30-10-09

CC Relays Gent: EA1 knap 10de

Op zondag 25 oktober ging op de Blaarmeersen in Gent met de CC Relays het officiële crossseizoen van start. Ook enkele atleten van Team Van Paemel trokken er de crossspikes aan!

EA1 bij de seniors mannen bestond uit startloper Lander Tijtgat, Kim Barbé en Koen Naert. Bij EA 2 ging Lieven Vandenbroucke van start, Stijn Beerens liep als 2de.

Zowel Lander als Lieven namen een rustige start om daarna aan een opmars te beginnen. Lander kwam zelfs terug tot in de tweede groep die voor de 4de plaats liep. Op korte afstand van de eerste drie ploegen gaf Lander de stok heel knap als 4de door aan Kim Barbé. Lieven deed het ook heel goed, hij wisselde net buiten de top-20. Beiden zijn klaar voor een heel mooi crossseizoen.

Kim Barbé kreeg in de eerste helft van zijn 3000m enkele sterke atleten in zijn spoor, maar in de tweede helft moesten de meesten de rol lossen. Kim moest enkel in de laatste 200m een gaatje laten op de terug gekomen Geoffrey Marion, maar wisselde toch knap als 5de. Voor Kim alvast een opsteker voor de volgende wedstrijden. Stijn Beerens liep ook een heel goede 3000m, hij gaf net buiten de top-20 de stok door aan Marathonloper Kevin Matthys van Team Vijverman.

Koen Naert kreeg geen gemakkelijke opdracht, de top-5 verdedigen tegen ondermeer Hans Janssens, Abdelhadi El Hachimi, Vital Gahungu, ... . Koen had dan ook nog eens mindere benen, maar mag met een 10de plaats toch terugkijken op een mooi collectief resultaat van EA1.

Koen treed komend weekend al opnieuw aan in het veld, hij gaat normaal van start in het Antwerpse Bonheiden. Davy Stieperaere trekt dan weer naar Waregem, hij kiest wellicht voor de lange cross in voorbereiding op de halve marathon van Ploegsteert 10 dagen later. Lieven Vandenbroucke is in goede doen en twijfelt nog tussen de korte en de lange cross. Kim Barbé zal aantreden in Zwijnaarde. Philip Van Lierde is pas opnieuw begonnen met de opbouw, maar hoopt toch te kunnen aantreden bij de korte cross van zijn club Opwijk. Er zijn wellicht nog enkele atleten van ons team die komend weekend de spikes zullen aantrekken.

Tom Vanslambrouck, Stijn Fincioen en Dieter Brouckaert treden wellicht pas eind november voor het eerst aan in het veld. Zij hervatten binnenkort de normale trainingsweken.

13:29 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-10-09

Charlotte tweede bij oefencross Torhout

Afgelopen weekend trok Charlotte voor het eerst dit seizoen de crossspikes aan tijdens de oefencross van haar club Houtland Atletiek in Torhout. De wedstrijd kende weinig spanning, want de latere winnares Helga Sibick trok reeds van bij de start alle registers open en won zonder probleem de wedstrijd. Charlotte zocht meteen haar eigen tempo en liep al snel even eenzaam op de tweede plaats. Zonder zich te moeten forceren finishte Charlotte als 2de. Charlotte bouwt de volgende weken opnieuw verder aan haar basis, iets waar er vroeger te weinig aandacht werd aan besteed.

Volgende zondag start het officiële crossseizoen met de CC Relays in Gent!Koen Naert, Kim Barbé, Lander Tytgat, Stijn Beerens en Lieven Vandenbroucke en misschien ook Jo Grieten trekken aan de Blaarmeersen alvast de spikes aan.

Davy Stieperaere was afgelopen weekend opnieuw niet te kloppen in twee regionale stratenlopen. Zaterdag was hij in Oostende 30 seconden sneller dan Patrick Van Petegem. Op zondag won hij de 14km in Oostkerke. Zo dikte Davy zijn overwinningen nog maar eens aan!

