08-12-09

De sterke prestaties blijven zich opstapelen ...

De atleten van Team Van Paemel hebben de afgelopen twee weekends opnieuw van zich laten horen, een overzicht:

Koen Naert 5de belofte in Roeselare en mag naar het EK cross in Dublin:

Op zondag 29 november vond in Roeselare de selectiewedstrijd plaats voor het EK veldlopen, dat op zondag 13 december doorgaat in het Ierse Dublin. Onze tweedejaarsbelofte Koen Naert moest daarvoor in de seniorswedstrijd bij de beste 3 beloften eindigen om zich rechtstreeks te plaatsen voor dit EK. Na de zware regenval, was de omloop op Schiervelde opnieuw omgetoverd tot een modderpoel.

Koen kende een goede start en nestelde zich meteen in de buurt van zijn rechtstreekse concurrenten. Atelaw Bekele finishte uiteindelijk als 1ste belofte, Ruben Vandevelde werd 2de belofte en Sanne Torfs pakte als 3de belofte het laatste rechtstreekse EK-ticket. Enkele seconden voor Koen finishte Kim Ruell als 4de belofte en zo legde Koen na een knappe wedstrijd beslag op de 5de plaats bij de beloften en in het totaal werd hij 27ste in deze sterk bezette crosscup wedstrijd.

Op maandag 30 november werden Kim Ruell en Koen Naert door de KBAB opgevist voor het EK veldlopen en zo bereikte Koen dan toch zijn doel. Dikke proficiat alvast van alle je trainingsmakkers en trainer!

Kim Barbé liep in Roeselare de korte cross en deed dat ook zeer goed. Kim was van bij de start zeer goed mee en finishte uiteindelijk mooi als 9de.

Cross Stekene: 3de plaats voor Stijn Fincioen

Op dezelfde dag trokken Tom Vanslambrouck en Stijn Fincioen naar de cross in Stekene. Voor Tom en Stijn was het de eerste wedstrijd van het winterseizoen. De zware en lange wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Stijn Lintermans. De eigenlijke winaar (Stefan Van den Broek) werd uitgesloten door de jury omdat hij aan twee wedstrijden had deelgenomen. Kristof Mouton werd zo 2de en Stijn Fincioen kwam zo na een sterke wedstrijd als 3de op het podium. Tom Vanslambrouck pakte eveneens na een sterke wedstrijd de 4de plaats en op plaats 6 kregen we clubmakker Dieter Brouckaert.

Lieven Vandenbroucke werd op de korte cross mooi 10de.

Corrida Waregem: Koen Naert steekt er met kop en schouders bovenuit

Op zondag 6 december vond in Waregem de jaarlijkse corrida plaats over een afstand van zo'n 10km. Met Koen Naert, Dieter Brouckaert en Davy Stieperaere hadden we drie atleten om vooraan mee te strijden. Koen is in topconditie en dat bleek nogmaals in Waregem. Koen stak er met kop en schouders bovenuit en won zonder problemen de wedstrijd voor Bram Coppens en Saaid Ribag. Dieter Brouckaert kon nog net Franky Hernould voorblijven en werd zo mooi 6de in deze sterk bezette wedstrijd. Davy verkoos uiteindelijk om zijn vriendin bij te staan. Volgende zondag staat er opnieuw een corrida op de kalender met de 10,5km lange stratenloop in Langemark, ook daar komen enkele van onze atleten in actie.

Cross Oudenaarde: Kim Barbé wint korte cross, Stijn Fincioen 3de bij de lange cross

Op 6 december trokken onze veldlopers de spikes aan in Oudenaarde, dit jaar voor het eerst onder de naam "Memorial Valentien De Smet".Kim Barbé was één van de favorieten bij de korte cross. Kim kwam op het juiste moment naar voor om dan op 300m van het einde toe te slaan en de wedstrijd op zijn naam te schrijven. OB atleet Tom Meire werd 2de, eerstejaars senior Thijs Vandermeersch (HAC) maakte het podium compleet. Lieven Vandenbroucke kende een mindere dag, maar mag toch tevreden zijn met de 12de plaats in deze sterk bezette wedstrijd.

Bij de lange cross kregen we met Stijn Fincioen, Stijn Daelman, Tom Vanslambrouck en Wim Van de Verre vier EA'ers aan de start. Wim kende een mindere dag en zou uiteindelijk de strijd staken. Stijn Fincioen nam van bij de start de koppositie in handen, halfweg de eerste ronde nam Gentenaar Abdi Bashir dan het heft in handen, niemand kon deze sterke belofte volgen en zo won de atleet van RCG met ruime voorsprong de wedstrijd. David Stevens (KAAG) finishte als 2de. Stijn Fincioen kon zich halfweg wedstrijd afscheiden van topmaster Gino Van Geyte. Ondanks de enorme leverkrampen tijdens de laatste ronde kwam Stijn zijn 3de plaats niet meer in gevaar. Stijn Daelman liep in Oudenaarde opnieuw een sterke wedstrijd, hij kwam in de laatste ronde bij Gino Van Geyte, maar in de spurt voor de 4de plaats was Gino net iets sneller. Tom Vanslambrouck kende een mindere dag, maar werd toch nog mooi 8ste. Opnieuw mooie prestaties van onze seniors mannen.

Charlotte Vandewalle besloot in samenspraak met trainer Raymond Van Paemel om de volgende twee maanden geen wedstrijden meer te lopen en om zich volledig op de studies toe te leggen. de conditie wordt in deze periode wel zo goed als mogelijk onderhouden. De examenperiode duurt tot eind januari.

Tim Alleman heeft nog altijd wat last van een blessure aan de hamstrings en neemt voorlopig geen risico's. Tim doet nu enkel duurlopen en hoopt na Nieuwjaar opnieuw aan te treden in een cross.

In januari worden Stijn Beerens en Lander Tijtgat voor het eerst vader. Dieter Brouckaert verwacht eind juni een zusje of een broertje voor zijn dochtertje Emma.

Jerry Van den Eede en Jo Grieten bouwen intussen rustig verder aan hun woning.

Raymond Van Paemel trekt komend weekend samen met Kim Barbé en Tiemen naar het EK in Dublin om er Koen Naert bij te staan.

Op zondag 13 december trekken een aantal atleten van ons team naar de corrida van Langemark, een week later staan ze aan de start van de corrida van Deerlijk.

13:43 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |