30-11-08

Stijn Fincioen wint cross van Vilvoorde

Stijn Fincioen heeft op zaterdag 29 november de cross van Vilvoorde op zijn naam geschreven.

Stijn nam op de zeer snelle omloop in Vilvoorde meteen het tempo in handen en kon zich reeds vroeg afscheiden met Stijn Lintermans, maar de concurrentie zat nooit veraf. Halfweg wedstrijd kregen Stijn en Stijn het gezelschap van Thomas De Backer en ook Bart Verschoren kwam even later aansluiten.

Stijn (Fincioen) had te lange pinnen gestoken en had daar vooral last van op de harde stroken. Ook zat er soms een stuk hout op de pinnen, waardoor hij bij het ingaan van de laatste ronde bijna ten val kwam.

Thomas De Backer voerde de forcing bij het ingaan van die laatste ronde, Stijn Lintermans volgde als 2de en Stijn (Fincioen) haakte als 3de aan. Ook Bart Verschoren deed nog mee voor de overwinning, want volgde maar op enkele seconden. Op het einde van een hellend stuk zag Stijn (Fincioen) dat Thomas en Stijn (Lintermans) het wat moeilijk kregen, Stijn (Fincioen) versnelde en sloeg zo een kloofje. Stijn (Fincioen) besefte dat hij nu moest doortrekken om de wedstrijd te winnen en dat deed hij ook. 

Stijn won zo de Sparta cross in Vilvoorde, Stijn Lintermans finishte mooi als 2de. Thomas De Backer spurtte dan weer sneller dan Bart Verschoren en pakte zo de derde plaats. Dries Van Hoof werd 5de en Stijn Daelman pakte knap de 6de stek. 

Het werd een heel mooie en spannende wedstrijd daar in Vilvoorde, mede dankzij de sterke bezetting, de snelle omloop en ook de korte afstand. Stijn won de wedstrijd in zo'n 19', dus de afstand moet iets meer dan 6km geweest zijn en dat is toch heel kort voor een lange cross bij de senioren. Met zijn zege in Vilvoorde behaalde Stijn zijn 4de crossoverwinning uit zijn carrière, nadat hij reeds 3 maal de cross van Waregem won.

Volgende week zondag trekt Stijn naar de cross van Oudenaarde, vorig jaar werd hij er 2de.

Herschaalde kopie van DSC07423
 

Herschaalde kopie van DSC07424

Herschaalde kopie van DSC07426

Herschaalde kopie van DSC07428

Herschaalde kopie van DSC07429

Herschaalde kopie van DSC07430

Herschaalde kopie van DSC07431

Herschaalde kopie van DSC07433

Herschaalde kopie van DSC07434

00:16 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.