26-09-08

Lander Tijtgat ... nieuwe aanwinst voor de groep en Eendracht Aalst!

Het seizoen 2007-2008 loopt op zijn einde en het nieuwe seizoen 2008-2009 staat voor de deur, deze periode is traditioneel ook de transferperiode. Zo kreeg ook onze trainingsgroep en club (Eeendracht Aalst) er ook een nieuweling bij. Zeker geen onbekende, want hij verdiende reeds meer dan zijn strepen in de Belgische atletiek, zijn naam: Lander Tijtgat.

Lander Tijtgat is een rasechte Oost-Vlaming (afkomstig van Zulte) die momenteel in Gent woont.In zijn jeugdjaren combineerde hij atletiek met voetbal. In het jaar 1998 werd hij Belgisch crosskampioen bij de kadetten, in het jaar 1999 en het jaar 2000 kroonde hij zich tot Belgisch crosskampioen bij de scholieren...een echte klasbak dus.

Ook op de piste maakte hij indruk...als scholier snelde hij op de 800m naar 1'54" en op de 1500m klokte hij 3'51"...als junior vatte Lander hogere studies aan en ook door verschillende blessures raakte het lopen wat op de achtergrond...de laatste jaren dook Lander opnieuw meermaals het veld in en met succes...in de winter van 2008 werd hij 4de in de eindstand van de Crosscup korte cross en 4de op het BK korte cross in Oostende...
Momenteel werkt Lander aan zijn comeback na een achillespeesblessure... Wanneer hij weer blessurevrij kan trainen dan doet hij op de grote kampioenschappen opnieuw mee voor de medailles...Lander zal vooral meetrainen met de East-Side, maar op zondag zal hij normaal ook in Zottegem het beste van zichzelf geven.
Binnenkort nog meer transfernieuws ... want hierbij stopt het niet!Onze trainingsgroep en Eendracht Aalst versterkte zich nog met enkele atleten. We houden er wel de spanning nog wat in, tot 1 oktober!

19:13 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Wow! Wat een aanwinst (zeker voor de dames ;-)
Is hij nog vrij?

Gepost door: Saskia Veilige | 27-11-08

De commentaren zijn gesloten.