20-10-09

Charlotte tweede bij oefencross Torhout

Afgelopen weekend trok Charlotte voor het eerst dit seizoen de crossspikes aan tijdens de oefencross van haar club Houtland Atletiek in Torhout. De wedstrijd kende weinig spanning, want de latere winnares Helga Sibick trok reeds van bij de start alle registers open en won zonder probleem de wedstrijd. Charlotte zocht meteen haar eigen tempo en liep al snel even eenzaam op de tweede plaats. Zonder zich te moeten forceren finishte Charlotte als 2de. Charlotte bouwt de volgende weken opnieuw verder aan haar basis, iets waar er vroeger te weinig aandacht werd aan besteed.

Volgende zondag start het officiële crossseizoen met de CC Relays in Gent!Koen Naert, Kim Barbé, Lander Tytgat, Stijn Beerens en Lieven Vandenbroucke en misschien ook Jo Grieten trekken aan de Blaarmeersen alvast de spikes aan.

Davy Stieperaere was afgelopen weekend opnieuw niet te kloppen in twee regionale stratenlopen. Zaterdag was hij in Oostende 30 seconden sneller dan Patrick Van Petegem. Op zondag won hij de 14km in Oostkerke. Zo dikte Davy zijn overwinningen nog maar eens aan!

Tim Alleman moest noodgedwongen passen voor de oefencross van Torhout, hij liep een lichte blessure op aan de bil, ook voor de CC Relays moet hij passen. Tim hoopt vanaf volgende week opnieuw de intervaltrainingen te hervatten.

De EK cross selectievoorwaarden werden afgelopen weekend ook bekend gemaakt. De selectie zal opnieuw gebeuren tijden de CC van Roeselare. Bij de beloften mannen, de categorie van Koen Naert zijn de eerste drie beloften in Roeselare zeker van deelname aan het EK, de bond kan wel nog één of twee bijkomende atleten selecteren als er een collectief sterk resultaat kan neergezet worden in het landenklassement. Met Atelaw Bekele, Kim Ruell, Ruben Vandevelde, Sanne Torfs, Wesley De Kerpel, Florent Caelen en onze Koen Naert zullen de plaatsen duur zijn voor de beloftenploeg.

Bij de beloften vrouwen is enkel de eerste belofte in Roeselare zeker van EK cross deelname, als er ook bij hen een mooie landenklassering mogelijk is zullen er nog enkele atletes geselecteerd worden. De atleten hebben nog een goede maand om zich klaar te stomen voor de selectiestrijd!

23:10 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.