trainingsgroep mocht komen, je werd in dat jaar meteen Belgisch crosskampioen, iets wat op je enorme palmares nog ontbrak. In 2004 gingen we op stage naar Monte Gordo in Portugal, naast de zware trainingsarbeid maakten we ook nog veel plezier.

Enkele maanden later trok je opnieuw naar Sankt-Moritz, jouw tweede thuis. Enkele dagen na je stage was het jouw wedstrijd de Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder, daar stond je er ieder jaar op de 5000m, je favoriete afstand. De Olympische limiet was je doel en je liep er de wedstrijd van je leven, 13'14", de 3de Belgische chrono aller tijden zoals je altijd zei!De tranen kwamen bij mij toen in de ogen van geluk net als van al je supporters. In een korte periode besloot ik samen met Havi en Fré om je te komen aanmoedigen op je eerste Olympische Spelen in Athene, het waren schitterende dagen daar, ik koester dit moment nog steeds. Bij je thuiskomst in Zaventem stonden we je op te wachten met een bus vol supporters, het was feest, op de bus toonde je de foto's van in Athene, je was trots dat je er bij was net als wij die trots waren op onze Olympische atleet. Je huldiging in het stadhuis van Beernem en even later volgde nog een huldiging waar we allemaal een T-shirt kregen met daarop TC SWOOSH OLYMPIC ATHLETE!Ik denk dat je in dat jaar alle lege plaatsen in je loopcarrière hebt opgevuld.

In 2005 kende je wat pech en je werd daar meteen op afgerekend, je verloor je profcontract bij Atletiek Vlaanderen, een schande was het, maar je liet het niet aan je hart komen en je bewees meermaals dat ze ongelijk hadden en dit ondanks je moeielijke werksituatie. Je moest 's morgens rond 4u op en 's avonds om 16u was je terug thuis en dan trok je nog eens de loopschoenen aan. In 2006 liep je de limiet voor het EK in Gôteborg op de 5000m, opnieuw op jouw Nacht van de Atletiek, je klokte 13'31" dacht ik. We hadden de weken ervoor weer een schitterende stage gehad, het was mijn laatste stage in Sankt-Moritz met jou, want in 2007 en 2008 koos ik voor de paasstage in Monte Gordo. In 2008, enkele maanden terug dus, was je er ook weer bij. Doordat je met nieuwjaar zei dat je mee zou gaan heb ik mij ook snel ingeschreven voor de stage en ik heb er geen spijt van gehad, want het werd een super toffe stage. We vertrokken hier al goed rond 3u30 richting Zaventem, vanaf Gent in de sneeuwvlagen, we waren content dat we er nog op tijd waren. Ik deelde voor het eerst de kamer met jou en het was echt super. We trainden samen, we maakten leute, we genoten van de zon, ... . Ik bekeek daarnet nog eens alle foto's van de stage ... het is moeilijk om te beseffen dat we niet meer samen op stage kunnen, niet meer samen gaan kunnen trainen, elkaar niet meer horen via de telefoon, elkaar niet meer kunnen steunen.

Je was zo blij dat je het leger in mocht, na je zware opleiding mocht je naar de kazerne van Lombardsijde, je werd in je eerste maanden bij het leger meteen ook Belgisch crosskampioen bij de militairen. Je genoot van je job dat zag je ... je was fier je legeroutfit te dragen. De tranen komen telkens in mijn ogen als ik denk aan al die momenten ... Onze laatste training samen, op donderdag 5 juni, we hadden om 18u afgesproken aan de piste in Torhout, je zou een half uurtje mee opwarmen met mij, dat deed je wel vaker, ondanks het feit dat we sinds oktober 2006 niet meer in dezelfde trainingsgroep zaten spraken we nog vaak af om samen kilometers te malen en bij te praten, ook naast het lopen zagen we elkaar veel, we begrepen elkaar goed. Ik zie je die 5de juni nog zitten op de BMX van Mats. Twee dagen later liep ik in Kessel-Lo, je belde al vroeg om te weten hoe ik had gelopen op mijn 1500m, maar ik moest nog starten, ik belde je later op de avond nog op, het was de laatste keer dat ik je stem hoorde. Je keek al uit naar je hoogtestage in Sankt-Moritz, het laatste weekend van juni zou je vertrekken voor 3 weken met je boezemvriend Havi, je wou nog eens alles op alles zetten op te schitteren in Heusden-Zolder, onder de 13'30" wou je lopen zei je me nog, je wou terug A-atleet worden.

We lieten elkaar afgelopen week nog weten wat we gelopen hadden, jij afgelopen zaterdag in Leiden en ik vorig woensdag in Wageningen. Ik ging je vandaag of morgen nog eens bellen ... Vrijdag zouden we elkaar terug zien tijdens de Nacht van West-Vlaanderen in Torhout, je zou er net als ik de 10km lopen en nadien zouden we zoals de vorige edities iets gaan drinken, want die avond is het feest in Torhout, dit jaar zal het pijn doen dat je er niet bent, maar ik beloof dat we voor jou gaan lopen en niet alleen vrijdag, maar bij elke wedstrijd, training, stage, momenten naast de atletiek zal ik je in mijn hart dragen en ik denk dat velen dit zullen doen!Elke wedstrijd zal ik ook voor jou lopen en ik hoop dat je van daarboven me zal blijven steunen en zal blijven supporteren ... Je was een super kerel, niet alleen als atleet, maar ook als mens, je zal me voor altijd bij blijven makker ... We gaan je enorm missen ...

