16-06-08

FC Kessel-Lo: Koen loopt met 3'54"27 seizoensbeste op 1500m

Verslag door Koen: 

Gisteren waren het opnieuw niet de beste weersomstandigheden om een toptijd te lopen. Voor mij was het in feite niet zo erg want als Kim Barbé me niet had overhaald om toch mee te doen, dan had ik er niet eens gestart. Deze week begon ik echt met studeren want trainen kon ik toch maar op 75%. Mijn hoofd zat al volledig bij mijn studies, maar wou toch nog eens een dagje eruit zijn en trok dan maar samen met Elise naar Kessel-Lo. De afgelopen maand was qua training echt een dieptepunt, ik trainde wel maar moest ofwel rusten ofwel loslopen. Wanneer ik eens terug wat snelheid trainde voelde ik opnieuw wat mijn onderste buikspieren trekken. Daarom besloot ik om het rustig aan te doen en was de druk voor mij in feite weg daar in Kessel-Lo, ik wist dat ik er niet veel moest van verwachten. Maar de kans om in zo'n mooie reeks te starten wou ik toch niet laten schieten ook=)!

Met heel wat mooie atleten stonden we 'heel lang' klaar, met de nadruk op lang=p, om te starten in de b-reeks. Ik ben echt tevreden over mijn wedstrijd, ik weet waar ik tekort schoot en dat was ook te verwachten=)! De eerste twee ronden kon ik heel mooi meeschuiven met de groep 3'50", het ging goed tot ik plots wat dieper moest gaan om in het spoor te blijven. Daar wrong het schoentje en speelde ik dierbare seconden prijs, meteen kwamen heel wat atleten over mij en zat ik slecht gepositioneerd voor de laatste ronde. In de laatste rechte kon ik nog met mijn eindschot Jonas Roels remonteren=) en finishen in een degelijke 3'54"27. Eén seconde van mijn PR dat ik vorig jaar in Lokeren liep. Als ik zie dat ik dat nu al kan met deze trainingsachterstand, geeft het me echt veel vertrouwen voor mijn "comeback" in juli=p!

Ik kon dus tevreden richting Roeselare terugkeren. Met de trein kwamen we pas om 23h13 aan in Roeselare. Was wel serieus vermoeiend, maar we hebben het overleefd want ik zit hier al weer tussen mijn boeken microbiologie=)! Straks doe ik mijn krachtoefeningen op mijn matje hier thuis, deze zullen nu voorrang krijgen op de looptraingen;)!

Groetjes Speedy

IMG_3688

IMG_3689
Ik aan het lachen met Fini en Kim die de wedstrijd van Kim Ruell en Mario Vanwaeyenberghe aan het analyseren waren denk ik=)

IMG_3695

Hier zijn ze=), Ricardo Longerich, daar nog mooi mee met de kop, moet daarna serieus tegen de lamp zijn gelopen want finishte 'pas'in 3'52"IMG_3705
goeie start vond ik van mezelf=)

IMG_3706

Mooi groepke

IMG_3711

Nog 100m en ik was aan mijn keerpunt=p, in augustus moet ik zeker dit tempo kunnen doortrekken waar ik gisteren de mist in ging! Wesley Dekerpel (heel knap 3'50") en een Canadees daar nog net achter mij.

IMG_3713

Ingaan laatste ronde

IMG_3717

Even met Jeroen D'Hoedt de wedstrijd analyseren. Jeroen liep een knappe koers, lang op WK-schema, maar moest daarna terrein prijsgeven. Jeroen 3'52", ik 3'54".

14:50 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.