03-11-09

Team Van Paemel bijna op alle crossen in actie!

Het individueel crossseizoen werd afgelopen weekend op gang geschoten met crossen in ondermeer Waregem, Zwijnaarde, Opwijk, Bonheiden, ... . Op al deze crossen kwam er wel iemand van onze trainingsgroep aan de start.

In Waregem ging Davy Stieperaere voor de overwinning, want in 2008 werd hij reeds 2de. Er kwam een sterkere bezetting aan de start dan een jaar terug. Er vormde zich al snel een kopgroep met daarbij ook nog Dieter Van de Walle, Kristof Mouton en Stijn De Vulder. Davy nam geregeld het kopwerk voor zijn rekening, maar in de laatste ronde moest hij wel passen op een versnelling van Dieter Van de Walle en Stijn De Vulder. Stijn won uiteindelijk de wedstrijd voor Dieter. Voor de derde plaats moest Davy het opnemen tegen Kristof Mouton, Kristof beschikte uiteindelijk over de snelste finish en werd zo derde. Davy kon tevreden terugblikken op zijn eerste cross van het seizoen die hij als 4de wist te besluiten. Drie uur na zijn wedstrijd in Waregem stond Davy alweer aan de start van een wedstrijd!In De Haan deed hij mee aan de 12km lange Halloweenloop, daar wist hij de wedstrijd te winnen en zo kwam er toch opnieuw een overwinning bij. Tweede in de Haan werd Lorenzo Coopman.

Lieven Vandenbroucke koos in Waregem voor de korte cross. Hij deed het even goed als vorig jaar, want werd opnieuw 6de. De overwinning ging net als vorig jaar naar OB-atleet Tom Meire.

Kim Barbé trok de spikes aan in Zwijnaarde op de terreinen van het Don Bosco college waar enkele jaren terug nog de CC manche doorging. Kim liep een sterke lange cross en legde uiteindelijk beslag op de 8ste plaats. De overwinning was voor Abdelhadi El Hachimi, een keniaan werd 2de en de Gentenaar Abdi Bashir werd knap 3de. Voor Kim eindigden stuk voor stuk sterke crossers met oa. Gino Van Geyte (4de), David Stevens (5de), Jonas Sergooris (6de) en Gert Van Poucke (7de). Ook Stijn Beerens is duidelijk goed in conditie, want hij snelde naar een mooie 11de plaats op 10 seconden van trainingsmaat Kim en net na Franky Hernould.

Koen Naert verdedigde de kleuren van EA en van Team Van Paemel tijdens de cross van Bonheiden op zondag 1 november. Het werd een snelle wedstrijd en Koen kon zich naarmate de wedstrijd vorderde afscheiden met eerstejaars senior Dieter Vanstreels (DUFF). Vanstreels bleek de sterkste en won dan ook de wedstrijd. Koen had alvast een beter gevoel dan tijdens de relays en werd zo'n 5 seconden later knap 2de. Stefan Van den Broek maakte het podium compleet, Saaid Ribag werd 4de en Kjell De Hondt 5de.

Volgend weekend trekken enkele atleten van ons Team naar de CC in Mol en naar de cross in Maria-Aalter.

 

14:13 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.