05-10-09

Davy Stieperaere doorbreekt 1u10' grens op halve marathon

Afgelopen vrijdagavond vond in Kuurne de laatste wedstrijd plaats van het Flanders Wegcircuit, een halve marathon doorheen de centrumstraten van Kuurne.

Davy Stieperaere is elk jaar op de afspraak en start er telkens met als doel om onder de 1u10' te lopen. De voorbije halve marathon lukte het telkens net niet, maar dit jaar zat alles mee.

De eerste drie atleten waren te sterk, dus het algemene podium lag reeds snel vast. Daarachter was Davy zeer bedrijvig. Davy werd uiteindelijk knap 5de in een tijd van 1u09'58" ofwel een nieuwe besttijd en eindelijk onder die 1u10'.

De wedstrijd werd gewonnen door Saaid Ribag in 1u07'46", Ghirma Brhanu werd 2de en Ghirma Woldu (1u09'03") maakte het podium compleet. Hans Reigel bevestigde nog maar eens zijn uitstekende conditie door als 4de te eindigen in een tijd van 1u09'53".

De dag na de halve marathon trok Davy naar Langemark voor een stratenloopje over +/- 10km. Davy won de wedstrijd voor Didier Verstraete.

De overige atleten van de trainingsgroep begonnen op zondag in Zottegem opnieuw met de voorbereidingen op het winterseizoen. De motivatie is er alvast en de resultaten zullen er ongetwijfeld ook zijn! Voor de meeste atleten volgen er de komende weken enkele oefencrossen, zo gaan er atleten van de groep van start in Torhout, Jabbeke en Welle.

De eerste grote afspraak zal wellicht de crosscup relays zijn in Gent op zondag 25 oktober.

Er wordt ook gekeken om tijdens het winterseizoen af en toe eens een intervaltraining in Gent af te werken met East- en Westside, wellicht rond de blaarmeersen. Vanaf december is ook de indoorpiste een optie, dit bij slecht weer.

Op zondag 11 oktober besluiten Dieter Brouckaert, Stijn Fincioen en Tom Vanslambrouck hun zomerseizoen met het Benelux kampioenschap marathon in Eindhoven. Stijn start met haas Tom Vanslambrouck in de groep die voor een tijd van 2u22-2u23 gaat, Dieter gaat met haas Stijn Lintermans van start in de groep van 2u25'-2u26'.

Binnenkort stelt Team Van Paemel zijn teamoutfit voor!Met dank aan sponsors Den Blompot Ninove en Argenta Poperinge ...

 

12:38 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.