18-04-09

Team Van Paemel back on the track ...

Het is reeds een hele tijd geleden dat je op de Team Van Paemel blog nog wat nieuws kon nalezen, maar dat is nu verleden tijd met de start van het zomerseizoen! De trainer en de atleten van ons team zijn er volledig klaar voor en hopen deze zomer op even schitterende resultaten als afgelopen winter.

Hierbij nog eens een overzichtje per atleet met de belangrijkste prestaties van afgelopen winter:

Jerry Van den Eede: Sukkelde afgelopen winter met een blessure en begon aan de bouw van zijn huis, hij verloor afgelopen winter ook één van zijn grootste supporters ten gevolge van kanker, nl. zijn nonkel. Jerry werkt intussen verder aan zijn huis en hoopt volgende winter opnieuw de draad op te pikken tijdens het crossseizoen.

Koen Naert: Heeft er weer een schitterende winter opzitten en zette opnieuw een serieuze stap voorwaarts, vooral op straat liet hij zijn talent opmerken met een schitterende 30'08" in de zware en sterk bezette 10km van het Nederlandse Schoorl, hij finishte daar trouwens als eerste belg voor oa. Hans Janssens en Lander Van Droogenbroeck.

Dat dit geen toevalstreffer was bewees hij ongeveer twee maanden later in het Nederlandse Zandvoort. Bij deze enorm zware 12km wedstrijd finishte hij heel knap als 3de, amper 16 seconden na winnaar Guy Fays. Koen had op zijn beurt zo'n 25 seconden voorsprong op Hans Janssens en klopte tijdens de Zandvoort circuitrun met Koen Wilssens, Frank Bollen, Alexander Diaz, Kristof Mouton, Lander Van Droogenbroeck, Bram Coppens, Frederic Collignon, Michaël Brandenbourg, ... nog heel wat sterke stratenlopers. Niet dat zij allemaal een mindere dag hadden, neen, Koen was echt heel sterk daar in Nederland!

Verder won Koen nog de stratenlopen van Wijnendale en Wervik.

In de cross wist Koen zich te kwalificeren voor het EK cross in Brussel bij de junioren. Op het EK zelf had Koen niet de superbenen en finishte net buiten de top-30. Koen had net voor het EK een hele periode stage moeten lopen in het ziekenhuis en dat kruipt toch in de kleren.

Regionaal koos Koen voor de lange crossen, hij haalde in Lokeren de 4de plaats na Alexander Diaz, Kristof Mouton en Jonas Roels. In Izegem pakte hij de 2de plaats na Alexander Diaz, Kristof Mouton werd 3de. Op het BK ging Koen eens voor de korte cross zonder er specifiek voor te trainen en hij schitterde er met een 10de plaats, een mooi afsluiter van zijn crossseizoen.

Na de crossen en tussen de stratenlopen door nam Koen deel aan het BK indoor voor universiteits-hogeschool studenten. Koen werd er kampioen op de 3000m met een nieuwe recordtijd van 8'29"41.

Door zijn sterke prestaties op de langere afstanden op straat werd in overleg met Raymond besloten om één maal voor de EK beloften limiet te gaan op de 10.000m. Koen zal met haas Frank Bollen proberen onder de 30' te lopen op het PK 10.000m, dit op 2 mei in Lebbeke. Hopelijk vallen de weersomstandigheden goed mee, zodat Koen onder de 30' grens kan duiken!

Kim Barbé: Kende een bijzonder goede eerste seizoenshelft met enkele heel knappe prestaties op de lange crossen. In Opwijk pakte hij de 2de plaats na Tom Salden en voor Jonas Roels. In Deinze liep hij in een sterk deelnemersveld naar een heel mooie 5de plaats na Ruben Vandevelde, David Stevens, Bram Coppens en trainingsmakker Tom Vanslambrouck. In Zele was de 5de plaats opnieuw voor Kim. Tijdens de CC van Roeselare koos Kim voor de vertrouwde korte cross en daar liet hij net als in 2007 een heel sterke prestatie optekenen. Kim snelde er naar een 5de plaats!

Vanaf december deed Kim het rustiger aan, mede door zijn nieuwe job in de financiële sector. Kim werd na nieuwjaar wel nog Provinciaal kampioen 1500m indoor en won de 6km van de Dirk Martens Corrida en pakte nog zilver op het VAL kampioenschap 1500m indoor en op het PK korte cross in Ninove legde hij beslag op de derde plaats.

Bij de korte cross van Lokeren viel hij met de 4de plaats net naast het podium. Op het BK 1500m indoor kende Kim een mindere dag en moest zich tevreden stellen met de 7de plaats. Op het BK korte cross kende Kim opnieuw een offday, Kim zette door en finishte uiteindelijk nog net binnen de top-30.

Kim hoopt deze zomer op de 1500m en 3000m sterk voor de dag te komen.

Davy Stieperaere: Begon zijn winterseizoen met een 3de plaats bij de korte cross van Waregem, maar koos daarna voor de straat. In Ploegsteert koos Davy voor de 8km en werd er in een sterke bezetting mooi 10de. Bij de kerstloop van Waregem legde Davy beslag op de 5de plaats. Bij de corrida van Langemark deed hij het met de 4de plaats één plaats beter dan in Waregem. In december ging Davy richting Nederland voor een halve marathon, hij voelde zich niet optimaal en finishte uiteindelijk in een sterke bezetting als 19de met een tijd van 1u12'50". Voor zijn laatste wedstrijd van het jaar 2008 koos Davy voor de 5km van de corrida van Tielt. Hij werd er 3de, Ruben Vandevelde won de wedstrijd.

Na nieuwjaar ging Davy van start bij de corrida van Lombardsijde. Bij deze zware wedstrijd over zo'n 10km legde Davy beslag op de 2de plaats, Frederic Colpaert werd 1ste. Een dag later was Davy van de partij in Aalst voor de 6km van de Dirk Martens Corrida, hij werd er 2de na een pittige laatste kilometer tegen trainingsmakker Kim Barbé. Stijn Beerens werd er 3de.

Met de cross van Ieper begon Davy echt aan het crossseizoen. Hij werd er 5de, de wedstrijd werd gewonnen door Alexander Diaz. Tussendoor zocht Davy toch het asfalt nog eens op voor een stratenloop. Bij de corrida van 't Sas in Oostende pakte hij zijn eerste overwinning van 2009. Op het PK lange cross in Ninove was Davy best tevreden met zijn 8ste plaats, een week later pakte hij de 3de plaats op de korte cross van Izegem.

Een week voor het BK lange cross in Stene trok Davy nog eens de wedstrijdschoenen aan in Watervliet voor een 12km, hij won er zonder problemen de wedstrijd. Op het BK lange cross liep Davy een goede wedstrijd, hij finishte er als 35ste en 31ste belg.

Na het crossseizoen ging Davy opnieuw de straat op. Bij de eerste manche van het Houtlandcriterium in Eernegem werd hij 3de na Alexander Diaz en Dieter Brouckaert. Eind maart won hij dan weer zonder problemen een wedstrijdje van het Oostends loopcriterium. Op 11 april deed hij tijdens de Wijkloop van het Hazegras nog eens hetzelfde.

Davy zal je deze zomer vooral op straat terugvinden, hij wil vooral meer langere wedstrijden lopen en besliste daarom om dit jaar geen criteriums meer voor zijn rekening te nemen, zodat hij meer ruimte heeft om te trainen en te rusten.

...

 

 

01:07 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.