Je makker Stijn

In naam van alle atleten van Team Van Paemel alsook in naam van de Molenlopers van Bekegem wil ik ons oprecht medeleven betuigen aan de familie van Tom!

http://www.youtube.com/watch?v=uIul6OyvFII (filmpje van Tom zijn halve finale op het EK 5000m in Göteborg in 2006)

http://www.youtube.com/watch?v=TPaaO4zPzr8 (filmpje van Tom zijn finale op het EK 5000m in Göteborg in 2006)

http://www.youtube.com/watch?v=dZe1u1xnGrw (De Olympische hymn voor jou Tom, want je blijft Olympiër voor eeuwig)

47

bende

01:12 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

16-06-08

Kijkoperatie voor Tim

Doordat de problemen van de knie van Tim niet wilden eindigen werd in samenspraak met een specialist beslist om een kijkoperatie uit te voeren. Zeer positief is dat deze al op vrijdag 27 juni kan plaatsvinden. Dit zal via dagkliniek gebeuren, er zullen 2 gaatjes in de knie worden gemaakt van waaruit de knie wordt bekeken en de irritatie op het kraakbeen wordt hersteld. Dit zal onder plaatselijke verdoving plaatsvinden. Hierna moet de conditie 3 weken op peil gehouden worden door te fietsen en te aquajoggen. Daarna mag de looptraining als alles goed verloopt al terug worden uitgevoerd.

20:56 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Papendal games + algemeen nieuws

Op woensdag 18 juni komen drie atleten van Team Van Paemel in actie op de Papendal Games in Arnhem. Stijn Beerens en Kim Barbé treden aan op de 1500m, hier zijn er twee series. Stijn Fincioen loopt er zijn laatste 5000m van het seizoen, vanaf juli begint hij met de voorbereiding op de marathon van Eindhoven.

Tom Vanslambrouck traint intussen verder en mag deze week opnieuw interval trainen op piste, de afgelopen weken deed hij dit in het bos. Zijn eerstvolgende wedstrijd is de 4km jogging van de stratenloop in Ruddervoorde tijdens het laatste weekend van juni.

Tim Alleman heeft nog één examen te gaan en traint momenteel om de twee dagen, het blijft voorlopig nog altijd bij duurlopen. Tim gaat binnenkort op bezoek bij een kniespecialist.

Koen Naert zit met zijn neus in de studieboeken en geniet ook van een rustperiode.

15:40 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Davy doet zijn naam van "zegekoning" opnieuw alle eer aan

Op vrijdag 13 juni trok Davy naar de Vuurtorenloop (Jean Bart) in Oostende, een stratenloop over ongeveer 11km die meetelt voor het Oostends loopcriterium. Davy gaat voor de eindoverwinning in dit criterium en ging dus weer als favoriet van start. Hij had opnieuw weinig tegenstand en won zoals verwacht de wedstrijd voor duathleet Dirk Verleyen en Patrick Van Petegem. De eindoverwinning mag dus geen probleem zijn ...

Een dagje later trok Davy de wedstrijdschoenen aan in Nederland voor een 10 miles. Davy was opnieuw de beste en dit in een nieuw parcours record. Voor Davy zijn zoveelste overwinning van het seizoen en wellicht niet zijn laatste ...

Verslag door Davy:

Vrijdag 6 juni ging ik direct na het werk (halve dag) door naar Oostende om er del te nemen aan de zesde wedstrijd van het Oostends Loopcriterium, voor de start werd duidelijk dat het wellicht een heruitgave ging worden van een week voordien. Van bij de satrt was ik goed weg en na een goeie 200m was ik al alleen er vandoor, ditmaal eens niet gewacht op de rest. Ik zag even later dat Patrick Van Petegem als tweede liep maar hij kwam niet dichter, ik kon iedere ronde uitlopen. Op het gras gedeelte begon het goed glad te worden door de regen en de 340 lopers die erover gingen. ik hield me iest rustiger in het gras om dan terug op straat wat door te lopen. Ik werd zo terug winnaar in 28'42" (derde beste tijd daar). patrick werd tweede en Kristof Slabbinck vervolledigde het podium (zelfde als vorige week) door in de spurt Geert Deruddere te kloppen.

Een dag later stond ik terug aan de start, ditmaal in Moere om er terug deel te nemen aan de 4km. Het is een toffe maar snelle wedstrijd. Ditmaal was het parcours gevaarlijk door de regen en de kasseien. Het beloofde spannend te worden want Dieter Van de Walle stond ook aan de start. Na een 500m waren we al met drie weg, Karel Moerman, Dieter Vandewalle en mezelf. Toen ik voor een eerste keer doortrok had ik een klein gaatje op Dieter, Karel moest definitief lossen. Dieter kwam op karakter terug en zette zich op kop. Toen ik iets voor de laatste ronde overnam had ik direct een klein gaatje en dit was het moment om vol door te gaan. Ik kon zo net als vorig jaar de 4km winnen in Moere, ik was zeer tevreden over mijn wedstrijd. 

Woensdag 28 mei ging ik naar Roeselare om er aan de start te verschijnen van Dwars Door de Zilten. Samen met trainingsmakker Koen Naert gingen we er een vlotte duurloop doen. Starten in het pak en steeds opschuiven, het is eens wat anders. Onderweg hebben we veel gelachen en bijgepraat want het was een tijdje geleden dat ik Koentje nog gezien had. We schoven zelfs de top tien binnen om even verder zelfs de top vijf binnen te lopen. De speaker hoopte op een spurtje maar het werd mooi samen over de meet. Later kregen we nog te horen dat we beiden in onze categorie gewonnen hadden. Volgend jaar zal ik wellicht daar nog eens gaan trainen.

Vrijdag 30 mei gingen we naar Zwevezele om er deel te nemen aan de zesde wedstrijd van het houtlandcriterium. De start was zeer rustig en al snel liepen we met vijf atleten weg. Ik bleef wat bij ze lopen maar voelde dat ik nog over had. Na 2km versneldde ik een eerste maal en dit was direct al de goeie versnelling. Vanaf dan heb ik mijn eigen tempo verder gelopen en kon zo terug de wedstrijd winnen net als vorig jaar. Karel Moerman wed verrassend tweede voor Didier Verstraete. Geert werd knap zesde en tweede veteraan. Mijn zoetje liep een zeer sterke wedstrijd en kon als vierde eindigen, ze werd zo knap eerste in haar categorie. Terug stonden we allemaal op het podium.

Een dagje later ging het richting Oostende, de nieuwe stad stond op het programma. een wedstrijd die ik net als Zwevezele vorig jaar winnend wist af te sluiten. Ik ging er een rustige wedstrijd van maken maar Kristof Slabbinck had andere plannen, van bij het begin trok hij door en was ik verplicht om te volgen, samen met Patrick Van Petegem waren we er al snel met drie vandoor. Ik voelde mij nog zeer goed en liep makkelijk mee. Toen Patrick een eerste keer versneldde ging het tempo goed de lucht in waardoor Kristof moest lossen. Ik had in mijn gedachten om maar de laatste ronde te gaan maar halfweg koers versneldde ik dan toch. Patrick reageerde niet en weg was ik. Ik kon terug verder uitlopen op mijn eigen tempo. de wind en het gevarrieerde parcours maakte het wat lastig maar ik bleef op mijn tempo doorgaan. Ik werd zo terug eerste (ditmaal 45" sneller dan vorig jaar) voor Patrick en Kristof.

Moere01

15:19 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tartletos Loopgala Wageningen

Verslag door Stijn:

Op woensdagavond trok ik samen met mijn trainingsmakkers Kim Barbé en Stijn Beerens richting het Nederlandse Wageningen voor een piste wedstrijd. Kim en Stijn kozen voor de 800m, ikzelf kwam in actie op de 5000m. Het weer was alvast niet ideaal, want het was fris en er stond veel wind. Kim mocht in de sterkste 800m reeks starten en finishte uiteindelijk in een mooie 1'55", Stijn Beerens liep een aanvallende wedstrijd in de 2de reeks, maar doordat hij wat werd opgehouden op 150m van de meet verloor hij daar wellicht wat kostbare seconden, hij finishte in 1'59". Om 21u30 was het dan mijn beurt, ik mocht zoals de voorbije jaren starten in de snelste reeks. We stonden met slechts 9 atleten aan de start, met daarbij drie hazen. De B-reeks die voor een tijd rond de 15' liep zat dan weer overvol, wellicht meer dan 20 atleten.

Van bij de start namen de hazen van de Nederlandse topjunior Abdi Nageeye het tempo in handen, zij liepen voor een tijd onder 14'15", ofwel de limiet voor het WK junioren. Colin Bekers was dan de haas voor de atleten die een tijd rond de 14'30" wilden lopen, ik koos van bij de start zijn spoor, in mijn zog liepen Erik Sanders en Gerwin Van der Hurk. De eerste km ging vlot in 2'52", na 2km kwamen we probleemloos 5'46" door, halfweg kwamen we door voor 14'30", na 2600m liet ik Erik en Gerwin over mij komen en koos ik het spoor van Gerwin. Na 3km kwam ik door in 8'45", ik moest vanaf dan een gaatje laten op Colin, Erik en Gerwin. Ik stond er nu alleen voor en verloor kostbare seconden door achtereenvolgens rondjes te draaien van 72",75" en 72". De laatste kilometer kon ik nog wat versnellen, maar meer dan 2'56" zat er niet meer in, ik klokte uiteindelijk af na 14'46"30. Dit is geen slechte tijd in mijn eerste echte strakke 5000m wedstrijd van het seizoen, maar het kan zeker beter. Tot de laatste kilometer liep ik op 2 seconden na hetzelfde tempo als vorig toen ik er mijn PR van 14'35" liet optekenen, toen liep ik mijn laatste kilometer wel in 2'47" ofwel 9" sneller dan dit jaar. Vorig jaar was er minder wind en was het warmer en de tegenstand was ook veel beter in de breedte, je kon altijd wel op iemand terugvallen en in die laatste kilometer vorig jaar had ik verschillende atleten kort voor mij waardoor ik meer kon strijden.

Deze 5000m was alvast een goede voorbereiding op de 5000m van volgende week woensdag in Arnhem op de Papendal Games, hopelijk zijn de omstandigheden ideaal en kan ik mijn besttijd benaderen of zelfs aanscherpen. De meeting was zoals de voorbije jaren opnieuw dik in orde, hopelijk zijn we er volgend jaar weer bij!

15:01 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

FC Kessel-Lo: Stijn doet via de 1500m snelheid in functie van de langere afstanden

Verslag door Stijn:

Op zaterdagavond 7 juni trok ik naar de Flanders Cup in Kessel-Lo voor een 1500m, de bedoeling was om nog eens snelheid op te doen in functie van de 5000m. Het was koud, het motregende en er stond nog heel wat wind, niet ideaal dus. Ik mocht in de tweede reeks van het naprogramma van start gaan, een reeks die voor een tijd van zo'n 4' ging, de perfecte reeks voor mij. Ik startte goed, maar na 100m viel het stil vooraan, niemand durfde initiatief nemen, ik besloot dan maar het tempo omhoog te krikken, na 300m in 47" kwam Belgisch crosskampioen Thomas De Bock over mij en bleef het tempo aanhouden, ik kreeg het wat moeilijk met het tempo en heel wat atleten passeerden mij, ik kon gelukkig achteraan de groep aanhaken, ik verloor kostbare seconden in die tweede ronde. Met nog één ronde te gaan zag ik 3'02" op de klok, in de laatste rechte lijn gaf ik nog eens alles en liep zo van plaats 13 naar 8 en klokte af na 4'06"95. Ik ben tevreden over mijn wedstrijd, de finish was opnieuw heel goed. Dit was mijn laatste 1500m van het seizoen, nu volgen twee 5000m wedstrijden in Nederland en dat is al iets meer mijn ding, hopelijk zit alles mee tijdens deze wedstrijden en kan er iets van mijn besttijd van 14'35"45 gedaan worden, we zien wel.

Herschaalde kopie van FC Kessel-Lo 2008 031

14:59 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

FC Kessel-Lo: Koen loopt met 3'54"27 seizoensbeste op 1500m

Verslag door Koen: 

Gisteren waren het opnieuw niet de beste weersomstandigheden om een toptijd te lopen. Voor mij was het in feite niet zo erg want als Kim Barbé me niet had overhaald om toch mee te doen, dan had ik er niet eens gestart. Deze week begon ik echt met studeren want trainen kon ik toch maar op 75%. Mijn hoofd zat al volledig bij mijn studies, maar wou toch nog eens een dagje eruit zijn en trok dan maar samen met Elise naar Kessel-Lo. De afgelopen maand was qua training echt een dieptepunt, ik trainde wel maar moest ofwel rusten ofwel loslopen. Wanneer ik eens terug wat snelheid trainde voelde ik opnieuw wat mijn onderste buikspieren trekken. Daarom besloot ik om het rustig aan te doen en was de druk voor mij in feite weg daar in Kessel-Lo, ik wist dat ik er niet veel moest van verwachten. Maar de kans om in zo'n mooie reeks te starten wou ik toch niet laten schieten ook=)!

Met heel wat mooie atleten stonden we 'heel lang' klaar, met de nadruk op lang=p, om te starten in de b-reeks. Ik ben echt tevreden over mijn wedstrijd, ik weet waar ik tekort schoot en dat was ook te verwachten=)! De eerste twee ronden kon ik heel mooi meeschuiven met de groep 3'50", het ging goed tot ik plots wat dieper moest gaan om in het spoor te blijven. Daar wrong het schoentje en speelde ik dierbare seconden prijs, meteen kwamen heel wat atleten over mij en zat ik slecht gepositioneerd voor de laatste ronde. In de laatste rechte kon ik nog met mijn eindschot Jonas Roels remonteren=) en finishen in een degelijke 3'54"27. Eén seconde van mijn PR dat ik vorig jaar in Lokeren liep. Als ik zie dat ik dat nu al kan met deze trainingsachterstand, geeft het me echt veel vertrouwen voor mijn "comeback" in juli=p!

Ik kon dus tevreden richting Roeselare terugkeren. Met de trein kwamen we pas om 23h13 aan in Roeselare. Was wel serieus vermoeiend, maar we hebben het overleefd want ik zit hier al weer tussen mijn boeken microbiologie=)! Straks doe ik mijn krachtoefeningen op mijn matje hier thuis, deze zullen nu voorrang krijgen op de looptraingen;)!

Groetjes Speedy

IMG_3688

IMG_3689
Ik aan het lachen met Fini en Kim die de wedstrijd van Kim Ruell en Mario Vanwaeyenberghe aan het analyseren waren denk ik=)

IMG_3695

Hier zijn ze=), Ricardo Longerich, daar nog mooi mee met de kop, moet daarna serieus tegen de lamp zijn gelopen want finishte 'pas'in 3'52"IMG_3705
goeie start vond ik van mezelf=)

IMG_3706

Mooi groepke

IMG_3711

Nog 100m en ik was aan mijn keerpunt=p, in augustus moet ik zeker dit tempo kunnen doortrekken waar ik gisteren de mist in ging! Wesley Dekerpel (heel knap 3'50") en een Canadees daar nog net achter mij.

IMG_3713

Ingaan laatste ronde

IMG_3717

Even met Jeroen D'Hoedt de wedstrijd analyseren. Jeroen liep een knappe koers, lang op WK-schema, maar moest daarna terrein prijsgeven. Jeroen 3'52", ik 3'54".

14:50 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-06-08

In Wageningen zal ook tempo gemaakt worden voor 14'10"-14'15" op 5000m.

Op woensdagavond 11 juni zal in het Nederlandse Wageningen getracht worden de EKJ-limiet te lopen, dat wil zeggen onder de 14'15", de Nederlander Abdi Nagayee zal dit proberen, het tempo zal tot zo'n 4km gemaakt worden door Gert-Jan Wassink, die enkele weken terug reeds 14'19" liep, hij zal op het tempo van 14'10" lopen. Als er belgen zich aangesproken voelen om ook voor zo'n mooie tijd te gaan dan kunnen ze zich inschrijven op www.tartletosloopgala.nl . Voor een tweede groep zal tempo gemaakt worden van 14'30".

IMG_3668

IMG_3670

IMG_3674

 

09:44 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-06-08

Meeting in Lokeren een succes

In Lokeren waren heel wat atleten van Team Van Paemel aan het werk. Kim Barbé en Stijn Beerens kozen voor de 800m, na een goede trainingsweek. Stijn Beerens/EA kende een off-day om snel te vergeten. Kim Barbé/EA startte in de A-reeks, maar kon zich niet helemaal doorzetten de laatste rechte lijn. Toch liep hij met 1.54.75 een seizoensbeste. Het was een spannende wedstrijd, waar er 5 atleten binnen dezelfde seconde afklokten. Koen De Veylder/EA flirtte opnieuw met de 1.54 grens en kon Kim voorblijven. Ook Wim Van De Verre/EA en Jill De Brouwer/EA deden het ook goed met chrono's van 1.59 en 2.00.

