04-07-08

Nieuwtjes

Verslag door Stijn F.: 

Er gebeurde de laatste weken enorm veel, Kim, Davy en ikzelf liepen nog enkele wedstrijden. Tim onderging een operatie aan de knie. Tom blijft intussen verder doortrainen met het oog op zijn eerstvolgende wedstrijd. Koen sukkelde de afgelopen weken met de buikspieren en hervatte voorzichtig de trainingen, zijn eerste wedstrijden volgen wellicht begin augustus pas. Koen werkte intussen zijn eerste jaar verpleegkunde met onderscheiding af en vertrok deze morgen op reis met Elise en haar ouders naar Frankrijk, dit voor twee weken. Davy zit nog tot zondag in Tenerefe met Lies en haar ouders.  Jerry werkt intussen verder aan zijn huis, een comeback zit er momenteel nog niet aan te komen. Stijn Beerens trad op 28 juni in het huwelijk met zijn Anne, het kersverse paar vertrok intussen voor een huwelijksreis van drie weken...Ikzelf ben sinds dinsdagavond terug van 8 dagen Saint-Jorioz aan Lac d'Annecy in Frankrijk met mijn vriendin Charlotte.

Papendal 18/06/2008

Verslag door Kim:

Op 18 juni trok ik samen met Stijn Fincioen en zijn vriendin Charlotte naar Arnhem, waar elk jaar de Papendal Games plaatsvinden. Men kiest er voor een beperkt hoofdprogramma. De sfeer is er aangenaam en de faciliteiten ongekend. We kenden zoals steeds wat files in Nederland, maar waren toch bijtijds aanwezig. Ik was ingedeeld in de B-reeks, waar er heel wat atleten zaten met PR van goed onder de 3.50 (oa. Duitsers van 3.47) en de organisatie beloofde een haas. Echter, al na 100m wist ik hoe laat het was. Ik was goed gestart omdat ik ook wel ambities had op een leuke eindtijd. Van een haas was ook al geen spoor, waardoor ik doorkwam in circa 65 seconden. Dat is op schema voor 4.05. Dan kwam er een beetje schot in de zaak, we kwamen door in 2.07 aan de 800m. De speaker duwde ons nog eens met de neus op de feiten: "zouden ze nog onder de 4 minuten geraken?" Bij het ingaan van de laatste ronde stond de chrono al op 2.56 en ik zat stilaan in ideale positie om mijn aanval in te zetten. Aan mijn geliefkoosde 300m schakelde ik een versnelling hoger en op 200m van het einde kwam ik aan de leiding. De laatste meters werd ik nog nipt voorbijgestoken door 2 Nederlanders, maar mijn bedoeling van een snelle laatste ronde was gelukt. Met een eindtijd van 3.55.06 moet de laatste ronde net onder 59 seconden zijn geweest, denk ik. Een goede repetitie dus voor het aanstaande BK 1500m. Uiteraard wacht ik beter wat langer met mijn eindspurt om de reeks eventueel te kunnen winnen, maar dat kon me toen al geen kl*te meer schelen. Nadien verliep de A reeks wel zoals het moest. De haas nam de groep op sleeptouw en Frank Bollen/ATLA haakte helemaal achteraan zijn wagentje aan. De laatste 200m kon hij nog goed finishen. Hij eindigde knap als 8ste in 3.48.19. Tevoren had Hans Omey/AZW al een nieuw PR op de 800m laten optekenen. Met 1.47.93 eindigde Hanske knap 4de achter 3 Zuid-Afrikanen!
Op de 5000m stonden Lander Vandroogenbroeck/DAC, Sanne Torfs/DUFF en Stijn Fincioen/EA paraat. Lander liep een goed ingedeelde race en snelde naar een nieuwe besttijd van 14.33. Sanne Torfs viel naar het einde wat terug, terwijl Stijn Fincioen op 2 secondjes strandde van zijn SB van verleden week, 14.48 liet hij nu optekenen.
Met gemengde gevoelens trok ik huiswaarts. Enerzijds mag ik niet klagen over mijn vormpeil en over mijn laatste ronde. Anderzijds staat er nu nog steeds geen aanvaardbare chrono achter mijn naam. Ik herbekijk de planning.. één ding staat vast en dat is het BK 1500m.
Eerbetoon Tom Compernolle - 20/06/2008
Verslag door Kim:
Op 20 juni reed ik met Colin en Eva naar Torhout om er de familie en vrienden van Tom Compernolle een hart onder de riem te steken. Er was veel volk, ik schat goed boven de 100 man. We mochten voor de echte wedstrijd "Nacht van Vlaanderen" vertrekken en liepen in groep tot aan het huis van Tom. Daar werd halt gehouden om Tom te herdenken. We werden er ontvangen door Toms vriendin Kimberly en familie. Er stond een mooie foto van Tom uitgestald. Na nog een mooie speech van Andre Ornelis liepen we de ronde verder uit, allen met een afbeelding van Tom op ons truitje gespeld.
P1010899P1010900P1010904

