16-06-08

Tartletos Loopgala Wageningen

Verslag door Stijn:

Op woensdagavond trok ik samen met mijn trainingsmakkers Kim Barbé en Stijn Beerens richting het Nederlandse Wageningen voor een piste wedstrijd. Kim en Stijn kozen voor de 800m, ikzelf kwam in actie op de 5000m. Het weer was alvast niet ideaal, want het was fris en er stond veel wind. Kim mocht in de sterkste 800m reeks starten en finishte uiteindelijk in een mooie 1'55", Stijn Beerens liep een aanvallende wedstrijd in de 2de reeks, maar doordat hij wat werd opgehouden op 150m van de meet verloor hij daar wellicht wat kostbare seconden, hij finishte in 1'59". Om 21u30 was het dan mijn beurt, ik mocht zoals de voorbije jaren starten in de snelste reeks. We stonden met slechts 9 atleten aan de start, met daarbij drie hazen. De B-reeks die voor een tijd rond de 15' liep zat dan weer overvol, wellicht meer dan 20 atleten.

Van bij de start namen de hazen van de Nederlandse topjunior Abdi Nageeye het tempo in handen, zij liepen voor een tijd onder 14'15", ofwel de limiet voor het WK junioren. Colin Bekers was dan de haas voor de atleten die een tijd rond de 14'30" wilden lopen, ik koos van bij de start zijn spoor, in mijn zog liepen Erik Sanders en Gerwin Van der Hurk. De eerste km ging vlot in 2'52", na 2km kwamen we probleemloos 5'46" door, halfweg kwamen we door voor 14'30", na 2600m liet ik Erik en Gerwin over mij komen en koos ik het spoor van Gerwin. Na 3km kwam ik door in 8'45", ik moest vanaf dan een gaatje laten op Colin, Erik en Gerwin. Ik stond er nu alleen voor en verloor kostbare seconden door achtereenvolgens rondjes te draaien van 72",75" en 72". De laatste kilometer kon ik nog wat versnellen, maar meer dan 2'56" zat er niet meer in, ik klokte uiteindelijk af na 14'46"30. Dit is geen slechte tijd in mijn eerste echte strakke 5000m wedstrijd van het seizoen, maar het kan zeker beter. Tot de laatste kilometer liep ik op 2 seconden na hetzelfde tempo als vorig toen ik er mijn PR van 14'35" liet optekenen, toen liep ik mijn laatste kilometer wel in 2'47" ofwel 9" sneller dan dit jaar. Vorig jaar was er minder wind en was het warmer en de tegenstand was ook veel beter in de breedte, je kon altijd wel op iemand terugvallen en in die laatste kilometer vorig jaar had ik verschillende atleten kort voor mij waardoor ik meer kon strijden.

Deze 5000m was alvast een goede voorbereiding op de 5000m van volgende week woensdag in Arnhem op de Papendal Games, hopelijk zijn de omstandigheden ideaal en kan ik mijn besttijd benaderen of zelfs aanscherpen. De meeting was zoals de voorbije jaren opnieuw dik in orde, hopelijk zijn we er volgend jaar weer bij!

15:01 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.