Op de mijl traden Koen Naert, Stijn Fincioen en Tom Vanslambrouck aan. Kim Barbé was haas van dienst. Met Sanne Torfs/DUFF en David Stevens/KAAG was er voldoende concurrentie voor Koen Naert/EA. De wedstrijd mocht iets sneller, maar de protagonisten bleven wat naar elkaar kijken. De laatste 150m viel dan de beslissing met David Stevens/KAAG die won voor Sanne Torfs/DUFF en Koen Naert/EA. Koen liep met 4.15.87 op deze wedstrijd wel het clubrecord bij de juniors, maar we weten allen dat er voor Koen meer inzat dit seizoensbegin, zonder de bekken-problemen. Stijn Fincioen/EA koos het tweede groepje met tempo-maker Tim Rogge/AVLO. Onderweg liet Stijn de coach van zijn vriendin even gaan, maar zijn laatste ronde was veelbelovend. Hij kwam nog tot op de hielen van Andy Inghelbrecht/HAC met 4.26.70. Voor Tom Vanslambrouck/RIEM was het weer een eerste kennismaking met het snellere werk. Na een knappe Dwars door Brugge en haaswerk op de 20km van Brussel, kon Tom nog niet direct het hoge ritme aan. Tom finishte in 4.37.89, maar wees gerust, Tom zal ons allen deze winter verbazen!

14:00 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-05-08

5000m wedstrijden in Wageningen en Papendal

Op woensdagavond 11 juni gaan Tom Vanslambrouck en ikzelf (Stijn Fincioen) samen met nog enkele andere Belgen richting Wageningen voor het Tartletos Loopgala, dit reeds voor de 3de maal. We gaan er zoals de voorgaande jaren op zoek naar een scherpe tijd op de 5000m, andere atleten gaan op de 800m op zoek naar een snelle chrono. De reeksen zijn voorzien van hazen. De eerste reeks van de 5000m gaat voor een chrono rond de 14'30" of iets sneller indien gewenst door één van de atleten, een ideale wedstrijd dus voor atleten die op zoek willen gaan naar een chrono tussen de 14'25" en ... . Vorig jaar zaten we met bijna 20 atleten tussen 14'30" en 14'55". De tweede reeks is ideaal voor atleten die op zoek gaan naar een tijd onder de 15' of er net boven, de derde reeks is dan voor atleten die voor een tijd van 15'30" gaan enz. Meer info op http://www.tartletosloopgala.nl/

Op woensdagavond 18 juni gaan we ook naar de Papendal Games in Nederland, daar lopen we ook de 5000m. Deze wedstrijd winnen ze meestal met een tijd net onder de 14', dus hier komen ook atleten aan hun trekken die op zoek willen gaan naar een tijd onder of net boven de 14'. Omdat we momenteel geen zicht hebben op de inschrijven daar doen we een oproep naar de Belgische en Nederlandse atleten die tussen de 14'20" en 14'50" lopen, zodat we een mooi groepje kunnen vormen om elkaar naar een mooie chrono te loodsen. Inschrijven kan via http://www.papendalgames.nl dit tot 11 juni! Laat iets weten mocht er intresse zijn om ook mee te lopen daar ... Het heeft voor ons geen zin om daar alleen te lopen in een te snelle wedstrijd, daarom deze oproep!

14:40 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Davy sterk in Torhoutse Corrida

Davy bleef de afgelopen twee weekends niet bij de pakken zitten, integendeel, hij liep 4 wedstrijden. Op vrijdag 16 mei trok hij zijn wedstrijdschoenen aan in Torhout voor de 20ste editie van de 10km lange "Corrida". Van bij de start koos Davy zijn eigen tempo en liet kleppers als Mouton, Brouckaert, Vandevelde, Clyncke, Caby en Colpaert meteen gaan. Uit die kopgroep moesten Caby, Clyncke en Vandevelde nog voor halfweg lossen en zo naderde Davy nog op de gelosten. Mouton won uiteindelijk de wedstrijd voor een sterke Dieter Brouckaert, Frederik Colpaert werd derde. Stijn Vandevelde werd 4de, Christophe Clyncke 5de en Dimitri Caby legde beslag op de 6de plaats. Davy finishte na een sterke wedstrijd op een mooie 7de plaats.

Een dag na zijn 7de plaats in Torhout trok Davy met zijn vriendin Lies en schoonvader Geert Deruddere naar Nederland voor een 5km op straat. Davy won net als vorig jaar deze wedstrijd.

Op zondag stond een duathlon op het programma in Wevelgem, Davy kwam aan de start met zijn broer als duo. Davy kwam na de eerste loopproef als 1ste door in de wisselzone, dan was het de beurt aan zijn broer Steven. Steven wisselde uiteindelijk als 18de. Davy moest dan nog 1500m afleggen en kon in deze korte afstand toch nog heel wat atleten inhalen. Hij finishte als 6de in het totaal en met zijn broer werd hij zo 2de bij de duo's.

Op zondag 25 mei kwam Davy gemotiveerd aan de start van de 20km van Brussel, want zijn doel dit voorjaar. Brussel staat gekend voor zijn prachtige maar toch ook wel zware omloop, afgelopen zondag was het dan nog eens laf weer om te lopen. Davy finishte uiteindelijk mooi als 22ste in een tijd van 1u08'46". Komende vrijdag trekt Davy de wedstrijdschoenen aan in Zwevezele voor een stratenloop van het Houtlandcriterium.

DSC00833

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC00812

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 DSC00868-1

14:00 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-05-08

Koen Naert, Kim Barbé en Stijn Beerens stomen verder..

Koen Naert kende de afgelopen weken wat pech met last aan de lies. Dit ongemak weerhield hem van enkele intervaltrainingen alsook deelname aan het Vlaams kampioenschap in Oordegem. In Duffel hervatte hij met een 1500m in 3.55.16. Koen was, FC Sint Niklaas indachtig, rustig gestart en kon de laatste ronde nog heel wat mooi volk remonteren en opklimmen naar de 3de plaats. Er stond vrij veel wind, waardoor goeie tijden uitgesloten waren.

Kim Barbé zit al in de examenperiode, maar nam toch nog deel aan het Vlaams kampioenschap in Oordegem. Doordat veel atleten aan elkaar gewaagd waren, bleef het na de koplopers een gesloten groep. Met een doorkomst van bijna 2.40 aan de 1000m werd het tempo opgetrokken. Ook Kim koos vanaf dan voor een aanvallende loopstijl, wat hij helaas de laatste rechte lijn terugbetaald kreeg door Wesley De Kerpel/AVZK en Jonas Roels/LAT. Hij kon in 3.55.26 wel nog Roel Ringoot/OPW en clubgenoot Koen De Veylder/EA afhouden.

Op een avondmeeting in Ninove bevestigde ook Stijn Beerens zijn stijgende vormcurve, met een 2de plaats op de 1500m in 4.04.58.

14:38 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-05-08

Stijn Beerens loopt knappe 800m in Hulst

Stijn Beerens is nu goed aan het seizoen begonnen. Na de valse start op het PK trok hij vandaag de spikes aan in Hulst (Nederland). Hulst is eigenlijk maar net over de grens voorbij Sint-Niklaas, waardoor er nog heel wat Belgen aan het werk waren. Stijn mocht in de B reeks van de 800m starten en zette zich meteen in het spoor van de haas. Na een ronde hield de haas het voor bekeken en kwam Stijn even op kop, daarna namen enkele Nederlanders over, maar Stijn aarzelde even om vol mee te gaan. De vogels waren gaan vliegen en Stijn eindigde 3de in 1'58, een nieuw PR met marge voor sneller..

foto Hulst

21:19 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-05-08

Eendracht Aalst kampioen in 1ste landelijke, Team Van Paemel werd vertegenwoordigd door Kim op de 1500m, Koen op de 3000m en Stijn F. op de 5000m

Interclub 1ste landelijke te Deinze: Kampioen met Eendracht Aalst

Logo EA

Verslag vanop de EA site:

In Deinze werd een collectief sterke prestatie geleverd, die hopelijk inspirerend is voor de toekomst van de club! Met 2 overwinningen, 4 tweede plaatsen en 4 derde plaatsen mogen de statistieken zeker gezien worden en moeten we ook in Ere-afdeling van de VAL ons mannetje kunnen staan.

De dag begon uitstekend met Jos Jacobs op de lage horden. De Jos dook onder de minuut en won overtuigend zijn reeks. En ook van de op papier snellere reeks hield hij enkele lopers achter zich, wat resulteerde in een uitstekende 9 punten. Zijn zoon Bart zal volg
Pieter Beerens nam het verspringen voor zijn rekening. Met 5m47 deed de Piet het heel goed, zijn beperkte voorbereiding en blessure indachtig. Voor de club moet je nogal wat over hebben h�?

Maar wat te zeggen van Pieter Lingier? Pieter verbaasde vriend en vijand met een 4de plaats in het hinkstapspringen. Verleden jaar sprong hij 11m49, nu was het 12m54. Met deze progressie kan Pieter volgend jaar misschien uitkijken naar het clubrecord van Dirk Ledegen? Dimitri Houtman haalde met de speer 38m12, terwijl Frederic De Cremer sterk uit de hoek kwam met de discus. Met 35m04 haalde hij een knappe 3de plaats en 10 punten binnen. Op de 800m vloog Joeri Jansen/RIEM er meteen in en Jan Van Den Broeck/LAT kon in zijn spoor de WK juniors limiet halen met 1'49"21. Koen De Veylder koos verstandig voor het 2de groepje en trok op 300m van het einde het tempo naar omhoog. In de laatste rechte lijn kwam Kevin Van Vynckt/DEIN nog langszij, waardoor Koen 4de eindigde in 1'54"62.

De 1500m ging er traditiegetrouw tactisch aan toe. Kim Barb� en Tim Clerbout/LAT bepaalden het tempo. Atelaw Bekele/AVZK probeerde de laatste ronde iets te forceren, maar hij werd opgevangen door Tim en Kim. In de laatste rechte lijn spurtte Tim Clerbout/LAT enkele tienden sneller als Kim Barb�. Een 2de plaats en 11 punten verder, was het aan Koen Naert. Koen kwam uit op de 3000m, waar Tom Compernolle/RIEM meteen zijn intenties duidelijk maakte. Koen liep een goed ingedeelde wedstrijd en geraakte nog tot op de hielen van Stefan Van Den Broek/LIER. Met 8'30"93 liet Koen alvast een nieuw PR optekenen.
De langste afstand was de 5000m. Stijn Fincioen liep vlot mee in het spoor van Kristof Mouton/RIEM en Soufiane Bouchiki/OLSE. Enkel toen beide heren in de laatste ronde streden voor de overwinning, liet Stijn een gaatje. De kloof met de tegenstand was dan al lang gemaakt. Stijn finishte knap 3de in 15'07"46.

Met enkel nog de aflossingen te gaan stonden we maar liefst 11 punten voor op de 2de, namelijk STAX. STAX haalde bij de aflossingen tweemaal het maximum van de punten, waardoor ze nog naderden tot op 2,5 punten.

Eendracht maakt macht, tweedracht breekt kracht

Groepsfoto EA

y1pLOampN0kfM-rCuOu_R98kJ2DyJzR_YjzxxilIB028yv0_DtmMLFdBYg6mI-sjYLDwD2Hqrw9n-U 

20:34 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-05-08

Stratenloop Snaaskerke: Davy 3de na Jurgen Dereere en Dieter Brouckaert

Op zaterdag 10 mei vond in Snaaskerke de 5de wedstrijd van het Houtlandcriterium plaats, een stratenloop over 10km. De atleten kregen het zwaar te verduren mede door het enorm warme weer en daarbij ook nog het feit dat er slechts 1 drankpost voorzien was, nl. na 1 ronde van 5km. Jurgen Dereere liet de afgelopen weken reeds enkele knappe prestaties noteren in zowel de internationale duathlons als in de regionale stratenloopcircuit. Dereere won zonder problemen de wedstrijd. Dieter Brouckaert, vorige zondag nog heel sterk 7de in Dwars door Brugge, had een slechte dag, maar zijn tweede plaats kwam nooit in gevaar. Davy snelde als 3de opnieuw mooi naar een podiumplaats, zijn zoveelste al dit seizoen. Binnen 14 dagen wil Davy schitteren tijdens de 20km van Brussel.

Vanmiddag wordt het uitkijken naar de interclub voor de mannen!EA, LAT, LEBB en AS Rieme, de 4 clubs die in Team Van Paemel voorkomen komen allen uit in 1ste landelijke te Deinze. Het wordt alvast puffen met dit warme weer ... een zien welke club er over de beste papieren beschikt!

11:12 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-05-08

Wedstrijdprogramma

Wedstrijdenprogramma:

10/05 Snaaskerke 10km: Davy, Dieter

11/05 Interclub 1ste landelijke: Kim (1500m), Koen (3000m), Stijn F. (5000m)

16/05 Corrida Torhout 10km: Davy, Dieter

17/05 KVV piste Oordegem: Kim, Koen (1500m)

21/05 1500m Ninove: Stijn F. en Dieter

24/05 B-meeting Duffel: Koen (1500m), Stijn F. (3000m), Kim ?

...

 

10:10 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-05-08

Dwars door Brugge: Sterke comeback van Tom

Afgelopen weekend maakte Tom zijn comeback na zijn knieoperatie die hij begin november onderging. Vanaf december kon Tom beginnen met aquajoggen en vanaf januari mocht hij de loopschoenen opnieuw aantrekken. Vanaf maart stonden de eerste intervaltrainingen opnieuw op het programma. Vanaf april begon het bij Slamby opnieuw zeer goed te gaan op training, maar de laatste twee weken van april kreeg hij echter last aan de kuit, een ontsteking bleek de kop op te steken. Tom nam wat gas terug en dankzij de steun van zijn kiné raakte hij fit voor Dwars door Brugge op zondag 4 mei. Tom liep tot 4km van het einde samen met Gert Van Poucke, maar moest vanaf dan de Gentenaar laten gaan. Tom finishte uiteindelijk in sterk gezelschap op de 14de plaats met een tijd van 47'13" en daar was hij zeer tevreden mee liet hij achteraf weten. De week voor Dwars door Brugge deed hij voor zichzelf nog een 10km test, 10km alles geven om eens te zien waar hij stond, daar putte hij ook al veel vertrouwen uit. De komende dagen neemt Slamby wat rust om zijn kuit volledig te laten herstellen en dan gaat hij voor de piste om zijn snelheid opnieuw aan te scherpen.

14:41 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-05-08

Dwars door Brugge 15km: Stijn haalt 10de plaats in sterk bezette wedstrijd

Vandaag stond de stratenloopklassieker Dwars door Brugge op het programma, een wedstrijd door de Brugse binnenstad over een afstand van net geen 15km. Dit jaar was de wedstrijd weer opgenomen in het run classics Vlaanderen circuit en dat betekende opnieuw een topbezetting in Brugge. De warmte maakte er een extra zware wedstrijd van, tijdens de wedstrijd was er ook wat te weinig bevoorrading.

De wedstrijd zelf dan: van bij de start werd er een mooi tempo gelopen, er ontstond na zo'n 1km een kopgroep van zo'n 10 atleten met daarbij Woldu, Compernolle, Busselot, Van den Broek, Van Rie, Collignon, Coppens, Clyncke, Vandevelde (Stijn) en mezelf. Kort achter ons volgde dan trainingsmakker Dieter Brouckaert en Francis Van Steenbrugge. Ik kon goed mee, maar liet toen we het Brugse centrum binnenliepen na zo'n 3km een klein gaatje op Bram Coppens, die op zijn beurt een gaatje liet op de groep met de kleppers. Christophe Clyncke was intussen ook gelost en ik besloot samen met hem te lopen. Na zo'n 4km versnelde Woldu en de overige atleten lieten begaan. Net voor we de Brugse markt bereikten kwam Dieter bij ons aansluiten. Na 6km moest Christophe Clyncke definitief lossen en ik kon intussen mijn kleine achterstand op Dieter en Stijn Vandevelde opnieuw goedmaken. Toen we na zo'n 7km de Brugse vesten opdraaiden kwamen we aansluiten bij Dries Busselot, de 3de van het afgelopen BK lange cross. Ik had het regelmatig moeilijk en moest een gaatje laten van zo'n 20m. Toen we aan de coupure kwamen kon in opnieuw bij Dries, Stijn en Dieter aansluiten. Even verder namen Dries en Dieter opnieuw wat voorsprong op mezelf en Stijn Vandevelde. Na 10km kwamen we door in 31'10". Toen we het stadscentrum bijna uit waren trok Dieter wat door en ik ging over Dries en Stijn, Dieter liep zo'n 10m voor mij uit.

