23-09-09

Team Van Paemel in actie op alle fronten!

Het werd opnieuw een druk weekend voor de atleten van Team Van Paemel. Op vrijdagavond 18 september werd Davy Stieperaere in een wedstrijd van het Oostends loopcriterium 2de. Jurgen Dereere won de wedstrijd en was deze keer outstanding.

Op zaterdag was er de stratenloop Dwars door Sint-Kruis. Tom Vanslambrouck won zonder problemen de 5km, hij had 27 seconden voorsprong op Simon Mestdagh van Houtland Atletiek die 2de werd. Enkele ogenblikken later nam Tom ook nog deel aan de hoofdwedstrijd over 15km. Alexander Diaz bleek een maatje te sterk en deze won dan ook zonder probleem de wedstrijd. Achter Alexander liep Tom in het gezelschap van Cedric De Caluwe. Tom probeerde zich een paar keer te ontdoen van Cedric, maar tevergeefs. De 5km wedstrijd zat duidelijk in de benen en in de laatste kilometers moest hij Cedric laten gaan en zo werd Tom bij zijn tweede wedstrijd van de dag mooi 3de. Tom is zich momenteel aan het voorbereiden op het 30km lange haaswerk voor trainingsmakker Stijn Fincioen tijdens de marathon van Eindhoven op 11 oktober.

Op zondag trok Stijn Fincioen de wedstrijdschoenen aan tijdens de Dam tot damloop in Nederland. Dit is een hoogstaande stratenloop over 10 miles van Amsterdam naar Zaandam. Naast de vele wereldtoppers, stond ook bijna heel de Nederlandse top aan de start. Van Belgische zijde waren Stefan Van den Broek, Lander Van Droogenbroeck, Frank Bollen, Stijn Lintermans, Joeri Schoffelen en Theo Van Den Abbeel van de partij. Ook meervoudig Europees kampioen veldlopen, Sergey Lebid, ging er van start. Er stond heel wat wind en ook de omloop bleek niet volledig vlak te zijn.

Stijn had er een zware trainingsweek opzitten in functie van zijn 3de marathon op 11 oktober in Eindhoven en kwam niet echt met frisse benen aan de start. Vanaf halfweg wedstrijd kreeg Stijn het gezelschap van de marathonlopers van Team Distance Runners en deze bleken de ideale tempomakers te zijn. Stijn liep een mooi egaal tempo, het was afzien, maar toch kon hij standhouden. Na 10km werd zowaar Sergey Lebid voorbij gelopen. Stijn werd uiteindelijk 24ste bij de mannen met een tijd van 51'25", hij was daarmee 12de Europeaan en 3de Belg na Lander Van Droogenbroeck (17de - 50'06") en Stefan Van Den Broek (18de - 50'10"). Verdere uitslagen: Joeri Schoffelen (51'47"), Sergey Lebid (52'08"), Frank Bollen (52'28"), Stijn Lintermans (53'06"). Komende zondag gaat Stijn van start bij de 30km van Almere, hij krijgt er alvast tegenstand van ondermeer marathontopper Luc Krotwaar.

Op zondag werd in Heusden-Zolder gestreden voor de Belgische aflossingstitels. Kim Barbé, Jo Grieten, Koen Naert en Stijn Beerens verdedigde er de clubkleuren van EA bij de 4x1500m. Met zes ploegen kwamen ze aan de start en Jo Grieten deed het als startlopen heel goed, hij kon de stok kort na de koplopers doorgeven aan Stijn Beerens. Stijn had spijtig genoeg een totale offday en verloor meer dan 20 seconden op de koplopers, een medaille zat er dan al niet meer in. Kim en Koen probeerden nog de schade te beperken, ze gingen nog over AVR en behaalden zo de 4de plaats met een tijd van 16'38". AVMO won de wedstrijd met een tijd van 16'05".

Komende zaterdag treed Koen Naert met het Nike team aan op de Ekiden in Brussel. Ook EA treed er aan met een team en zal er meestrijden voor het podium bij het BK ekiden. Kim Barbé, Tom Vanslambrouck, Stijn Beerens, Jo Grieten, Lieven Vandenbroucke en Stijn Daelman zijn de mannen die het moeten doen.

Lander Tytgat is na zijn blessureleed van vorige winter reeds opnieuw goed aan het trainen en hoopt er komende winter opnieuw te staan. Ook aan het blessureleed van Tim Alleman lijkt een einde te komen, hij begint opnieuw met de intervaltrainingen en op training maakt hij toch al indruk. Wees er maar zeker van dat hij opnieuw vooraan zal meestrijden tijdens de regionale korte crossen, al hoopt hij ook in de CrossCup eens een sterke prestatie neer te zetten. Charlotte Vandewalle geniet nog van haar relatieve rustperiode, komende zondag neemt ze wel deel aan de 15km in Almere, een wedstrijd die ze vorig jaar won.

Herschaalde kopie van IMG_9829

Herschaalde kopie van DSC09858

_DSC0963

7518_147772713920_786718920_2406558_6792827_n

nw3

22

10:36 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.