10-10-08

Davy loopt sterke halve marathon in Kuurne

Davy bleef de afgelopen weken niet bij de pakken zitten, hij moest nog verschillende wedstrijden afwerken van het Oostendscriterium die hij zonder problemen naar zijn hand zette, de tegenstand kon zich er enkel maar bij neerleggen. Op zaterdag 4 oktober werkte hij in Stene de voorlaatste wedstrijd van dit regelmatigheidscriterium af, Davy finishte als tweede op zo'n 40 seconden van winnaar Nico Algoet, de revelatie van de afgelopen weken in het West-Vlaamse stratenloopcircuit. Met nog één wedstrijd van het criterium te gaan (binnen een goede week) kan de eindoverwinning Davy niet meer ontsnappen.

De dag voor zijn 2de plaats in Stene trok Davy naar Kuurne voor de halve marathon "rapper dan een ezel", meetellend voor het Flanders wegcircuit. Het was echt geen weer om in te lopen, koud, regen en veel wind. Davy maakte een goede indruk tijdens de wedstrijd, liep attent mee in zijn groepje en finishte uiteindelijk knap als 7de op de hielen van Franky Hernould, Davy klokte een mooie tijd van 1u11'27". Bij betere omstandigheden moet hij in staat zijn de 1u10' grens te doorbreken.

Dus een tweede plaats een dag later in Stene was toch mooi na de zware halve marathon van de avond voordien.

Na dit wederom zwaar loopweekend begon Davy aan zijn rustperiode, om dan binnen enkele weken weer op te bouwen naar het veldloopseizoen. Vorig winter blonk hij uit in de korte cross van Izegem en op het PK en BK, waar hij telkens heel sterk voor de dag kwam.

14:57 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.