16-06-08

Davy doet zijn naam van "zegekoning" opnieuw alle eer aan

Op vrijdag 13 juni trok Davy naar de Vuurtorenloop (Jean Bart) in Oostende, een stratenloop over ongeveer 11km die meetelt voor het Oostends loopcriterium. Davy gaat voor de eindoverwinning in dit criterium en ging dus weer als favoriet van start. Hij had opnieuw weinig tegenstand en won zoals verwacht de wedstrijd voor duathleet Dirk Verleyen en Patrick Van Petegem. De eindoverwinning mag dus geen probleem zijn ...

Een dagje later trok Davy de wedstrijdschoenen aan in Nederland voor een 10 miles. Davy was opnieuw de beste en dit in een nieuw parcours record. Voor Davy zijn zoveelste overwinning van het seizoen en wellicht niet zijn laatste ...

Verslag door Davy:

Vrijdag 6 juni ging ik direct na het werk (halve dag) door naar Oostende om er del te nemen aan de zesde wedstrijd van het Oostends Loopcriterium, voor de start werd duidelijk dat het wellicht een heruitgave ging worden van een week voordien. Van bij de satrt was ik goed weg en na een goeie 200m was ik al alleen er vandoor, ditmaal eens niet gewacht op de rest. Ik zag even later dat Patrick Van Petegem als tweede liep maar hij kwam niet dichter, ik kon iedere ronde uitlopen. Op het gras gedeelte begon het goed glad te worden door de regen en de 340 lopers die erover gingen. ik hield me iest rustiger in het gras om dan terug op straat wat door te lopen. Ik werd zo terug winnaar in 28'42" (derde beste tijd daar). patrick werd tweede en Kristof Slabbinck vervolledigde het podium (zelfde als vorige week) door in de spurt Geert Deruddere te kloppen.

Een dag later stond ik terug aan de start, ditmaal in Moere om er terug deel te nemen aan de 4km. Het is een toffe maar snelle wedstrijd. Ditmaal was het parcours gevaarlijk door de regen en de kasseien. Het beloofde spannend te worden want Dieter Van de Walle stond ook aan de start. Na een 500m waren we al met drie weg, Karel Moerman, Dieter Vandewalle en mezelf. Toen ik voor een eerste keer doortrok had ik een klein gaatje op Dieter, Karel moest definitief lossen. Dieter kwam op karakter terug en zette zich op kop. Toen ik iets voor de laatste ronde overnam had ik direct een klein gaatje en dit was het moment om vol door te gaan. Ik kon zo net als vorig jaar de 4km winnen in Moere, ik was zeer tevreden over mijn wedstrijd. 

Woensdag 28 mei ging ik naar Roeselare om er aan de start te verschijnen van Dwars Door de Zilten. Samen met trainingsmakker Koen Naert gingen we er een vlotte duurloop doen. Starten in het pak en steeds opschuiven, het is eens wat anders. Onderweg hebben we veel gelachen en bijgepraat want het was een tijdje geleden dat ik Koentje nog gezien had. We schoven zelfs de top tien binnen om even verder zelfs de top vijf binnen te lopen. De speaker hoopte op een spurtje maar het werd mooi samen over de meet. Later kregen we nog te horen dat we beiden in onze categorie gewonnen hadden. Volgend jaar zal ik wellicht daar nog eens gaan trainen.

Vrijdag 30 mei gingen we naar Zwevezele om er deel te nemen aan de zesde wedstrijd van het houtlandcriterium. De start was zeer rustig en al snel liepen we met vijf atleten weg. Ik bleef wat bij ze lopen maar voelde dat ik nog over had. Na 2km versneldde ik een eerste maal en dit was direct al de goeie versnelling. Vanaf dan heb ik mijn eigen tempo verder gelopen en kon zo terug de wedstrijd winnen net als vorig jaar. Karel Moerman wed verrassend tweede voor Didier Verstraete. Geert werd knap zesde en tweede veteraan. Mijn zoetje liep een zeer sterke wedstrijd en kon als vierde eindigen, ze werd zo knap eerste in haar categorie. Terug stonden we allemaal op het podium.

Een dagje later ging het richting Oostende, de nieuwe stad stond op het programma. een wedstrijd die ik net als Zwevezele vorig jaar winnend wist af te sluiten. Ik ging er een rustige wedstrijd van maken maar Kristof Slabbinck had andere plannen, van bij het begin trok hij door en was ik verplicht om te volgen, samen met Patrick Van Petegem waren we er al snel met drie vandoor. Ik voelde mij nog zeer goed en liep makkelijk mee. Toen Patrick een eerste keer versneldde ging het tempo goed de lucht in waardoor Kristof moest lossen. Ik had in mijn gedachten om maar de laatste ronde te gaan maar halfweg koers versneldde ik dan toch. Patrick reageerde niet en weg was ik. Ik kon terug verder uitlopen op mijn eigen tempo. de wind en het gevarrieerde parcours maakte het wat lastig maar ik bleef op mijn tempo doorgaan. Ik werd zo terug eerste (ditmaal 45" sneller dan vorig jaar) voor Patrick en Kristof.

Moere01

15:19 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.