29-09-09

Nieuwsoverzicht:

Stijn Fincioen is afgelopen weekend mooi 3de geworden bij de zware 30km van Almere.

Stijn maakte tot 5km van het einde deel uit van een kopgroep van drie met daarbij de Nederlandse marathontopper Luc Krotwaar en de sterke Nederlandse Ethiopiër Fransua Woldemariam. Er werd vanaf de start een strak tempo aangehouden met kilometers rond de 3'15". Na 21km kwam de kopgroep door in 1u08'40", dan werd er wat naar elkaar gekeken en viel het wat stil, met als gevolg een heel trage kilometer. Tijdens de laatste 5km ging Luc Krotwaar stevig door en zo won hij de 30km van Almere in 1u38'05". Fransua Woldemariam moest pas in de laatste 2km de rol lossen en finishte 2de in 1u38'16". Stijn viel de laatste kilometers niet stil en kon zijn tempo mooi aanhouden om uiteindelijk als 3de te finishen in 1u38'49" (gemiddeld tempo 3'17/km). Voor Stijn was het na een heel zware trainingsweek toch een opsteker in functie van de marathon van Eindhoven op zondag 11 oktober.

Charlotte Vandewalle trok ook de loopschoenen aan in Almere. Charlotte geniet nog volop van haar relatieve rustperiode, dus de 15km in Almere was een leuk tussendoortje. Charlotte kon een constant tempo van +/- 4'/km vasthouden finishte uiteindelijk mooi als 2de in 1u00'46", ofwel zo'n 45 seconden sneller dan vorig jaar. Nog één weekje relatieve rust en dan kan ze er weer invliegen op training!

Davy Stieperaere trok afgelopen weekend naar Izegem voor een stratenloop. Ook uit de regio Antwerpen was er een delegatie afgezakt met daarbij topper Maarten Bosmans. Na een snelle start kon Davy zich met Maarten afscheiden. Enkele kilometers verder moest Davy de rol vooraan lossen. Maarten won zo zonder problemen de wedstrijd en Davy werd dan weer even gemakkelijk 2de. Davy neemt komende vrijdag deel aan de halve marathon Rapper dan een Ezel in Kuurne. Hij hoopt onder 1u10' te duiken, de conditie is alvast uitstekend.

Tim Alleman traint vanaf deze week opnieuw op een schema en dat is toch al bijna twee jaar geleden. Voor Tim een opsteker na een lange periode vol blessureleed. Tim wil zich deze winter opnieuw tonen op zowel de korte als de lange cross. Hou hem maar in de gaten!

Alana Vandeghinste heeft besloten om zich de komende jaren op haar studies architectuur te concentreren en het lopen wat naar de achetergrond te verschuiven. Vorig jaar was de combinatie bijna niet te doen, met oververmoeidheid tot gevolg. Alana zal via duurlopen haar conditie proberen te onderhouden. Ze hoopt te slagen in 1ste zittijd om zo toch nog wedstrijden te kunnen lopen tijdens de zomermaanden. we wensen haar alvast heel veel succes!

11:43 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

BK Ekiden: mooie 3de plaats voor EA

Op zaterdag 26 september vond in en rond het Koning Boudewijnstadion het Bk Ekiden plaats. Naast de clubs, waren er ook heel wat bedrijven en ploegen met atleten van verschillende clubs.

Eendracht Aalst moest Koen Naert afstaan aan het Nike team. Stijn Fincioen kon ook niet deelnemen wegens de 30km van Almere, Dieter Brouckaert was er ook niet bij, beide atleten zijn in volle voorbereiding op de marathon van Eindhoven. Lander Tytgat en Tim Alleman willen de straat wat vermijden, want vorig jaar waren beide atleten out met een zware blessure. Ook Davy Stieperaere kon dit jaar niet deelnemen aan de Ekiden en Tom Vanslambrouck viel de dag voor de Ekiden ziek uit.

Gelukkig hebben we bij Eendracht Aalst een weelde aan afstandslopers en vonden we nog 6 atleten bereid de clubkleuren te verdedigen en dat deden ze met verve. Kim Barbé nam de eerste 5km voor zijn rekening en was meteen met de koplopers mee, hij gaf de tasuki als 3de door aan kersvers vader Wim Van de Verre. Wim werd op het laatste moment gecontacteerd om de zieke Tom Vanslambrouck te vervangen. Wim liep een goede 10km en gaf de tasuki op zijn beurt door als 5de door, EA liep dan op een 3de plaats bij de clubs.

Stijn Beerens was de volgende loper, hij liep een sterke 5km en zo schoven we opnieuw een plaats op. Jo Grieten was de 4de loper, het was afzien, maar toch kon Jo een mooie 10km afwerken.

Vooraan was het spannend tussen het Nike team en een Ethiopische ploeg voor de overwinning. Voor de Belgische titel kregen we een spannende strijd tussen AVLO, KAAG, EA en ABAV, met steeds wisselende posities. Met nog twee lopers te gaan werd reeds duidelijk dat de titel naar Lokeren ging gaan. Voor het zilver en het brons bleef het spannend tot de laatste meter.

Lieven Vandenbroucke (5km) was de 5de loper voor EA en deed dat ook voortreffelijk op de zware omloop. Hij moest niet zoveel toegeven op KAAG atleet Aman Gemeda. Stijn Daelman (7,195km) was de slotloper van het team en vocht een spannende strijd uit met Geert Godderis van KAAG. Bij het binnenkomen van het stadion had Stijn een kleine voorsprong op Geert, maar in een de eindsprint bleek Geert toch de snelste.

EA legde zo beslag op een knappe 3de plaats!Koen Naert mocht voor het Nike team de Ekiden afsluiten, hij liep een sterke 7,195km en zo won Nike opnieuw de Ekiden. Voor Nike liepen nog Bram Coppens, Seb Dewitte, Rik Ceulemans, Hans Janssens en Pieter Rijnders.

11:16 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-09-09

Team Van Paemel in actie op alle fronten!

Het werd opnieuw een druk weekend voor de atleten van Team Van Paemel. Op vrijdagavond 18 september werd Davy Stieperaere in een wedstrijd van het Oostends loopcriterium 2de. Jurgen Dereere won de wedstrijd en was deze keer outstanding.

Op zaterdag was er de stratenloop Dwars door Sint-Kruis. Tom Vanslambrouck won zonder problemen de 5km, hij had 27 seconden voorsprong op Simon Mestdagh van Houtland Atletiek die 2de werd. Enkele ogenblikken later nam Tom ook nog deel aan de hoofdwedstrijd over 15km. Alexander Diaz bleek een maatje te sterk en deze won dan ook zonder probleem de wedstrijd. Achter Alexander liep Tom in het gezelschap van Cedric De Caluwe. Tom probeerde zich een paar keer te ontdoen van Cedric, maar tevergeefs. De 5km wedstrijd zat duidelijk in de benen en in de laatste kilometers moest hij Cedric laten gaan en zo werd Tom bij zijn tweede wedstrijd van de dag mooi 3de. Tom is zich momenteel aan het voorbereiden op het 30km lange haaswerk voor trainingsmakker Stijn Fincioen tijdens de marathon van Eindhoven op 11 oktober.

Op zondag trok Stijn Fincioen de wedstrijdschoenen aan tijdens de Dam tot damloop in Nederland. Dit is een hoogstaande stratenloop over 10 miles van Amsterdam naar Zaandam. Naast de vele wereldtoppers, stond ook bijna heel de Nederlandse top aan de start. Van Belgische zijde waren Stefan Van den Broek, Lander Van Droogenbroeck, Frank Bollen, Stijn Lintermans, Joeri Schoffelen en Theo Van Den Abbeel van de partij. Ook meervoudig Europees kampioen veldlopen, Sergey Lebid, ging er van start. Er stond heel wat wind en ook de omloop bleek niet volledig vlak te zijn.

Stijn had er een zware trainingsweek opzitten in functie van zijn 3de marathon op 11 oktober in Eindhoven en kwam niet echt met frisse benen aan de start. Vanaf halfweg wedstrijd kreeg Stijn het gezelschap van de marathonlopers van Team Distance Runners en deze bleken de ideale tempomakers te zijn. Stijn liep een mooi egaal tempo, het was afzien, maar toch kon hij standhouden. Na 10km werd zowaar Sergey Lebid voorbij gelopen. Stijn werd uiteindelijk 24ste bij de mannen met een tijd van 51'25", hij was daarmee 12de Europeaan en 3de Belg na Lander Van Droogenbroeck (17de - 50'06") en Stefan Van Den Broek (18de - 50'10"). Verdere uitslagen: Joeri Schoffelen (51'47"), Sergey Lebid (52'08"), Frank Bollen (52'28"), Stijn Lintermans (53'06"). Komende zondag gaat Stijn van start bij de 30km van Almere, hij krijgt er alvast tegenstand van ondermeer marathontopper Luc Krotwaar.

Op zondag werd in Heusden-Zolder gestreden voor de Belgische aflossingstitels. Kim Barbé, Jo Grieten, Koen Naert en Stijn Beerens verdedigde er de clubkleuren van EA bij de 4x1500m. Met zes ploegen kwamen ze aan de start en Jo Grieten deed het als startlopen heel goed, hij kon de stok kort na de koplopers doorgeven aan Stijn Beerens. Stijn had spijtig genoeg een totale offday en verloor meer dan 20 seconden op de koplopers, een medaille zat er dan al niet meer in. Kim en Koen probeerden nog de schade te beperken, ze gingen nog over AVR en behaalden zo de 4de plaats met een tijd van 16'38". AVMO won de wedstrijd met een tijd van 16'05".

Komende zaterdag treed Koen Naert met het Nike team aan op de Ekiden in Brussel. Ook EA treed er aan met een team en zal er meestrijden voor het podium bij het BK ekiden. Kim Barbé, Tom Vanslambrouck, Stijn Beerens, Jo Grieten, Lieven Vandenbroucke en Stijn Daelman zijn de mannen die het moeten doen.

Lander Tytgat is na zijn blessureleed van vorige winter reeds opnieuw goed aan het trainen en hoopt er komende winter opnieuw te staan. Ook aan het blessureleed van Tim Alleman lijkt een einde te komen, hij begint opnieuw met de intervaltrainingen en op training maakt hij toch al indruk. Wees er maar zeker van dat hij opnieuw vooraan zal meestrijden tijdens de regionale korte crossen, al hoopt hij ook in de CrossCup eens een sterke prestatie neer te zetten. Charlotte Vandewalle geniet nog van haar relatieve rustperiode, komende zondag neemt ze wel deel aan de 15km in Almere, een wedstrijd die ze vorig jaar won.

Herschaalde kopie van IMG_9829

Herschaalde kopie van DSC09858

_DSC0963

7518_147772713920_786718920_2406558_6792827_n

nw3

22

10:36 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-09-09

BK beloften Kessel-Lo: Charlotte en Koen pakken op knappe manier zilver

Het pisteseizoen zit er bijna op voor de atleten van Team Van Paemel met enkel nog het BK 4x1500m van komende zondag in het verschiet voor Kim Barbé, Stijn Beerens, Jo Grieten en Koen Naert. De ambitie van dit team is toch wel het podium, maar de titel zou natuurlijk nog mooier zijn hé, ze krijgen alvast zware concurrentie van ondermeer BAEX en AVMO.

Op zondag 13 september vond in Kessel-Lo het BK piste voor junioren en beloften plaats. Van ons team kwamen enkel Charlotte Vandewalle en Koen Naert in actie. Koen bij de 1500m voor beloften en Charlotte bij de 5000m voor beloften. Er stond heel wat wind en ook de temperatuur was aan de lage kant.

Koen was de eerste die de Gaston Roelants Arena mocht betreden. Profatleet Kim Ruell trok meteen alle registers open er viel na 200m meteen een gaatje, enkel Koen besloot de sprong naar Kim te wagen. Kim en Koen vormden het kopduo, achter hen viel het wat stil en zo wisten Kim en Koen een mooie voorsprong bijeen te lopen. De eindspurt bij de achtervolgers werd vroeger ingezet dan bij de koplopers, waardoor ze snel dichter kwamen, maar wel te laat om mee te dingen naar goud en zilver.

Kim had de hele wedstrijd op kop gelopen en zette op 200m van de meet vol aan, Koen leek moeiteloos te volgen en even kwam hij zelfs bijna langszij, maar toch strandde hij als 2de in het spoor van Kim Ruell en dat is zeker geen schande!Koen liep met durf en behaalde zo zijn 5de zilveren medaille op rij op het BK piste. Koen kan terugkijken op een heel knappe zomer. Hij verbeterde op alle afstanden zijn besttijd, dus wat kan je nog meer verlangen!

Charlotte wilde niet onderdoen voor Koen tijdens de 5000m voor beloften. De beloften liepen hun wedstrijd samen met de junioren en zo stonden er toch zo'n 20 atletes aan de start. Juniore Jana Van Wabeke ging er als een speer vandoor, enkel de één jaar jongere Liesbeth Pollentier waagde zich aan dit helse tempo, maar al snel moest ook zij haar meerdere erkennen in de atlete van Halestra.

Achter deze twee atleten vormde zich een grote groep waarin Charlotte vooraan attent meeliep. Griet De Waele bepaalde tijdens de eerste 2km het tempo van deze groep, daarna begon er wat verval te komen en toen kwam Charlotte op kop van de groep, waardoor het tempo opnieuw de hoogte in ging. Ze kon zich afscheiden met belofte Ninva Lauwaert, juniore Lynn De Coninck en belofte Liesbeth Vandevelde. Vanja Cnops liep als eerste belofte zo'n 50m voor hen uit, samen met Liesbeth Pollentier.

Charlotte en Nina kwamen na 3km door in +/- 10'35", op enkele seconden van hen volgden Lynn en Liesbeth (Vandevelde). Charlotte moest Nina in de laatste 5 ronden laten gaan en met nog één ronde te gaan had ze een achterstand van zo'n 30m, zelf had ze zo'n 30m voorsprong op Lynn en Liesbeth (Vandevelde). Het bleef dus spannend tot de laatste meter. Met nog 200m te gaan begon Charlotte aan haar eindsprint, met nog 50m te gaan kwam ze zelfs onverwacht naast Nina en uiteindelijk had ze op de meet 19 honderdsten voorsprong op Nina. Ook zilver voor Charlotte die met 17'37"16 ook nog haar besttijd met 11 seconden verpulverde!

Trainer Raymond was trots op zijn twee beloften!

De dag was trouwens zeer goed begonnen, want Stijn Fincioen had de halve marathon van Nieuwpoort gewonnen voor trainingsmakker Tom Vanslambrouck. Stijn en Tom bleven tot de slotkilometer samen. Clubmakkers Dieter Brouckaert en Lieven Vandenbroucke werden respectievelijk 3de en 5de. Stijn Vandevelde pakte de 4de plaats.

22:35 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |