26-09-08

Marathon Eindhoven komt dichterbij voor Stijn Fincioen ...

Halve marathon Ternat: Stijn Fincioen 2de met 1u07'40"

Verslag door Stijn:

Van bij de start liep ik voorin vlot mee, ik wilde niets forceren en liet me gewoon meedrijven. Het was vooral DAC atleet Jonas Sergooris die het heft in handen nam, hij nam dan ook deel aan de 7km. We liepen op asfaltbaantjes, bospadjes, enkele grasstroken en ook moesten we een paar klimmetjes verteren. Het was een prachtige omloop. Rond de derde kilometer ging het tempo wat de hoogte in, we konden ons met 5 atleten afscheiden, waaronder 4 atleten voor de halve marathon, daarbij oa. Benjamin Grenetier, een Franse Duatleet die in het lopen reeds heel sterk voor de dag kwam met een besttijd van 29'36" op een 10km wedstrijd en in 2006 werd hij 3de op het EK duathlon in Rimini op 5 seconden van de winnaar. Nog in de kopgroep Guy De Blander, Luc Van Asbroeck en Jonas Sergooris.

Na een tweede langere klim na zo'n 4km moesten Luc en Guy de rol lossen. Na 1 ronde liep Jonas binnen als winnaar van de 7km, vanaf dan was het aan Benjamin en ik om het tempo in handen te nemen. We bleven een mooi tempo lopen. Ik besloot in het spoor van Benjamin te blijven, want hij gaf een goede indruk en ik had op donderdag nog een heel zware marathontraining afgewerkt en die zat toch nog in de benen, wat meer dan normaal was. Ik nam bij de bevoorrading steeds de tijd om te drinken, daardoor moest ik wel regelmatig een klein gaatje laten op Benjamin, maar telkens kon ik opnieuw aansluiten. Na 10km kwamen we 32'08" door, we waren op weg naar een mooie chrono al deed die er voor mij in feite niet toe. Na twee ronden kwam ik samen met Benjamin door en we hadden reeds een mooie voorsprong op Luc Van Asbroeck die als derde liep. Na 15km klokten Benjamin en ik 48'22".

Op het steilste klimmetje van de omloop, op zo'n 4km van de finish versnelde Benjamin opnieuw, ik kraakte op deze klim en raakte met moeite boven, amai dat was echt afzien. Eens boven zocht ik opnieuw mijn tempo. Benjamin had een mooi gat geslagen en ik wist meteen dat ik er niet meer zou bijkomen. Ik kende de laatste kilometers amper verval ten opzichte van de vorige ronden en finishte uiteindelijk meer dan tevreden als 2de in een tijd van 1u07'40", Benjamin won knap in 1u07'13". Luc Van Asbroeck finishte als 3de, net onder de 1u12', Guy De Blander werd 4de.

Ik ben alvast tevreden over mijn wedstrijd. Als ik met zo'n gevoel zo'n tijd kan lopen dan zit het zeker goed in functie van Eindhoven. De recuperatie zit alvast goed, want na de zware trainingen op dinsdag en donderdag had ik zo'n prestatie in Ternat niet verwacht. Nog één zware trainingsweek voor de boeg met op zondag 28 september de 30km van Almere (NL) en dan kan het afbouwen beginnen. De marathon mag beginnen komen!

Ik wil mijn trainingsmakker Kim Barbé bedanken om met de fiets mee te rijden, alsook mijn vader en mijn vriendin Charlotte die er opnieuw bij waren om mij aan te moedigen. Ook aan de overige supporters langs de kant bedankt voor de steun.

Davy blijft winnen

Davy loopt van de ene wedstrijd naar de andere en dat was de afgelopen maand ook het geval. Davy won op zaterdag 20 september zonder problemen de 5km van Dwars door Sint-Kruis, Lieven Vandenbroucke werd 3de op zo'n 34 seconden. Een dagje eerder had Davy geen tegenstand in een wedstrijd van het Oostends loopcriterium.

Een weekend eerder was Davy de beste in de nieuwe Koerswijk in Oostende, een stratenloop over 9km. Hij won zonder problemen de wedstrijd, Wim Coussement werd 2de.

Tijdens het laatste weekend van augustus liep Davy maar liefst 3 wedstrijden. Het begon op vrijdag met de strandloop van Oostende. Davy controleerde de wedstrijd en won de 9km lange strandloop voor de Fransman Laurent Bossus. Op maandag ging het richting Nederland. Eerst won Davy de 5,5km en brak daarbij het wedstrijdrecord, even later ging hij nog van start op de 10km. Op die 10km moest hij de overwinning laten aan Orphan Faassen.

Op zaterdag 23 augustus vond in Keiem de slotwedstrijd plaats van het houtlandcriterium, een wedstrijd over 10,5km. Van bij de start was Davy weg met clubmakker Dieter Brouckaert en Frederic Colpaert. Er kwamen enkele aanvallen, maar niemand geraakte weg tot Dieter Brouckaert in de laatste kilometer zijn ultieme versnelling plaatste, Davy haakte nog aan, maar even verder moest hij toch zijn meerdere erkennen in Dieter. Davy werd knap 2de voor Frederic Colpaert.

Tilburg Ten Miles: Stijn Fincioen en Tom in internationaal gezelschap

Tom Vanslambrouck zette na de 10 miles van Tilburg (NL) op 7 september een punt achter zijn meer dan geslaagd zomerseizoen. De week voor Tilburg had hij nog de Levenslijn Run in Sijsele zonder problemen op zijn naam geschreven. In Tilburg kreeg hij het gezelschap van trainingsmakker Stijn Fincioen. Er kwam een topbezetting aan de start met heel wat Afrikanen en ook heel wat toppers uit België en Nederland. Van bij de start ging het enorm snel, na 5km kwamen Tom en Stijn 15'30" door. Na ongeveer 6km reageerde Stijn op een versnelling van ondermeer Gino Van Geyte, een Brit, de Nederlander Colin Bekers en de Wit-Rus Tontchinski.

Rond halfweg moest Stijn de atleten Van Geyte, Bekers en de Brit laten gaan, Tontchinski moest net als Stijn lossen. Stijn kreeg even later het gezelschap van Marco Gielen, maar die moest nog voor het 10km punt opnieuw de rol lossen. Tom zat op zo'n 50m in een groepje met nog enkele Nederlanders. Na 10km kreeg Stijn het gezelschap van Tontchinski, ze kwamen net onder 31'30" door. Tom volgde op zo'n 50m.

Na zo'n 12km kwam Stijn samen met Tontchinski opnieuw aansluiten bij Gino Van Geyte, hij had de Brit en Colin Bekers moeten laten gaan. Tom had zich op zijn buurt losgewerkt van zijn groepje. In de laatste kilometers moesten er nog enkele klimmetjes overbrugd worden. Toen Tom bij het eerste klimmetje bovenkwam begon hij last te krijgen van steken en zo moest hij gas terug nemen in de slotfase.

Stijn ging intussen naar de meet met Van Geyte en Tontchinski, zij streden nog voor de 1ste plaats bij de masters plus 40. Van Geyte bleek over het snelste eindschot te beschikken en werd zo 17de in de totaaluitslag en klokte daarbij 50'44". Stijn remonteerde in de slotmeters nog Tonchinski en werd zo mooi 18de en 9de in het Benelux klassement, dit met een tijd van 50'45". Door de steken moest Tom nog 4 atleten over hem laten gaan, hij werd uiteindelijk 24ste met een tijd van 52'05". Indien Tom geen last zou gehad hebben finishte hij zeker als 20ste in een tijd van rond de 51'15".

Tom ging na de Ten miles van Tilburg dus in relatieve rust en hervatte intussen weer de trainingen. Op zondag 12 oktober is hij haas tijdens de marathon van Eindhoven. De organisatie trok hem aan voor de groep van 2u30', Tom dient tot halfweg het tempo te verzorgen. Dieter Brouckaert doet hetzelfde maar voor de groep van 2u26' en dit tot 25km.

Tim Alleman, Stijn Beerens, Jo Grieten en Jerry Van den Eede werken verder aan hun comeback na blessureleed

Tim Alleman werkt intussen rustig verder aan zijn comeback na zijn knieoperatie begin juli, momenteel loopt Tim alweer iets meer dan 30' op rustig tempo en zo bouwt hij verder aan zijn basis. Tim hoopt in november de intervaltrainingen te hervatten.

Stijn Beerens en Jo Grieten komen ook terug uit blessure en beginnen stilaan weer met interval, zij zullen de start van het crossseizoen niet missen.

Ook Jerry Van den Eede heeft de loopschoenen weer aangetrokken. Met nieuwe steunzolen moet hij nu blessurevrij kunnen trainen. Zijn comeback in het veld wordt verwacht in de maand januari. Ook de verbouwingen bij hem thuis schieten goed op.

 

18:51 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.