2000m Oudenaarde - 21/06/2008

Verslag door Kim:

Vandaag trok ik in de voormiddag naar Antwerpen om er een informatie vergadering van "euro-children" bij te wonen. Wij gaan immers een Kroatisch meisje een leuke vakantie geven tijdens de komende vakantiemaanden. Maar later meer over dit mooi initiatief. 
In de namiddag trok ik dan naar Oudenaarde. Het was een aangenaam warm dagje en ik had wel eens zin om eens een speciaal nummer te doen. De 800den en 1500den moesten dus eens wijken voor een 2000m. Mijn PR stond nog van de mooie dag in Vilvoorde dat ik master en vriend Wilfried Dubois/EA naar het BR van 5.28 piloteerde.
In Oudenaarde kwam ik heel wat bekend volk tegen. AC Lebbeke had met Joachim Pelicaen/LEBB, Stijn Lintermans/LEBB en Bart Blommaert/LEBB heel wat volk in de snelste van 3 reeksen. Alexandre Cellier/ARCH en Franky Hernould/RESC zorgden ook voor wat Waalse inbreng. Met Bert Misplon/RCG en Kevin Van Vynckt/DEIN stonden er ook wat jonge snelle mannen in de reeks. En verder ook nog Bruno Van Acker/AVR, Kevin Cnudde/STAX, Kurt Maenhout/HALE, Xavier Rondas/RIEM,.. Frederick De Vuyst/KAAG vertrouwde me in de opwarming al toe dat hij over "goede benen" beschikte. Gelukkig was hij geen concurrent, hij zou ons als haas op gang trekken. Hij kweet zich perfect van zijn taak, waarvoor dank.
De start verliep rommelig, ik vreesde even dat ik net zoals het BK korte cross de grond zou gaan opzoeken, maar gelukkig hield ik me overeind en kon ik al snel in de voorste gelederen gaan postvatten. Ik had een slecht gevoel in de benen en vreesde even voor een mindere prestatie. Toch kon ik gemakkelijk standhouden in circa 3de 4de positie in de buurt van Hernould en Pelicaen. Toen Frederick De Vuyst ons verliet, kwam Franky op kop te zitten. Ik had het gevoel dat hij wat moeilijkheden ondervond om het tempo constant te houden. Daarmee nam ik op 500m van het einde al fors over. Ik achtte mijn moment gekomen, maar ik vrees dat ik dringend wat minder over Steve Prefontaine zal mogen lezen, want voor een demarrage was het eigenlijk nog veel te vroeg.
Op 300m van het einde voelde ik plots Alexandre Cellier/ARCH opduiken. Hij trok door.. enja, mijn cartouche was natuurlijk al verschoten. Ik probeerde nog wat aan te klampen, maar het ging niet. De laatste 100m ging het licht dan helemaal uit en moest ik me zelfs nog reppen om Franky Hernould/ARCH niet terug te laten keren. Ik finishte als 2de in een mooie 5.22.28, een tijd waar ik wel tevreden over ben.
Dwars door Varsenare - 22/06/2008
Verslag door Stijn F.:
Op zondagmorgen 22 juni vond de 6de editie plaats van Dwars door Varsenare, een wedstrijd in eigen dorp over ongeveer 10,5km. Ook Davy kwam aan de start in eigen dorp. Er kwamen ongeveer 175 atleten opdagen, opnieuw meer dan vorig jaar. Er stond veel wind en dat maakte het extra zwaar. Davy en ik vormden als snel een kopgroepje, na ongeveer 3km moest Davy echter de rol lossen en zo stonden we er vanaf dan elk alleen voor. Ik won uiteindelijk voor de 5de keer de wedstrijd, Davy finishte 1'07" later als tweede, Didier Verstraete maakte nog eens 1'25" later het podium compleet.
Begrafenis Tom Compernolle - 23/06/2008
Verslag door Kim:
Op maandag 23 juni reed ik samen met John Kluskens en Steven Van Nieuwenhove naar Torhout om er afscheid te nemen van Tom Compernolle. De Sint Pieterskerk zat volledig vol en er waren naar schatting zo'n 1000 mensen aanwezig. Onder de aanwezigen ook heel wat mensen uit de atletiekwereld. Tom was een vriend van iedereen en ik zal hem ook herinneren als de positieve aangename topatleet, met wie ik in Portugal zelfs de eer had van samen te trainen. Het was een lange en mooie mis, met voor mij pakkende getuigenissen van Veerle Dejaeghere en Karel Man. Enkele van mijn trainingsmakkers mochten mee de kist dragen en ook de militaire plechtigheid was mooi. Het ga je goed, Tom!

3471788922

Nijmegen 25/06/2008

Verslag door Kim:
Mijn Nederlandse meetings blijven maar gepaard gaan met tegenslag. Nu was er na 4 uur rijden (door de files dubbel zo lang) ongelooflijk veel tegenwind. Alle tijden waren matig, de mijne dus ook.. opnieuw rond de 3.54 a 3.55 schat ik, want de computers kenden daar problemen en er is dus nog geen officiële uitslag bekend. Wel kon ik de winnaar van Papendal (Maarten Van den Heuvel) achter me houden, moest ik niet teveel toegeven op enkele toppers met PR 3.42 en was mijn laatste rechte lijn nu wel goed.. Deze zaken neem ik mee naar de volgende afspraak in Vilvoorde. later meer uitleg.. Nu bedtijd!
Gouden 1500m Vilvoorde 27/06/2008
Verslag door Kim:
Ik lijk een abonnement te hebben op die 3.55.. In Vilvoorde stond er ook wat wind, maar gelukkig al niets meer vergeleken met vorige woensdag in Nijmegen. Ik wist op voorhand dat ik me aan een spannende wedstrijd mocht verwachten met deelnemers als Frank Bollen/ATLA, Roel Ringoot/OPW, Jonas Roels/LAT, Ruben Kenis/ADD om er enkele te noemen. Er was ook jong geweld in onze reeks met Ali Hamdi/GRIM en Frederik Van Der Elst/VS. De eerste 600m ging vlot dankzij haas Bert Van Den Bergh/VAC, enkele meters verder trok Frank Bollen/ATLA door en Roel Ringoot/OPW besloot niet mee te gaan. Hierdoor geraakte Frank alleen weg en viel ons tempo langzaam aan stil.. Tegen de 800m was er gerust mogelijkheid voor een babbelke, tot Ruben Kenis/ADD overnam. Jonas Roels/LAT en ik passeerden Roel tot in het spoor van Ruben. Het ging nog steeds niet echt snel, maar niemand wou zijn kaarten al op tafel leggen. De laatste rechte lijn zou dan maar moeten beslissen. Jonas Roels/LAT had de ideale uitgangspositie kunnen bemachtigen in het spoor van Ruben Kenis/ADD. Toen Jonas een tandje bijstak, versnelde ik ook. We passeerden beide Ruben. Ik kwam even naast Jonas, hij taxeerde me even en kon toch mooi volhouden tot op de meet, ware het niet dat Roel Ringoot/OPW de laatste meters nog als een duiveltje uit een doosje te voorschijn kwam en alsnog Jonas remonteerde voor die 2de plaats. Ondertussen waren we nog serieus dicht gekomen op Frank Bollen/ATLA. Maar ere wie ere toekomt, als je helemaal alleen voorop loopt, is de overwinning zeker verdiend. Wij finishten allen in dezelfde seconde.. 3.55.72 was nu het verdict voor mij. Tijdens de koers was ik ook benieuwd naar Frederik Van Der Elst/VS. Ik zag hem onderweg vaak in mijn geburen, dus wist ik dat er voor hem misschien wel een nieuwe besttijd inzat. Proficiat Fré!
Gezien de omstandigheden ben ik tevreden. Met de vele wedstrijden van de afgelopen dagen kwam ik niet echt fris aan de start. Ik denk dat het net dat beetje was dat op het einde het verschil maakt. Tegen zaterdag probeer ik allezins zo fris mogelijk aan de start te komen. Het zal ook nodig zijn, als ik de finale wil halen. Daarnaast ben ik ook tevreden dat ik zo gemakkelijk en zo regelmatig die 3.55 loop. Het is natuurlijk leuker eens een toptijd neer te zetten. Maar geduld is een mooie gave, dat komt dus nog wel deze zomer!
BK 10.000m Jambes - 02/07/2008
Verslag door Stijn F.:
Op woensdagavond trok ik samen met mijn vader en mijn vriendin Charlotte naar het Waalse Jambes voor het BK 10.000m. Er waren weinig supporters en de sfeer was ook ver te zoeken. De supporters moesten nog 5 euro betalen, toch wel schandalig vond ik, ze mochten blij zijn dat er enkele supporters mee waren. Toen we aankwamen was het nog drukkend warm, de zon was al verdwenen en even later kregen we nog een regenvlaag over ons heen, de omstandigheden werden bijna ideaal.
Van bij de start koos ik om op het tempo van ongeveer 3'00-3'05" te lopen. Na 1km klokte ik 3'01", na 2km 6'00", na 3km 9'04", na 4km 12'17", na 5km 15'31", maar toen ging het al niet meer en ik moest verschillende atleten laten voorbij gaan zonder dat ik kon aanpikken, het was blijkbaar mijn dagje niet en na 6km besloot ik de wedstrijd te verlaten, want het had geen zin meer om door te gaan, het ging gewoon niet. De oorzaak? Ik denk dat die niet ver te zoeken is, de dag voordien bijna 10 uur aan een stuk in de auto gezeten bij temeraturen van ongeveer 30 graden. Op dinsdag kwamen we terug van reis en wellicht was dit niet ideaal de dag voor het BK, dat weten we nu ook weer. Ik vond het wel jammer dat het niet ging en ik moest opgeven, want ik wou net als vorig jaar een goede prestatie neerzetten, op naar de volgende zeker. Komende zondag loop ik de 10 miles van Vlaanderen in Brugge, hopelijk gaat het dan al iets beter, intussen beperk ik mij tot loslopen en af en toe eens een rustdag.
Vanavond zitten Tom en ik samen met trainer Raymond om onze planning voor de rest van het seizoen te bespreken, van mij dus tot aan de marathon van Eindhoven op 12 oktober 2008. Tom zal wellicht niet meer in actie komen op de piste, wellicht trekt hij binnenkort de straat op.

10:32 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.