24-11-09

Team Van Paemel sterk aan het winterseizoen begonnen ...

Op zondag 8 november vond de CC van Mol plaats. Van Team Van Paemel kwamen Kim Barbé en Stijn Beerens aan de start. Er werd zoals gewoonlijk snel gestart. Kim streed als een echte krijger. Het was geen gemakkelijke wedstrijd, want Kim zijn opa lag op dat moment op sterven. Kim werd onder deze moeilijke omstandigheden toch mooi 16de en 13de belg. Stijn Beerens is aan een sterke winter bezig, in Mol bevestigde hij zijn goede conditie met een 24ste plaats (19de belg).

Op woensdag 11 november vond in Ploegsteert "Course du Souvenir" plaats, een stratenloop die jaarlijks duizenden lopers trekt voor de 8km of de 21km. Davy Stieperaere, die reeds 31 overwinningen op zijn naam heeft, ging er op zoek naar een top-10 plaats en hoopte ook op een verbetering van zijn besttijd (1u09'58"). Davy kende echter geen beste dag, na 14km liep hij dan ook nog even verkeerd, waardoor een top-10 plaats er niet meer in zat. Davy finishte uiteindelijk als 16de in een tijd van 1u11'05".

Op zondag 15 november trok Koen Naert de spikes aan in Duffel. Koen wilde zich eens gaan meten met toppers als Hans Janssens en Kim Ruell. Koen nam zoals gewoonlijk zeer vaak het initiatief en er vormde zich al snel een kopgroepje met daarbij Hans Janssens, Kim Ruell, Soufiane Bouchicki en Koen. In de slotfase moest Koen een gaatje laten op de overige drie atleten, deze verdeelden in de spurt de podiumplaatsen. Hans Janssens won uiteindelijk voor eigen volk de wedstrijd, eerstejaars belofte Soufiane Bouchicki werd knap 2de en Kim Ruell maakte als 3de het podium compleet. Koen werd even later zeer verdienstelijk 4de, met de conditie gaat het elke week beter en beter, dus dat ziet er goed voor de CC in Roeselere.

In Deinze verdedigde Stijn Beerens onze trainingsgroep. Hij deed het opnieuw zeer goed en werd in deze sterk bezette wedstrijd uiteindelijk heel knap 8ste. De overwinning was voor RCG-atleet Abdi Bashir, Koen Vandemarliere werd 2de en topmaster Gino Van Geyte pakte de 3de plaats voor Stijn Lintermans.

Zaterdag 21 november won Davy Stieperaere zijn 32ste wedstrijd van het seizoen en daarmee is hij zonder twijfel de zegekoning binnen de Belgische atletiek, niemand doet dit seizoen wellicht beter, anders zeker een seintje geven!Davy nam tijdens de Route 62 in Gistel meteen het initiatief, dit ging vrij gemakkelijk met de wind in de rug. De tweede wedstrijdhelft was dan weer zwaar tegen de wind in en dat maakte het enorm pittig. Davy won met zo'n 1 minuut voorsprong op Alexander Stekic.

Op zondag 22 november vond de cross van Zele plaats. Lander Tijtgat maakte er zijn debuut op de lange cross. Er vormde zich vrij vroeg een compacte kopgroep met daarbij onder andere Alexander Diaz Rodriguez, Gert Van Poucke, Kristof Mouton, David Stevens, Stijn De Vulder, Joachim Pelicaen. Lander zette zich dan op kop en de kopgroep spatte uiteen, enkel Alexander en David konden volgen. Even verder zou ook David de rol moeten lossen en zo bleven Lander en Alexander alleen over aan de kop van de wedstrijd. De voorsprong van het duo werd ook steeds groter. Alexander wist in de slotronde dan weer een kleine voorsprong te nemen op Lander, maar bij het ingaan van de laatste rechte lijn zat Lander bijna opnieuw in het spoor van de West-Vlaming. Alexander won uiteindelijk de spannende wedstrijd, Lander volgde in zijn spoor heel knap als 2de. Gert Van Poucke maakte het podium compleet. Voor Lander werd het alvast een mooi debuut op de lange afstand, in Oudenaarde hoopt hij opnieuw mee te dingen naar de overwinning.

Komende zondag is er de CC in Roeselare, daar gaan de ticket voor het EK cross in het Ierse Dublin de deur uit. Koen Naert maakt zich alvast op voor de strijd bij de beloften. Met atleten als Atelaw Bekele, Ruben Vandevelde, Kim Ruell, Abdi Bashir, Sanne Torfs, Florent Caelen wordt het allesbehalve een gemakkelijke opdracht. Enkel de eerste drie zijn zeker van EK deelname. We verwachten dus een zeer spannende strijd in de modderpoel van Roeselare. Kim Barbé neemt in Roeselare deel aan de korte cross, in het verleden zette hij op West-Vlaamse bodem reeds enkele mooie prestaties neer.

Op dezelfde dag als de CC in Roeselare is er de cross in Stekene, Stijn Fincioen en Tom Vanslambrouck lopen er hun eerste wedstrijd na hun marathonavontuur. Het wordt alvast een goede conditietest, want in Stekene komen heel wat sterke atleten aan de start. Ook Charlotte Vandewalle test de conditie in Stekene, voor haar is het eveneens haar eerste officiële cross van het seizoen.

Tim Alleman stelt zijn comeback nog één week uit, in Oudenaarde kiest hij voor de korte cross.

 

14:20 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.