Rond de 11de kilometer trokken we richting de Brugse vaart, ik kreeg het vanaf dan moeilijk met in mijn spoor enkel Stijn Vandevelde, we liepen op plaatsen 8 en 9, Dries volgde op korte achterstand. Net voor de 12de km ging het voor geen meter meer, ik geraakte precies niet meer vooruit en zo zag ik Dieter steeds verder van mij weglopen en ook Stijn kon zo van mij weglopen. Aan kilometer 12 kwam ook Dries terug aansluiten, hij ging meteen op en over mij, ik kon niet eens reageren, ik zat er compleet door. De laatste anderhalve kilometer kon ik mij gelukkig wat herpakken en zo werd mijn achterstand op Stijn niet meer groter. Ik was blij toen ik als 10de de finish bereikte in een tijd van 46'05", ik had serieus afgezien en was dan ook volledig leeg toen ik aankwam mede door de warmte.

Ghirma Woldu domineerde de wedstrijd en won dan ook in een tijd van 44'08", Koen Van Rie strandde als 2de op 4 seconden, Stefan Van den Broek maakte nog eens 3 seconden later het podium compleet. Tom Compernolle liep een sterke wedstrijd en finishte als 4de op 20 seconden van de winnaar. Frederic Collignon werd 5de (44'31"). Bram Coppens werd 6de (45'26"), Dieter Brouckaert knap 7de (45'34"), Dries Busselot finishte als 8ste (45'50"), Stijn Vandevelde werd 9de (45'57"), ikzelf dus 10de met 46'05". Op de 11de plaats eindigde Limburger Tim Stessens (46'34"), de 12de plaats was voor Gert Van Poucke (46'47"), Christophe Clyncke werd 13de (47'01"), mijn trainingsmakker Tom Vanslambrouck maakte een mooie comeback na zijn knieblessure, hij werd 14de in 47'13", proficiat makker!Francis Van Steenbrugge maakte de top-15 compleet met een tijd van 47'43", knap na zijn marathon van Rotterdam half april.

Ik kwam de laatste kilometers wat volume te kort om nog mee te strijden voor de 7de plaats. Sinds halfweg maart lag de nadruk enkel op korte intervaltraining op de piste in functie van mijn pistewedstrijden (1500m, 3000m en 5000m). Ik werkte wel langere duurlopen af, maar lange tempo's kwamen niet meer voor op mijn schema, wat normaal is als je specifiek voor de piste aan het trainen bent. Ik mag dus meer dan tevreden zijn met mijn resultaat in Brugge, met specifieke training voor de lange afstanden mag ik later op het seizoen sterke prestaties verwachten, ik kijk er alvast naar uit. Volgend jaar wil ik in de maanden maart en april opnieuw mijn voorbereiding op Dwars door Brugge op straat afwerken.

Mijn doelstelling tijdens deze eerste helft van de zomer is de 5000m en later de 10.000m, nadien bouwen we op naar de marathon van Eindhoven op 12 oktober. Volgende opdracht is de 5000m op de interclub komende zondag in Deinze (1ste landelijke).

20:54 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dwars door Brugge jogging: Davy wint net als vorig jaar korte afstand

Verslag door Davy:
Zondag 4 mei ging ik van start in Dwars door Brugge, niet op de 15km maar wel op de 4.7km. Ik zag voor de start Tom Vermeersch en Patrick Vanpeteghem. Ik ging eerst even meelopen om dan te proberen van weg te lopen maar toen de start gegeven werd ging ik direct aan kop gaan lopen. Na een goeie 600m ging ik er vandoor. Het was Tom die eerst wat bleef hangen maar dan toch lostte. Iets verderop zag ik dat Patrick bij Tom was en dat mijn voorsprong groot genoeg was. Ik kon zo op mijn eigen tempo voort blijven gaan. Op het einde stond er super veel volk, echt zalig om eens mee te maken. Ik kwam zo als eerste over de meet in 13'41". Tweede werd Patrick Vanpeteghem in 14'05" voor Tom Vermeersch, 14'19". Ik was zeer tevreden van mijn wedstrijd, liep met een zeer goed gevoel.Mijn nonkel zat net nog bij de eerste 400, door op plaats 399 te eindigen :)DSC00679DSC00680DSC00683

20:51 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Permekeloop Jabbeke: Davy mooi 3de na Ghirma Woldu en Dieter Brouckaert

Woensdag 30 april vond in Jabbeke de Permekeloop plaats, een wedstrijd over iets meer dan 12km, meetellend voor het Houtlandcriterium. Van voor de start werd duidelijk dat Woldu de winnaar ging worden. De eerste strook was tegen wind en ik mocht direct op kop lopen, na een eerste versnelling waren we direct met drie weg, Dieter Brouckaert, Woldu en mezelf. Maar dan begon het spelletje van Woldu. Even versnellen en weer inhouden, zo iedere keer. Ik kwam steeds terug maar voelde dat het niet soepel ging. tegen de wind mocht ik steeds op kop lopen, éénmaal nam Woldu de kop maar dan ging het zo traag dat de rest bijna terugkwam. Met wind in de rug kwam er terug een zee aan versnellingen, ik moest de twee laten gaan en liep de laatste 2 ronden alleen verder. Ik kwam zo tevreden als derde over de meet na winnaar Woldu (die zowat alles heeft gewonnen in één week) en Dieter Brouckaert (ging dapper de strijd aan met Woldu).

20:48 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |