26-09-08

Koen Naert 2de op het BK jun 1500m

EA 4x1500m ploeg pakt zilver op BK

Kim Barbé en Koen Naert waren op het BK aflossing in Eigenbrakel de vertegenwoordigers van Team Van Paemel in de ploeg van de 4x1500m van Eendracht Aalst. Beide atleten namen deze wedstrijd mee tijdens hun relatieve rustperiode. Koen De Veylder en Jill De Brouwer waren de overige teamleden. De langste aflossingswedstrijd van de dag was een spannend kijkstuk. De eerste atleten maakten er een gezondheidswandeling van om pas op het einde te versnellen om de stok door te geven. Jill bracht Kim Barbé in 3de stelling met een kleine achterstand op de leiders DCLA en CABW.

Kim liep als snel het gaatje op de leiders dicht en op het einde van zijn aflossing kon hij samen met CABW de atleet van DCLA op een achterstand plaatsen.

Koen Naert kreeg samen met CABW atleet Thibault Vandenabeele de stok, Kim Ruell (DCLA) volgde als 3de op korte afstand. Koen kon bij CABW blijven en samen hielden ze DCLA op een achterstand.

Koen De Veylder was de laatste EA'er en hij moest het gaan afmaken, maar met Geoffrey Marrion als laatste man bij CABW kreeg hij geen cadeau. Marrion had geen zin om te lopen omdat hij toch wist dat hij de snelste was. Koen bleef het tempo hoog houden om Maarten Van Steen van DCLA niet dichter te laten komen.

Marrion plaatste om 500m van het einde zijn versnelling en won met CABW de wedstrijd. Koen De Veylder finishte voor EA knap als 2de op zo'n 7 seconden, Maarten Van Steen (DCLA) werd 3de.

Zilver voor EA, een héél knappe prestatie voor een heel jonge ploeg. Spijtig genoeg verlaten Koen De Veylder en Jill De Brouwer EA voor de nieuw club ALVA. Maar EA haalde opnieuw enkele versterkingen binnen en is zeker nog sterker dan afgelopen seizoen. Over de nieuwelingen later meer.

P1020729

BK junioren te Herve

Koen Naert was als 2de jaars junior één van de favorieten voor de Belgische titel op de 1500m. De grote favoriet was echter de Waal Jerome Kahia, die dit seizoen reeds 1'49" liep op de 800m en 3'45" op de 1500m en op de 800m deelnam aan het WK junioren.

De wedstrijd verliep rustig en Koen liep heel de wedstrijd attent voorin mee. Met nog 200m te gaan plaatste Jerome Kahia zijn ultieme versnelling. Koen liet zich niet verrassen en ging als enige in zijn spoor mee, de rest leek voor het brons te zullen strijden.

Het duel tussen Koen en Jerome was echt schitterend om te zien. Op 50m van de meet kwamen ze zij aan zij, Koen ging er zelf even over, maar in de slotmeters moest onze snelle youngster zijn meerdere erkennen in Kahia. Koen toonde opnieuw dat hij lef heeft en van niemand schrik heeft. Koen werd zo, net als vorig jaar, tweede op enkele honderdsten van de winnaar. Brian Van den Bossche volgde op bijna drie seconden als derde.

IMG_4521

PR 1500m voor Koen in Beveren

Een week voor het BK trok Koen naar de Nacht van Volharding voor een 1500m. Koen Wilssens was haas van dienst en met atleten als Tim Luyckx, Jeroen D'Hoedt, Sebastien Dewitte, Jonas Roels, ... beloofde het alvast snel te gaan. Koen ging vlot mee met de kop van de wedstrijd, maar toen haas Wilssens de wedstrijd verliet vertraagde het vooraan even, waardoor er enkele kostbare seconden verloren gingen. In de spannende eindfase bleek Luyckx met 3'51"29 over het beste eindschot te beschikken, Jeroen D'Hoedt werd 2de met 3'52"14 en onze Koen Naert schitterde met een nieuwe besttijd van 3'52"37. Echt een knappe prestatie, want Koen was pas één maand terug interval beginnen het trainen na een blessure aan de lies.

IMG_4473

FC Merksem zorgt voor vertrouwen voor Koen

Tijdens de 1500m van de Flanders Cup van Merksem liep Koen opnieuw met lef. In het spoor van Wesley De Kerpel (PR 3'48") ging hij vol door, niet bang om stil te vallen. Bij het ingaan van de laatste ronde moest hij toch een gaatje laten op Wesley, maar echt stilvallen deed Koen niet. In de laatste 200m moest hij wel nog een Ier en een Nederlander later voorgaan, maar met een 4de plaats en een tijd van 3'53"46 was hij zeker meer dan tevreden. Wesley De Kerpel won de wedstrijd in 3'51"88.

10:35 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.