30-10-09

CC Relays Gent: EA1 knap 10de

Op zondag 25 oktober ging op de Blaarmeersen in Gent met de CC Relays het officiële crossseizoen van start. Ook enkele atleten van Team Van Paemel trokken er de crossspikes aan!

EA1 bij de seniors mannen bestond uit startloper Lander Tijtgat, Kim Barbé en Koen Naert. Bij EA 2 ging Lieven Vandenbroucke van start, Stijn Beerens liep als 2de.

Zowel Lander als Lieven namen een rustige start om daarna aan een opmars te beginnen. Lander kwam zelfs terug tot in de tweede groep die voor de 4de plaats liep. Op korte afstand van de eerste drie ploegen gaf Lander de stok heel knap als 4de door aan Kim Barbé. Lieven deed het ook heel goed, hij wisselde net buiten de top-20. Beiden zijn klaar voor een heel mooi crossseizoen.

Kim Barbé kreeg in de eerste helft van zijn 3000m enkele sterke atleten in zijn spoor, maar in de tweede helft moesten de meesten de rol lossen. Kim moest enkel in de laatste 200m een gaatje laten op de terug gekomen Geoffrey Marion, maar wisselde toch knap als 5de. Voor Kim alvast een opsteker voor de volgende wedstrijden. Stijn Beerens liep ook een heel goede 3000m, hij gaf net buiten de top-20 de stok door aan Marathonloper Kevin Matthys van Team Vijverman.

Koen Naert kreeg geen gemakkelijke opdracht, de top-5 verdedigen tegen ondermeer Hans Janssens, Abdelhadi El Hachimi, Vital Gahungu, ... . Koen had dan ook nog eens mindere benen, maar mag met een 10de plaats toch terugkijken op een mooi collectief resultaat van EA1.

Koen treed komend weekend al opnieuw aan in het veld, hij gaat normaal van start in het Antwerpse Bonheiden. Davy Stieperaere trekt dan weer naar Waregem, hij kiest wellicht voor de lange cross in voorbereiding op de halve marathon van Ploegsteert 10 dagen later. Lieven Vandenbroucke is in goede doen en twijfelt nog tussen de korte en de lange cross. Kim Barbé zal aantreden in Zwijnaarde. Philip Van Lierde is pas opnieuw begonnen met de opbouw, maar hoopt toch te kunnen aantreden bij de korte cross van zijn club Opwijk. Er zijn wellicht nog enkele atleten van ons team die komend weekend de spikes zullen aantrekken.

Tom Vanslambrouck, Stijn Fincioen en Dieter Brouckaert treden wellicht pas eind november voor het eerst aan in het veld. Zij hervatten binnenkort de normale trainingsweken.

13:29 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.