15-10-09

Marathon Eindhoven: Stijn Fincioen met nieuwe besttijd van 2u24'13" 4de op Benelux kampioenschap

Op zondag 11 oktober vond in het Nederlandse Eindhoven het Benelux kampioenschap marathon plaats. Naast de vele lopers uit België en Nederland ook heel wat Afrikanen aan de start van deze marathonklassieker.

Van Team Van Paemel stonden Stijn Fincioen en Tom Vanslambrouck aan de start. Stijn maakte vorig jaar in Eindhoven zijn marathondebuut met een tijd van 2u26'10". Tom was door de organisatie aangetrokken als haas voor de groep van Stijn, deze ging voor een eindtijd van 2u23'-2u24'. De grote spelbreker was de krachtige wind.

Tom kreeg naast Stijn nog drie andere atleten mee in zijn spoor. Halfweg wedstrijd was het groepje al gehalveerd bij een doorkomst van 1u11'28". Tom kreeg het vanaf dan ook moeilijk en daarbij kwamen ook nog eens steken door de aanname van een verkeerde drinkbus met isotone sportdrank. Tom gaf nog alles tot het 23-kilometerpunt en dan stond Stijn er helemaal alleen voor.

Stijn had het tijdens de eerste 25km niet gemakkelijk, want zware benen. Ook de wind maakte het enorm zwaar. Stijn kon zijn tempo echter wel goed aanhouden en kende weinig verval. Bij het ingaan van de laatste 15km kwam Stijn er door, hij begon atleten die voor hem gestart waren in te halen en dat heeft natuurlijk vertrouwen.

Stijn werd uiteindelijk heel mooi 25ste in het algemeen klassement en was daarmee 4de op het Beneluxkampioenschap (5de Europeaan) na kleppers als Hans Janssens (2u15'25"), Eric Gerome (2u19'38") en Guy Fays (2u20'58"). Stijn klokte tevens met 2u24'13" een nieuwe besttijd, hij deed hiermee net geen twee minuten beter dan vorig jaar en dat is alvast een opsteker voor zijn volgende marathons. Ook Koen Neven (2u24'33") en Francies Van steenbrugghe (2u24'53") bleven ook nog onder de 2u25'.

Dieter Brouckaert, eveneens van EA, deed het ook uitstekend in Eindhoven. Hij kon tot kilometer 26 rekenen op de steun van haas Stijn Lintermans, die zijn groepje halfweg liet doorkomen in 1u12'27". Dieter had heel de wedstrijd wel iemand in zijn buurt waar hij zich kon aan optrekken. Net zoals alle atleten kreeg hij het na 35km zwaar en volgde er wat verval, maar echt breken deed Dieter niet. Hij klokte uiteindelijk als 10de van het Benelux kampioenschap af in een heel mooie 2u27'52". Ook Jan Vijverman, trainer en atleet bij EA, klokte een besttijd. Jan dook met 2u48'33" voor het eerst onder de 2u50'. Zijn atleet Kevin Matthys, eveneens EA'er, deed met 3'09"00 het ook goed bij zijn eerste marathon.

Het waren in de maand september heel zware trainingsweken, maar het resultaat in Eindhoven mocht er wel zijn! Nu volgen 3 weken rust en daarna begint de voorbereiding op het veldloopseizoen.

13:37 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.