11-11-08

Team Van Paemel toont zich bij de start van het crossseizoen

We zijn pas twee crossweekends ver en de eerste podiumplaatsen van Team Van Paemel zijn een feit. We hebben de start van het crossseizoen alvast niet gemist.

Kim Barbé kan het ook op de lange cross

Kim Barbé was 5 dagen zwaar gaan trainen in de omgeving van Huizingen samen met enkele atleten van Lebbeke en trainingsmakker Koen Naert, maar dat belette hem niet om op zondag aan de start te komen van de lange cross in Opwijk. Kim liep een verstandige wedstrijd en sloeg op het juiste moment toe en zag zijn inspanningen bekroond met de 2de plaats na de ongenaakbare Tom Salden. Joachim Pelicaen finishte enkele seconden later als 3de, Jonas Roels volgde als 4de en Sven De Waele maakte de mooie top-5 compleet. Voor Kim was dit resultaat alvast een opsteker van formaat, zeker omdat de lange afstand meestal niet zijn ding was.

Een week later trok Kim dan de spikes aan in Mol voor de eerste individuele crosscupmanche van het seizoen. In het zware Molse zand langs het Zilvermeer miste Kim zijn start volledig en was al snel op achtervolgen aangewezen. Na één ronde kwam Kim door in zowat 30ste stelling, met nog zo'n 500m te gaan was Kim al opgeschoven naar plaats 15 en in de laatste honderden meters kon hij nog beslag leggen op de 13de stek en daarmee was hij 9de belg. Kim vroeg zich na de wedstrijd af waar hij had kunnen finishen indien hij een goede start had gehad. Eén ding staat vast, Kim is heel sterk aan het winterseizoen begonnen. Komende zondag trekt hij naar de lange cross van Deinze.

Davy Stieperaere pakt meteen podiumplaats in eerste cross

Davy Stieperaere koos tijdens het eerste crossweekend voor de korte cross van Waregem. Davy liep attent vooraan mee en kon in de laatste rechte lijn oprukken naar de 3de plaats, die hij tot de meet kon vasthouden. De overwinning was voor Bruggeling Tom Meire, de plaatselijke Maarten Verhelst pakte de 2de plaats voor zijn rekening. Lieven Vandenbroucke liep ook een sterke korte cross in Waregem hij legde beslag op de 6de plaats en strandde zo op 7 seconden van het podium. Er kwamen 29 atleten aan de start aan de Gaverbeek.

Op 11 november vond traditioneel de stratenloopklassieker "Course du Souvenir" plaats in Ploegsteert. Davy deed er zoals elk jaar de 8km mee. Dit jaar finishte hij op de 10de plaats en werd na Franky Hernould tweede blanke. Naast de heel sterke bezetting stond er opnieuw heel veel wind.

Koen Naert op schema voor het EK cross

Koen Naert trok voor zijn eerste cross bij de senioren naar het Oost-Vlaamse Semmerzake. De cross staat bekend voor zijn héél zware omloop en daarop voelde Koen zich duidelijk in zijn sas. Bijna heel de wedstrijd liep hij zonder problemen mee met de sterke belofte Franky Hernould. Naar het einde van de wedstrijd konden de twee aansluiten bij David Stevens. In de slotronde moest Koen zijn meerdere erkennen in Hernould, maar zelf hij hij wel een sterke David Stevens van zich afhouden. Koen werd zo knap 6de en werd daarmee 2de belg, de eerste 4 atleten waren Afrikanen.

Een week later, tijdens de crosscup van Mol, mocht Koen als eerstejaars belofte nog eens van start gaan bij de junioren. Koen kwam echter in de start ten val en liep nadien meteen het gaatje dicht en daarbij blies hij zijn motor wat op, met als gevolg dat hij niet kon reageren op de versnelling van Jeroen D'Hoedt en Soufiane Bouchikhi. D'Hoedt was bijzonder sterk en won de wedstrijd met een heel kleine voorsprong op een Brit. Soufiane Bouchikhi liep eveneens een knappe wedstrijd en mocht als 3de mee op het podium. Koen liep een heel sterke laatste ronde en wist zo nog enkele plaatsen te winnen om uiteindelijk mooi als 4de te eindigen op 12 seconden van het podium. Voor Koen momenteel geen wedstrijd meer de komende twee weken, zijn eerstvolgende wedstrijd wordt de EK selectiewedstrijd in zijn eigen Roeselare.

Stijn Fincioen duikt één maand na zijn marathondebuut alweer het veld (zand) in

Stijn Fincioen trok afgelopen weekend ook naar de crosscupmanche van Mol, hij koos er voor de lange cross. Dit jaar kwam er naast de sterke Belgische delegatie ook een sterke buitenlandse delegatie aan de start. Stijn koos meteen voor zijn eigen tempo en kon elke ronde plaatsen winnen om uiteindelijk als 34ste te finishen op 55 aangekomen atleten. Stijn werd hiermee 17de belg en was hiermee zeker en vast tevreden. De basissnelheid moet nog de hoogte in na de marathonvoorbereiding en rustperiode, maar Stijn mikt dan ook vooral naar de tweede helft van het crossseizoen. Volgende wedstrijd voor hem wordt het internationale crossgala in het Nederlandse Tilburg, deze wedstrijd dient ook om wat wedstrijdritme op te doen.

Tom Vanslambrouck goed begonnen aan het crossseizoen

Tom Vanslambrouck koos voor de regionale cross in Maria-Aalter. Tom kende een mindere start, maar kon even later toch zijn plaats binnen de top-5 veroveren. David Stevens maakte indruk en liep van alles en iedereen weg om met 16 seconden voorsprong de wedstrijd te winnen voor Alexander Diaz en Kristof Mouton. Bram Coppens legde beslag op de 4de plaats en Tom maakte zo'n 10 seconden later de top-5 compleet. Tom was niet helemaal tevreden, maar beseft dat de piekperiode pas na nieuwjaar ligt. Tom pakt volgende zondag alweer uit tijdens de cross van Deinze.

13:10 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.