26-11-08

Team Van Paemel doorkruist de Vlaamse velden

Cross Deinze

 

Op zondag 16 november vond de veldloop van Deinze plaats. Bij de seniors mannen kwamen heel wat atleten van Team Van Paemel aan de start. Op het prachtige domein “De Brielmeersen” nam AVMO-atleet Ruben Vandevelde het tempo meteen in handen samen met Buffalo David Stevens, achter hen liepen Bram Coppens en onze Tom Vanslambrouck. Ook Kim Barbé was attent mee, hij vormde met oa. Joachim Pelicaen en John Kluskens een groepje die voor de 5de plaats streed.

 

Halfweg wedstrijd plaatste Vandevelde zijn ultieme versnelling en won uiteindelijk zonder problemen de wedstrijd. David Stevens werd even onbedreigd tweede. Bram Coppens voelde heel de wedstrijd de hete adem van Slamby in zijn nek, maar kon toch de 3de plaats vasthouden. Slamby liep een sterke wedstrijd en werd vierde. Wetende dat de piek pas na Nieuwjaar wordt verwacht is deze prestatie alvast een opsteker.

 

Kim Barbé liep in Deinze een heel verstandige wedstrijd. In de laatste passage door de weide kon hij zijn laatste belager, met name John Kluskens, van zich afschudden en werd zo knap 5de in zijn tweede lange cross van het seizoen.

 

Stijn Beerens kampte tijdens de eerste wedstrijdhelft met steken en moest zo op reserve lopen. In de slotfase kon hij opnieuw voluit gaan en finishte uiteindelijk als 24ste op de hielen van clubgenoot Lieven Vandenbroucke.

 

Tiemen Van Steenberghe ging voor het eerst dit seizoen van start voor zijn nieuwe club “ALVA”, maar moest spijtig genoeg de wedstrijd staken.

 

Cross Zele

 

Op zondag 23 november trokken heel wat EA atleten de spikes aan in Zele. Lieven Vandenbroucke ging van start op de korte afstand en deed dit voortreffelijk. Lieven liep attent voorin mee en finishte uiteindelijk op een mooie 15de plaats. De bezetting in de breedte mocht er opnieuw zijn en alles lag zoals gewoonlijk heel dicht bij elkaar.

 

Kim Barbé en Stijn Beerens trotseerden de sneeuwbuien tijdens de lange cross. Kim Barbé heeft duidelijk de smaak van de lange afstand te pakken en waagde zich tijdens de beginfase zelfs om mee te gaan met de kopgroep bestaande uit Abdi Nagassi, Franky Hernould en Kristof Mouton. Kim voelde meteen dat dit nog te snel was en schakelde over op zijn eigen tempo. Samen met Joachim Pelicaen en Marc Vanderstraeten vormde Kim een groepje die streed voor de 4de plaats. Nog voor halfweg moest een verkouden Pelicaen de rol lossen. In de slotfase moest Kim op het witte sneeuwtapijt op zijn beurt Vanderstraeten laten gaan en zo finishte Kim net als in Deinze op een mooie 5de plaats. Met een 2de plaats in Opwijk en een 5de in Deinze en Zele liet Kim zicht alvast opmerken op de lange cross.

 

Stijn Beerens had reeds een beter gevoel dan een week eerder in Deinze en dat resulteerde zich in een 16de plaats, waarbij hij op de hielen strandde van Karl De Reaymaecker.

 

Crossgala Tilburg

 

Stijn Fincioen volgde zijn vriendin Charlotte Vandewalle naar de Internationale veldoop in het Nederlandse Tilburg. Stijn mocht deelnemen aan het crossgala. Aan dit gala namen bijna alle Belgische en Nederlandse toplopers deel met daarbij ook nog heel wat andere Europese toplopers. Het beloofde een heel zware wedstrijd te worden over iets meer dan 10km.

 

Bij de start begon het hevig te sneeuwen en dat maakte de wedstrijd extra zwaar. Stijn ging redelijk van start en het tempo lag meteen heel hoog. Volgen was de boodschap en dat probeerde Stijn zo goed mogelijk toe doen. De benen voelden goed aan en op de snelle stukken wist Stijn regelmatig atleten voorbij te snellen, op de zware technische stroken was voorbijgaan onmogelijk. Stijn maakte halfweg wedstrijd, op het einde van zo’n technische strook, een val, waardoor hij meteen heel wat seconden verloor. Stijn herpakte zich en finishte uiteindelijk als 34ste op de hielen van Monder Rizki en net voor de Nederlandse marathontopper Luc Krotwaar. De wedstrijd werd gewonnen door de Nederlandse topper Michel Butter, Pieter Desmet finishte enkele seconden later als 2de, Willem Van Hoof vervolledigde even later het podium.

 

Planning

 

Ook komend weekend duiken heel wat atleten van Team Van Paemel het veld in. Stijn Fincioen trekt zaterdag in Vilvoorde voor het eerst de spikes aan voor een regionale cross. Hij hoopt op een zware omloop.

 

Op zondag staan tijdens de Crosscupmanche van Roeselare de EK crosstickets op het spel. Onze youngster Koen Naert hoopt bij de junioren bij de eerste 6 te finishen, zodat hij op 14 december de Belgische kleuren kan verdedigen tijdens het EK cross in Brussel. We zagen de afgelopen weken meermaals af in het spoor van onze Belgische crosskampioen en weten dat hij er klaar voor is. Kim Barbé wil zijn sterke prestaties van de afgelopen weken verder zetten, hij hoopt bij de korte cross op een top-10 plaats. Ook Stijn Beerens komt op de korte cross in actie.

 

Tom Vanslambrouck en Lieven Vandenbroucke kiezen voor de cross in Stekene. Tom neemt de lange afstand voor zijn rekening en hoopt op een top-5 plaats. Lieven komt net als in Zele in actie op de korte afstand en hoopt zo dicht mogelijk te eindigen.

13:01 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.