Tim Alleman moest noodgedwongen passen voor de oefencross van Torhout, hij liep een lichte blessure op aan de bil, ook voor de CC Relays moet hij passen. Tim hoopt vanaf volgende week opnieuw de intervaltrainingen te hervatten.

De EK cross selectievoorwaarden werden afgelopen weekend ook bekend gemaakt. De selectie zal opnieuw gebeuren tijden de CC van Roeselare. Bij de beloften mannen, de categorie van Koen Naert zijn de eerste drie beloften in Roeselare zeker van deelname aan het EK, de bond kan wel nog één of twee bijkomende atleten selecteren als er een collectief sterk resultaat kan neergezet worden in het landenklassement. Met Atelaw Bekele, Kim Ruell, Ruben Vandevelde, Sanne Torfs, Wesley De Kerpel, Florent Caelen en onze Koen Naert zullen de plaatsen duur zijn voor de beloftenploeg.

Bij de beloften vrouwen is enkel de eerste belofte in Roeselare zeker van EK cross deelname, als er ook bij hen een mooie landenklassering mogelijk is zullen er nog enkele atletes geselecteerd worden. De atleten hebben nog een goede maand om zich klaar te stomen voor de selectiestrijd!

23:10 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-10-09

Marathon Eindhoven: Stijn Fincioen met nieuwe besttijd van 2u24'13" 4de op Benelux kampioenschap

Op zondag 11 oktober vond in het Nederlandse Eindhoven het Benelux kampioenschap marathon plaats. Naast de vele lopers uit België en Nederland ook heel wat Afrikanen aan de start van deze marathonklassieker.

Van Team Van Paemel stonden Stijn Fincioen en Tom Vanslambrouck aan de start. Stijn maakte vorig jaar in Eindhoven zijn marathondebuut met een tijd van 2u26'10". Tom was door de organisatie aangetrokken als haas voor de groep van Stijn, deze ging voor een eindtijd van 2u23'-2u24'. De grote spelbreker was de krachtige wind.

Tom kreeg naast Stijn nog drie andere atleten mee in zijn spoor. Halfweg wedstrijd was het groepje al gehalveerd bij een doorkomst van 1u11'28". Tom kreeg het vanaf dan ook moeilijk en daarbij kwamen ook nog eens steken door de aanname van een verkeerde drinkbus met isotone sportdrank. Tom gaf nog alles tot het 23-kilometerpunt en dan stond Stijn er helemaal alleen voor.

Stijn had het tijdens de eerste 25km niet gemakkelijk, want zware benen. Ook de wind maakte het enorm zwaar. Stijn kon zijn tempo echter wel goed aanhouden en kende weinig verval. Bij het ingaan van de laatste 15km kwam Stijn er door, hij begon atleten die voor hem gestart waren in te halen en dat heeft natuurlijk vertrouwen.

Stijn werd uiteindelijk heel mooi 25ste in het algemeen klassement en was daarmee 4de op het Beneluxkampioenschap (5de Europeaan) na kleppers als Hans Janssens (2u15'25"), Eric Gerome (2u19'38") en Guy Fays (2u20'58"). Stijn klokte tevens met 2u24'13" een nieuwe besttijd, hij deed hiermee net geen twee minuten beter dan vorig jaar en dat is alvast een opsteker voor zijn volgende marathons. Ook Koen Neven (2u24'33") en Francies Van steenbrugghe (2u24'53") bleven ook nog onder de 2u25'.

