27-05-08

Davy sterk in Torhoutse Corrida

Davy bleef de afgelopen twee weekends niet bij de pakken zitten, integendeel, hij liep 4 wedstrijden. Op vrijdag 16 mei trok hij zijn wedstrijdschoenen aan in Torhout voor de 20ste editie van de 10km lange "Corrida". Van bij de start koos Davy zijn eigen tempo en liet kleppers als Mouton, Brouckaert, Vandevelde, Clyncke, Caby en Colpaert meteen gaan. Uit die kopgroep moesten Caby, Clyncke en Vandevelde nog voor halfweg lossen en zo naderde Davy nog op de gelosten. Mouton won uiteindelijk de wedstrijd voor een sterke Dieter Brouckaert, Frederik Colpaert werd derde. Stijn Vandevelde werd 4de, Christophe Clyncke 5de en Dimitri Caby legde beslag op de 6de plaats. Davy finishte na een sterke wedstrijd op een mooie 7de plaats.

Een dag na zijn 7de plaats in Torhout trok Davy met zijn vriendin Lies en schoonvader Geert Deruddere naar Nederland voor een 5km op straat. Davy won net als vorig jaar deze wedstrijd.

Op zondag stond een duathlon op het programma in Wevelgem, Davy kwam aan de start met zijn broer als duo. Davy kwam na de eerste loopproef als 1ste door in de wisselzone, dan was het de beurt aan zijn broer Steven. Steven wisselde uiteindelijk als 18de. Davy moest dan nog 1500m afleggen en kon in deze korte afstand toch nog heel wat atleten inhalen. Hij finishte als 6de in het totaal en met zijn broer werd hij zo 2de bij de duo's.

Op zondag 25 mei kwam Davy gemotiveerd aan de start van de 20km van Brussel, want zijn doel dit voorjaar. Brussel staat gekend voor zijn prachtige maar toch ook wel zware omloop, afgelopen zondag was het dan nog eens laf weer om te lopen. Davy finishte uiteindelijk mooi als 22ste in een tijd van 1u08'46". Komende vrijdag trekt Davy de wedstrijdschoenen aan in Zwevezele voor een stratenloop van het Houtlandcriterium.

DSC00833

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC00812

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 DSC00868-1

14:00 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.