30-03-10

Competitie comeback Tim

Na 2.5jaar geen wedstrijd gelopen te hebben. Liep Tim Alleman zaterdag zijn wedstrijddebuut op de 10.7km in Oudenburg. Een wedstrijd van het houtlandcriterium. Na een snelle eerste ronde van 5.350km waren z met 2 voorop. Jochen Tourlouse was Tim zijn gezel. Hij maakte een zeer sterke indruk want liep de ganse tijd op kop en dat was niet evident doordat er zeer veel wind was op de open vlakten. Tim dacht wel dat de kans er in zat dat hij ging kunnen aanklampen tot de finish. Zeker omdat hij ook wel wist dat hij dit zeer hoge tempo normaal niet ging volhouden. Jammergenoeg kreeg Tim plots hevige krampen, waardoor hij het gedurende 1.5km rustig aan moest doen. Daarna was hij niet sterk genoeg om tijd goed te maken, wel om de schade te beperken. Maar uiteindelijk had het ook geen zin meer het te forceren. Van achteruit leek er immers ook niet direct een bedreiging te komen. Al liep Lieven Vandenbroucke een sterke wedstrijd en kon hij nadat hij in een stevig duel Karel Moerman in de laatste honderden meters achter zich kon laten, nog naderen tot op iets minder dan 20seconden.
Toch een geslaagde eerste wedstrijd voor Tim, zeker gezien het niet alleen zijn eerste wedstrijd is, maar hij zoiezo al geen ervaring heeft in stratenlopen en in wedstrijden van 10km of meer.
op het stratencircuit zal Tim echter niet vaak meer te zien zijn. De ambities liggen immers op de piste. Daar wil hij op de kortere afstanden sterk lopen.
Daarvoor zullen de intervaltrainingen moeten opgedreven worden, want tot nu toe bleef het bijna enkel bij duurlopen. Hopelijk verloopt dat blessurevrij.

10:56 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |