16-09-09

BK beloften Kessel-Lo: Charlotte en Koen pakken op knappe manier zilver

Het pisteseizoen zit er bijna op voor de atleten van Team Van Paemel met enkel nog het BK 4x1500m van komende zondag in het verschiet voor Kim Barbé, Stijn Beerens, Jo Grieten en Koen Naert. De ambitie van dit team is toch wel het podium, maar de titel zou natuurlijk nog mooier zijn hé, ze krijgen alvast zware concurrentie van ondermeer BAEX en AVMO.

Op zondag 13 september vond in Kessel-Lo het BK piste voor junioren en beloften plaats. Van ons team kwamen enkel Charlotte Vandewalle en Koen Naert in actie. Koen bij de 1500m voor beloften en Charlotte bij de 5000m voor beloften. Er stond heel wat wind en ook de temperatuur was aan de lage kant.

Koen was de eerste die de Gaston Roelants Arena mocht betreden. Profatleet Kim Ruell trok meteen alle registers open er viel na 200m meteen een gaatje, enkel Koen besloot de sprong naar Kim te wagen. Kim en Koen vormden het kopduo, achter hen viel het wat stil en zo wisten Kim en Koen een mooie voorsprong bijeen te lopen. De eindspurt bij de achtervolgers werd vroeger ingezet dan bij de koplopers, waardoor ze snel dichter kwamen, maar wel te laat om mee te dingen naar goud en zilver.

Kim had de hele wedstrijd op kop gelopen en zette op 200m van de meet vol aan, Koen leek moeiteloos te volgen en even kwam hij zelfs bijna langszij, maar toch strandde hij als 2de in het spoor van Kim Ruell en dat is zeker geen schande!Koen liep met durf en behaalde zo zijn 5de zilveren medaille op rij op het BK piste. Koen kan terugkijken op een heel knappe zomer. Hij verbeterde op alle afstanden zijn besttijd, dus wat kan je nog meer verlangen!

Charlotte wilde niet onderdoen voor Koen tijdens de 5000m voor beloften. De beloften liepen hun wedstrijd samen met de junioren en zo stonden er toch zo'n 20 atletes aan de start. Juniore Jana Van Wabeke ging er als een speer vandoor, enkel de één jaar jongere Liesbeth Pollentier waagde zich aan dit helse tempo, maar al snel moest ook zij haar meerdere erkennen in de atlete van Halestra.

Achter deze twee atleten vormde zich een grote groep waarin Charlotte vooraan attent meeliep. Griet De Waele bepaalde tijdens de eerste 2km het tempo van deze groep, daarna begon er wat verval te komen en toen kwam Charlotte op kop van de groep, waardoor het tempo opnieuw de hoogte in ging. Ze kon zich afscheiden met belofte Ninva Lauwaert, juniore Lynn De Coninck en belofte Liesbeth Vandevelde. Vanja Cnops liep als eerste belofte zo'n 50m voor hen uit, samen met Liesbeth Pollentier.

Charlotte en Nina kwamen na 3km door in +/- 10'35", op enkele seconden van hen volgden Lynn en Liesbeth (Vandevelde). Charlotte moest Nina in de laatste 5 ronden laten gaan en met nog één ronde te gaan had ze een achterstand van zo'n 30m, zelf had ze zo'n 30m voorsprong op Lynn en Liesbeth (Vandevelde). Het bleef dus spannend tot de laatste meter. Met nog 200m te gaan begon Charlotte aan haar eindsprint, met nog 50m te gaan kwam ze zelfs onverwacht naast Nina en uiteindelijk had ze op de meet 19 honderdsten voorsprong op Nina. Ook zilver voor Charlotte die met 17'37"16 ook nog haar besttijd met 11 seconden verpulverde!

Trainer Raymond was trots op zijn twee beloften!

De dag was trouwens zeer goed begonnen, want Stijn Fincioen had de halve marathon van Nieuwpoort gewonnen voor trainingsmakker Tom Vanslambrouck. Stijn en Tom bleven tot de slotkilometer samen. Clubmakkers Dieter Brouckaert en Lieven Vandenbroucke werden respectievelijk 3de en 5de. Stijn Vandevelde pakte de 4de plaats.

22:35 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.