Dieter Brouckaert, eveneens van EA, deed het ook uitstekend in Eindhoven. Hij kon tot kilometer 26 rekenen op de steun van haas Stijn Lintermans, die zijn groepje halfweg liet doorkomen in 1u12'27". Dieter had heel de wedstrijd wel iemand in zijn buurt waar hij zich kon aan optrekken. Net zoals alle atleten kreeg hij het na 35km zwaar en volgde er wat verval, maar echt breken deed Dieter niet. Hij klokte uiteindelijk als 10de van het Benelux kampioenschap af in een heel mooie 2u27'52". Ook Jan Vijverman, trainer en atleet bij EA, klokte een besttijd. Jan dook met 2u48'33" voor het eerst onder de 2u50'. Zijn atleet Kevin Matthys, eveneens EA'er, deed met 3'09"00 het ook goed bij zijn eerste marathon.

Het waren in de maand september heel zware trainingsweken, maar het resultaat in Eindhoven mocht er wel zijn! Nu volgen 3 weken rust en daarna begint de voorbereiding op het veldloopseizoen.

13:37 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Oefencross Welle: Stijn Beerens 3de

Stijn Beerens werd op zondag 11 oktober knap 3de tijdens de oefencross van Welle. De overwinning ging onbedreigd naar kersvers VS-atleet Vital Gahungu. Nog een nieuwbakken Oost-Vlaming, met name Didier Deveirman (ASSA Ronse) werd op enkele seconden 2de. Stijn Beerens maakte dus het podium compleet. Op plaatsen 4 en 5 kregen we met Stijn Daelman en Wim Van de Verre nog twee atleten van EA.

13:03 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-10-09

Davy Stieperaere doorbreekt 1u10' grens op halve marathon

Afgelopen vrijdagavond vond in Kuurne de laatste wedstrijd plaats van het Flanders Wegcircuit, een halve marathon doorheen de centrumstraten van Kuurne.

Davy Stieperaere is elk jaar op de afspraak en start er telkens met als doel om onder de 1u10' te lopen. De voorbije halve marathon lukte het telkens net niet, maar dit jaar zat alles mee.

De eerste drie atleten waren te sterk, dus het algemene podium lag reeds snel vast. Daarachter was Davy zeer bedrijvig. Davy werd uiteindelijk knap 5de in een tijd van 1u09'58" ofwel een nieuwe besttijd en eindelijk onder die 1u10'.

De wedstrijd werd gewonnen door Saaid Ribag in 1u07'46", Ghirma Brhanu werd 2de en Ghirma Woldu (1u09'03") maakte het podium compleet. Hans Reigel bevestigde nog maar eens zijn uitstekende conditie door als 4de te eindigen in een tijd van 1u09'53".

De dag na de halve marathon trok Davy naar Langemark voor een stratenloopje over +/- 10km. Davy won de wedstrijd voor Didier Verstraete.

De overige atleten van de trainingsgroep begonnen op zondag in Zottegem opnieuw met de voorbereidingen op het winterseizoen. De motivatie is er alvast en de resultaten zullen er ongetwijfeld ook zijn! Voor de meeste atleten volgen er de komende weken enkele oefencrossen, zo gaan er atleten van de groep van start in Torhout, Jabbeke en Welle.

De eerste grote afspraak zal wellicht de crosscup relays zijn in Gent op zondag 25 oktober.

Er wordt ook gekeken om tijdens het winterseizoen af en toe eens een intervaltraining in Gent af te werken met East- en Westside, wellicht rond de blaarmeersen. Vanaf december is ook de indoorpiste een optie, dit bij slecht weer.

Op zondag 11 oktober besluiten Dieter Brouckaert, Stijn Fincioen en Tom Vanslambrouck hun zomerseizoen met het Benelux kampioenschap marathon in Eindhoven. Stijn start met haas Tom Vanslambrouck in de groep die voor een tijd van 2u22-2u23 gaat, Dieter gaat met haas Stijn Lintermans van start in de groep van 2u25'-2u26'.

Binnenkort stelt Team Van Paemel zijn teamoutfit voor!Met dank aan sponsors Den Blompot Ninove en Argenta Poperinge ...

 

12:38 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |