29-09-09

Nieuwsoverzicht:

Stijn Fincioen is afgelopen weekend mooi 3de geworden bij de zware 30km van Almere.

Stijn maakte tot 5km van het einde deel uit van een kopgroep van drie met daarbij de Nederlandse marathontopper Luc Krotwaar en de sterke Nederlandse Ethiopiër Fransua Woldemariam. Er werd vanaf de start een strak tempo aangehouden met kilometers rond de 3'15". Na 21km kwam de kopgroep door in 1u08'40", dan werd er wat naar elkaar gekeken en viel het wat stil, met als gevolg een heel trage kilometer. Tijdens de laatste 5km ging Luc Krotwaar stevig door en zo won hij de 30km van Almere in 1u38'05". Fransua Woldemariam moest pas in de laatste 2km de rol lossen en finishte 2de in 1u38'16". Stijn viel de laatste kilometers niet stil en kon zijn tempo mooi aanhouden om uiteindelijk als 3de te finishen in 1u38'49" (gemiddeld tempo 3'17/km). Voor Stijn was het na een heel zware trainingsweek toch een opsteker in functie van de marathon van Eindhoven op zondag 11 oktober.

Charlotte Vandewalle trok ook de loopschoenen aan in Almere. Charlotte geniet nog volop van haar relatieve rustperiode, dus de 15km in Almere was een leuk tussendoortje. Charlotte kon een constant tempo van +/- 4'/km vasthouden finishte uiteindelijk mooi als 2de in 1u00'46", ofwel zo'n 45 seconden sneller dan vorig jaar. Nog één weekje relatieve rust en dan kan ze er weer invliegen op training!

Davy Stieperaere trok afgelopen weekend naar Izegem voor een stratenloop. Ook uit de regio Antwerpen was er een delegatie afgezakt met daarbij topper Maarten Bosmans. Na een snelle start kon Davy zich met Maarten afscheiden. Enkele kilometers verder moest Davy de rol vooraan lossen. Maarten won zo zonder problemen de wedstrijd en Davy werd dan weer even gemakkelijk 2de. Davy neemt komende vrijdag deel aan de halve marathon Rapper dan een Ezel in Kuurne. Hij hoopt onder 1u10' te duiken, de conditie is alvast uitstekend.

Tim Alleman traint vanaf deze week opnieuw op een schema en dat is toch al bijna twee jaar geleden. Voor Tim een opsteker na een lange periode vol blessureleed. Tim wil zich deze winter opnieuw tonen op zowel de korte als de lange cross. Hou hem maar in de gaten!

Alana Vandeghinste heeft besloten om zich de komende jaren op haar studies architectuur te concentreren en het lopen wat naar de achetergrond te verschuiven. Vorig jaar was de combinatie bijna niet te doen, met oververmoeidheid tot gevolg. Alana zal via duurlopen haar conditie proberen te onderhouden. Ze hoopt te slagen in 1ste zittijd om zo toch nog wedstrijden te kunnen lopen tijdens de zomermaanden. we wensen haar alvast heel veel succes!

11:43 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.