20-01-09

Cross Ieper: 5de plaats voor Davy op lange cross

Op zondag 18 januari vond in West-Vlaanderen de cross van Ieper plaats. Deze wedstrijd staat gekend om zijn zware omloop, zeker na de regenval van de afgelopen dagen. Twee EA'ers trokken er hun spikes aan.

Lieven Vandenbroucke ging zoals gewoonlijk van start op de korte cross en deed het opnieuw goed. Deze keer koos hij voor een rustige start om zo geleidelijk aan naar voor op te schuiven. In de slotfase spurtte hij sneller dan zijn metgezellen Bart Maene (OB) en Xavier Rondas (RIEM) om uiteindelijk knap als 5de te finishen, zijn 3de top-6 notering van het crossseizoen is een feit. De overwinning ging naar Tarik Ouamoum (AT84), vorige week nog 3de in de lange cross van Hamme. Dries Depoortere (AVR) werd 2de en Berten De Vleeschouwer (AVLO) maakte het podium compleet.

Op de lange cross verdedigde Davy Stieperaere de clubkleuren. Voor Davy was het pas zijn 2de cross van het seizoen en daardoor miste hij nog wat crossritme. Op Alexander Diaz (BEHO), net terug van een 4 weekse hoogtestage in Ethiopië, stond geen maat. Matthijs Casteele (KKS)finishte als 2de, Bram Coppens (AVMO) kwam als 3de over de streep. Dieter Van de Walle (AZW), tweevoudig winnaar in Ieper werd 4de.

22:05 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.