24-11-09

Team Van Paemel sterk aan het winterseizoen begonnen ...

Op zondag 8 november vond de CC van Mol plaats. Van Team Van Paemel kwamen Kim Barbé en Stijn Beerens aan de start. Er werd zoals gewoonlijk snel gestart. Kim streed als een echte krijger. Het was geen gemakkelijke wedstrijd, want Kim zijn opa lag op dat moment op sterven. Kim werd onder deze moeilijke omstandigheden toch mooi 16de en 13de belg. Stijn Beerens is aan een sterke winter bezig, in Mol bevestigde hij zijn goede conditie met een 24ste plaats (19de belg).

Op woensdag 11 november vond in Ploegsteert "Course du Souvenir" plaats, een stratenloop die jaarlijks duizenden lopers trekt voor de 8km of de 21km. Davy Stieperaere, die reeds 31 overwinningen op zijn naam heeft, ging er op zoek naar een top-10 plaats en hoopte ook op een verbetering van zijn besttijd (1u09'58"). Davy kende echter geen beste dag, na 14km liep hij dan ook nog even verkeerd, waardoor een top-10 plaats er niet meer in zat. Davy finishte uiteindelijk als 16de in een tijd van 1u11'05".

Op zondag 15 november trok Koen Naert de spikes aan in Duffel. Koen wilde zich eens gaan meten met toppers als Hans Janssens en Kim Ruell. Koen nam zoals gewoonlijk zeer vaak het initiatief en er vormde zich al snel een kopgroepje met daarbij Hans Janssens, Kim Ruell, Soufiane Bouchicki en Koen. In de slotfase moest Koen een gaatje laten op de overige drie atleten, deze verdeelden in de spurt de podiumplaatsen. Hans Janssens won uiteindelijk voor eigen volk de wedstrijd, eerstejaars belofte Soufiane Bouchicki werd knap 2de en Kim Ruell maakte als 3de het podium compleet. Koen werd even later zeer verdienstelijk 4de, met de conditie gaat het elke week beter en beter, dus dat ziet er goed voor de CC in Roeselere.

In Deinze verdedigde Stijn Beerens onze trainingsgroep. Hij deed het opnieuw zeer goed en werd in deze sterk bezette wedstrijd uiteindelijk heel knap 8ste. De overwinning was voor RCG-atleet Abdi Bashir, Koen Vandemarliere werd 2de en topmaster Gino Van Geyte pakte de 3de plaats voor Stijn Lintermans.

Zaterdag 21 november won Davy Stieperaere zijn 32ste wedstrijd van het seizoen en daarmee is hij zonder twijfel de zegekoning binnen de Belgische atletiek, niemand doet dit seizoen wellicht beter, anders zeker een seintje geven!Davy nam tijdens de Route 62 in Gistel meteen het initiatief, dit ging vrij gemakkelijk met de wind in de rug. De tweede wedstrijdhelft was dan weer zwaar tegen de wind in en dat maakte het enorm pittig. Davy won met zo'n 1 minuut voorsprong op Alexander Stekic.

Op zondag 22 november vond de cross van Zele plaats. Lander Tijtgat maakte er zijn debuut op de lange cross. Er vormde zich vrij vroeg een compacte kopgroep met daarbij onder andere Alexander Diaz Rodriguez, Gert Van Poucke, Kristof Mouton, David Stevens, Stijn De Vulder, Joachim Pelicaen. Lander zette zich dan op kop en de kopgroep spatte uiteen, enkel Alexander en David konden volgen. Even verder zou ook David de rol moeten lossen en zo bleven Lander en Alexander alleen over aan de kop van de wedstrijd. De voorsprong van het duo werd ook steeds groter. Alexander wist in de slotronde dan weer een kleine voorsprong te nemen op Lander, maar bij het ingaan van de laatste rechte lijn zat Lander bijna opnieuw in het spoor van de West-Vlaming. Alexander won uiteindelijk de spannende wedstrijd, Lander volgde in zijn spoor heel knap als 2de. Gert Van Poucke maakte het podium compleet. Voor Lander werd het alvast een mooi debuut op de lange afstand, in Oudenaarde hoopt hij opnieuw mee te dingen naar de overwinning.

Komende zondag is er de CC in Roeselare, daar gaan de ticket voor het EK cross in het Ierse Dublin de deur uit. Koen Naert maakt zich alvast op voor de strijd bij de beloften. Met atleten als Atelaw Bekele, Ruben Vandevelde, Kim Ruell, Abdi Bashir, Sanne Torfs, Florent Caelen wordt het allesbehalve een gemakkelijke opdracht. Enkel de eerste drie zijn zeker van EK deelname. We verwachten dus een zeer spannende strijd in de modderpoel van Roeselare. Kim Barbé neemt in Roeselare deel aan de korte cross, in het verleden zette hij op West-Vlaamse bodem reeds enkele mooie prestaties neer.

Op dezelfde dag als de CC in Roeselare is er de cross in Stekene, Stijn Fincioen en Tom Vanslambrouck lopen er hun eerste wedstrijd na hun marathonavontuur. Het wordt alvast een goede conditietest, want in Stekene komen heel wat sterke atleten aan de start. Ook Charlotte Vandewalle test de conditie in Stekene, voor haar is het eveneens haar eerste officiële cross van het seizoen.

Tim Alleman stelt zijn comeback nog één week uit, in Oudenaarde kiest hij voor de korte cross.

 

14:20 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-11-09

Team Van Paemel bijna op alle crossen in actie!

Het individueel crossseizoen werd afgelopen weekend op gang geschoten met crossen in ondermeer Waregem, Zwijnaarde, Opwijk, Bonheiden, ... . Op al deze crossen kwam er wel iemand van onze trainingsgroep aan de start.

In Waregem ging Davy Stieperaere voor de overwinning, want in 2008 werd hij reeds 2de. Er kwam een sterkere bezetting aan de start dan een jaar terug. Er vormde zich al snel een kopgroep met daarbij ook nog Dieter Van de Walle, Kristof Mouton en Stijn De Vulder. Davy nam geregeld het kopwerk voor zijn rekening, maar in de laatste ronde moest hij wel passen op een versnelling van Dieter Van de Walle en Stijn De Vulder. Stijn won uiteindelijk de wedstrijd voor Dieter. Voor de derde plaats moest Davy het opnemen tegen Kristof Mouton, Kristof beschikte uiteindelijk over de snelste finish en werd zo derde. Davy kon tevreden terugblikken op zijn eerste cross van het seizoen die hij als 4de wist te besluiten. Drie uur na zijn wedstrijd in Waregem stond Davy alweer aan de start van een wedstrijd!In De Haan deed hij mee aan de 12km lange Halloweenloop, daar wist hij de wedstrijd te winnen en zo kwam er toch opnieuw een overwinning bij. Tweede in de Haan werd Lorenzo Coopman.

Lieven Vandenbroucke koos in Waregem voor de korte cross. Hij deed het even goed als vorig jaar, want werd opnieuw 6de. De overwinning ging net als vorig jaar naar OB-atleet Tom Meire.

Kim Barbé trok de spikes aan in Zwijnaarde op de terreinen van het Don Bosco college waar enkele jaren terug nog de CC manche doorging. Kim liep een sterke lange cross en legde uiteindelijk beslag op de 8ste plaats. De overwinning was voor Abdelhadi El Hachimi, een keniaan werd 2de en de Gentenaar Abdi Bashir werd knap 3de. Voor Kim eindigden stuk voor stuk sterke crossers met oa. Gino Van Geyte (4de), David Stevens (5de), Jonas Sergooris (6de) en Gert Van Poucke (7de). Ook Stijn Beerens is duidelijk goed in conditie, want hij snelde naar een mooie 11de plaats op 10 seconden van trainingsmaat Kim en net na Franky Hernould.

Koen Naert verdedigde de kleuren van EA en van Team Van Paemel tijdens de cross van Bonheiden op zondag 1 november. Het werd een snelle wedstrijd en Koen kon zich naarmate de wedstrijd vorderde afscheiden met eerstejaars senior Dieter Vanstreels (DUFF). Vanstreels bleek de sterkste en won dan ook de wedstrijd. Koen had alvast een beter gevoel dan tijdens de relays en werd zo'n 5 seconden later knap 2de. Stefan Van den Broek maakte het podium compleet, Saaid Ribag werd 4de en Kjell De Hondt 5de.

Volgend weekend trekken enkele atleten van ons Team naar de CC in Mol en naar de cross in Maria-Aalter.

 

14:13 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |