01-12-08

CC Roeselare: Koen Naert selecteert zich bij de junioren voor het EK veldlopen en Kim Barbé schittert met 5de plaats op korte cross

Op zondag 30 november vond in Roeselare de tweede individuele crosscupmanche van het seizoen plaats. Deze manche was ook de selectiewedstrijd voor het EK veldlopen, dit EK gaat dit jaar door op 14 december in Brussel.

Eén Team Van Paemel atleet kwam dit jaar in aanmerking voor deze selectie, met name Belgisch crosskampioen Koen Naert. Koen is eerstejaars senior maar is internationaal nog tot eind december junior, waardoor hij in Roeselare bij de junioren mocht starten. Door de regenval was het zoals gewoonlijk ploeteren in Roeselare.

Koen Naert liep al snel voorin samen met twee Zweden, crosscupleider Jeroen D'Hoedt (OEH), RFCL-atleet Florent Caelen en Andreas Van Ham (DILB). Koen doseerde heel goed en finishte uiteindelijk knap als 4de op amper 11 seconden van de Zweede winnaar Andreas Ahwall. Florent Caelen werd 1ste belg op de 2de plaats en Jeroen D'Hoedt werd 3de en 2de belg. Ook Andreas Van Ham (5de), Soufiane Bouchikhi (7de) en Mathijs Casteele (8ste) wisten zich bij de junioren te selecteren voor het EK veldlopen.

Op zondag 14 december mag Koen dus de Belgische kleuren gaan verdedigen op het EK veldlopen in Brussel. De toegang tot dit kampioenschap is gratis, dus roepen we op om met zoveel mogelijk supporters naar het Park van Laken af te zakken om Koen aan te moedigen. Koen gaat om 11u55 van start en moet 6km afleggen.

Koen, van harte gefeliciteerd met je EK-selectie, vanwege je trainingsmakkers.

Kim Barbé sterk op korte cross

Kim Barbé was na de sterke prestatie van zijn trainingsmakker Koen Naert extra gemotiveerd om eveneens sterk te presteren. Kim koos na enkele lange crossen opnieuw voor de korte afstand. Kim gaf meteen een sterke indruk en kon naarmate de wedstrijd vorderde richting de top-5 opschuiven. In de laatste rechte lijn streed hij samen met Maarten Van Steen voor de 4de plaats, maar Maarten bleek uiteindelijk iets sterker. Kim finishte knap als 5de op amper 14 seconden van winnaar Tim Clerbout (LAT). Sebastien Dewitte (RESC) snelde naar de 2de plaats, Tom Salden werd 3de. Kim bezet momenteel de 6de plaats in de voorlopige Crosscup tussenstand.

22:12 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

http://www.bloggen.be/teamvanwaes/

Gepost door: koen | 04-12-08

De commentaren zijn gesloten.