20-08-08

Team Van Paemel gaat op zijn elan door ...

Team Van Paemel blijft het goed doen de laatste weken.

Davy komt stilaan weer in topconditie, dat bewees hij afgelopen weekend. Op vrijdag 15 augustus liep hij een heel knappe Gouden 10km in Brugge. De bezetting mocht er opnieuw zijn met Vital Gahungu, Ghirma Woldu, Alexander Diaz, Davy Stieperaere en Dieter Van de Walle om die maar te noemen. Van bij de start ging Woldu er weer vandoor, achter hem vormde zich een groepje met Gahungu, Diaz, Stieperaere en Van de Walle. Na één ronde van zo'n 4,8km kwamen Woldu en Gahungu samen door, 15 seconden na hen Diaz en nog eens zo'n 10 seconden later een heel sterke Stieperaere. Van de Walle volgde op zo'n 20 seconden van Stiepi. Al snel werd duidelijk dat het wedstrijdrecord op naam zou blijven van TC Swoosh. Vital Gahungu haalde het uiteindelijk in een lange spurt van Woldu en bleef ongeveer 40 seconden boven het wedstrijdrecord. Woldu drong op het einde niet meer aan en finishte op 10 seconden als tweede. Diaz hield knap stand op de derde plaats, hij gaf slechts 10 seconden toe op Woldu.

Davy liep een heel sterke wedstrijd, hij snelde naar de 4de plaats op net geen halve minuut van Diaz. Dieter Van de Walle finishte op iets meer dan een halve minuut van Stiepi als 5de. Lieven Vandenbroucke kon zich in de slotmeters ontdoen van duathleet Cedric De Caluwe en werd mooi 6de.

Op zondag was Davy van de partij in Middelkerke voor de 10km van de Sirenejogging, een wedstrijd die meetelde voor het kustcriterium. Er moesten twee ronden op de dijk afgelegd worden. Er stond enorm veel wind en dat maakte de wedstrijd extra zwaar. Davy liep attent vooraan mee met Jurgen Dereere en Marc Vanderstraeten. Jurgen Dereere won uiteindelijk de wedstrijd voor Davy en Marc Vanderstraeten. Arnaud Lecouche, die een sterk pisteprogramma afwerkte deze zomer, werd 5de.

Een week eerder op zaterdag 9 augustus was er de kermisloop in Torhout, een wedstrijd over 13km. De dag ervoor was er de trouw van collega Molenloper Lieven Vandenbroucke, dus helemaal fris kwam Davy ook niet aan de start. Van bij de start vormde zich een kopgroepje met Dieter Brouckaert, Bram Coppens, een Afrikaan en Davy. Na zo'n 4km gingen Bram en Dieter ervandoor, Davy en de Afrikaan moesten de rol lossen. Na zo'n 8km moest ook Dieter zijn meerdere erkennen in Bram en zo ging de overwinning naar Bram Coppens. Dieter finishte als tweede en Davy maakte het podium compleet. De Afrikaan staakte de wedstrijd.

Op zaterdag 9 augustus was er ook de Flanders cup meeting van Ninove. Kim Barbé ging van start op de 1500m, Koen Naert maakte zijn comeback op de 800m. Kim ging in de C-reeks mee in het spoor van Wesley De Kerpel (dit seizoen al goed voor 3'48"), maar Kim voelde dat dit toch te snel was. In de laatste 250m had Kim geen antwoord op enkele uitvallen van tegenstanders. Kim finishte uiteindelijk in een behoorlijke 3.54.27. Koen zat in een mindere 800m reeks, maar daar trok hij zich niets van aan. Hij finishte mooi als 2de in een nieuwe besttijd van 1.55.99.

Op dinsdag 12 augustus trok Kim zijn spikes aan in Vilvoorde voor een mijl. Verslag door Kim:

"Het schoentje wringt nog steeds.. waar het al even wringt! Op het einde kan ik niet meer ontploffen. Waar ik vroeger haast al mijn (langere) wedstrijden op het einde in mijn voordeel kon beslechten, krijg ik nu net daar steevast het deksel op de neus. Vandaag liep ik in Vilvoorde de mijl. Bert Van Den Bergh werd aangetrokken als haas. Ondanks wat achillepees-perikelen waagde hij het er toch op. Ik had niet zo'n goed gevoel in de beentjes vandaag, maar ook Brian Van Den Bossche/ACHL had niet meteen de intentie om de haas te volgen. Misschien was dat slechte gevoel er gekomen door de onverwachte vertragingen en het afkoelen. Al moet ik wel zeggen dat het net gestopt was met regenen en de wind ook gaan liggen was, dus de omstandigheden waren er wel. Ik nam dan maar wat kop, afgewisseld met Brian, maar echt snel ging het op den duur niet meer.
We gingen met de bijna voltallige groep de laatste ronde in, de klok tikte toen al voorbij de 3.20. Als we dan nog wachten met onze spurt tot de laatste 120m is het logisch dat er geen mooie eindtijden te noteren vielen. Brian won in 4.21 voor Thijs Demeester/VAC en Jo Prims/ACHL. Ik werd 4de in 4.22 voor Stijn De Pauw/VAC en Simon De Vriendt/KAAG. Andy Ingelbrecht/HAC haalde als 8ste het BR bij de masters in 4.23.99. Peking-ganger en atletiek-verslaggever Xavier Rondas/RIEM kwam in 4.27 over de meet en vergezelde me vervolgens bij men straftraining. In Vilvoorde ligt immers een zalige heuvel om op te knallen. Zodoende werd het toch een geslaagde trainingsdag en werd er gewerkt aan mijn (voorlopige!) zwakke punten, snelheid en weerstand."
Op zondag 17 augustus liepen Kim en Koen beiden een 800m, Koen trok naar Brugge voor de Julien Saelens meeting, Kim koos voor een meeting in Kapellen. Koen finishte als 3de na profatleet Matthias Rosseeuw (1.50) en Duchan Laplace (1.54) in een tijd van 1.56.30. Koen durfde niet meteen meegaan met Matthias en Duchan en liep daardoor bijna de hele wedstrijd met de neus in de wind, maar deze wedstrijd was opnieuw een goede training in functie van de 1500m.
Kim liep een goede wedstrijd. Er werd een ACBR-treintje opgezet met als haas Thomas Matthys, hij haasde oa. voor Stefan Van Aelst. Kim Barbé van Aalst kwam in de 2de ronde in het spoor van Stefan. Op 150m van de meet moest hij enkele meters prijsgeven, maar het verschil bleef beperkt. Kim finishte als 2de in 1.54.88, Stefan klokte 1.52.31. Kim was alvast tevreden over zijn wedstrijd.
Stijn Fincioen (in volle marathonvoorbereiding) trok op 17 augustus zijn wedstrijdschoenen aan in Middelkere voor de 10 miles, een wedstrijd van het Flanders wegcircuit.
Het parcours was simpel, 2,7km door op de dijk naar Westende en 2,7km terug naar het casino van Middelkerke. Er kwamen ongeveer 400 atleten aan de start en de bezetting mocht er ook wezen. Net voor de start begon het serieus te regenen, waardoor de dijk er glad kwam bijliggen, het was dus oppassen bij de keerpunten.

Er werd meteen snel gestart, richting Westende mochten we serieus beuken tegen de wind, richting Middelkerke was het al veel aangenamer, maar in dat stuk lag de snelheid dan ook wat hoger. Na een goede kilometer vormde zich een kopgroepje van vier met daarbij Francies Van steenbrugge, Bart De Bergé, Bart Verschoren (de leider in het Flanders wegcircuit bij de senioren) en Stijn. Achter hen liep een enorm grote groep met oa. Filip Vanhaecke, Steven Vandecasteele, Eddy Bossier, Geert Godderis, Hans Reigel, Frederic Van den Heede, de broertjes De Ketelaere, Nico Serroen, ... om die maar te noemen.
Na 3km moest Bart Verschoren de rol vooraan lossen en werd wat later ingelopen door de grote achtervolgende groep. Halfweg moest ook Bart De Bergé de rol vooraan lossen, helemaal kraken deed hij echter niet. Bart bleef op zo'n 10-15 seconden hangen. In de laatste 5km trok Francies tegenwind serieus door, Stijn beet op de tanden om in het spoor te blijven en dat lukte ook. Met nog zo'n 2,5km te gaan versnelde Francies opnieuw, dit maal met de wind in de rug. Het tempo lag enorm hoog en Stijn moest een gaatje laten van zo'n 20-30m. Het verschil bleef constant. Met ongeveer nog 1km te gaan probeerde Stijn de kloof te dichten, hij kwam bijna aansluiten, maar Francies versnelde opnieuw wat en zo liep Stijn weer op zo'n 20-30m. In de laatste 500m probeerde Stijn nogmaals en dit keer met succes, hij kwam bij Francies en trok op dat moment nog eens door en zo won hij nog de wedstrijd voor Francies. Bart De Bergé maakte zo'n 40 seconden later het podium compleet.
Francies en Stijn maakten er een zeer spannende strijd van en lijken op schema te zitten voor hun marathon in Eindhoven op 12 oktober.
Vrijdag komt Tom Vanslambrouck in actie in Sijsele op een stratenloop over ongeveer 9km. Davy werkt op zaterdag in Keiem de laatste wedstrijd van het Houtlandcriterium af, een stratenloop over 10,8km.
Tim Alleman is intussen ook opnieuw aan lopen toe. Hij bouwt heel rustig op naar het winterseizoen. Naast de lichte looptrainingen werkt Tim ook nog een programma af in het water en ook met de fiets maalt hij regelmatig wat kilometers.

 

14:23 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.