29-09-09

BK Ekiden: mooie 3de plaats voor EA

Op zaterdag 26 september vond in en rond het Koning Boudewijnstadion het Bk Ekiden plaats. Naast de clubs, waren er ook heel wat bedrijven en ploegen met atleten van verschillende clubs.

Eendracht Aalst moest Koen Naert afstaan aan het Nike team. Stijn Fincioen kon ook niet deelnemen wegens de 30km van Almere, Dieter Brouckaert was er ook niet bij, beide atleten zijn in volle voorbereiding op de marathon van Eindhoven. Lander Tytgat en Tim Alleman willen de straat wat vermijden, want vorig jaar waren beide atleten out met een zware blessure. Ook Davy Stieperaere kon dit jaar niet deelnemen aan de Ekiden en Tom Vanslambrouck viel de dag voor de Ekiden ziek uit.

Gelukkig hebben we bij Eendracht Aalst een weelde aan afstandslopers en vonden we nog 6 atleten bereid de clubkleuren te verdedigen en dat deden ze met verve. Kim Barbé nam de eerste 5km voor zijn rekening en was meteen met de koplopers mee, hij gaf de tasuki als 3de door aan kersvers vader Wim Van de Verre. Wim werd op het laatste moment gecontacteerd om de zieke Tom Vanslambrouck te vervangen. Wim liep een goede 10km en gaf de tasuki op zijn beurt door als 5de door, EA liep dan op een 3de plaats bij de clubs.

Stijn Beerens was de volgende loper, hij liep een sterke 5km en zo schoven we opnieuw een plaats op. Jo Grieten was de 4de loper, het was afzien, maar toch kon Jo een mooie 10km afwerken.

Vooraan was het spannend tussen het Nike team en een Ethiopische ploeg voor de overwinning. Voor de Belgische titel kregen we een spannende strijd tussen AVLO, KAAG, EA en ABAV, met steeds wisselende posities. Met nog twee lopers te gaan werd reeds duidelijk dat de titel naar Lokeren ging gaan. Voor het zilver en het brons bleef het spannend tot de laatste meter.

Lieven Vandenbroucke (5km) was de 5de loper voor EA en deed dat ook voortreffelijk op de zware omloop. Hij moest niet zoveel toegeven op KAAG atleet Aman Gemeda. Stijn Daelman (7,195km) was de slotloper van het team en vocht een spannende strijd uit met Geert Godderis van KAAG. Bij het binnenkomen van het stadion had Stijn een kleine voorsprong op Geert, maar in een de eindsprint bleek Geert toch de snelste.

EA legde zo beslag op een knappe 3de plaats!Koen Naert mocht voor het Nike team de Ekiden afsluiten, hij liep een sterke 7,195km en zo won Nike opnieuw de Ekiden. Voor Nike liepen nog Bram Coppens, Seb Dewitte, Rik Ceulemans, Hans Janssens en Pieter Rijnders.

11:16 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.