12-05-08

Eendracht Aalst kampioen in 1ste landelijke, Team Van Paemel werd vertegenwoordigd door Kim op de 1500m, Koen op de 3000m en Stijn F. op de 5000m

Interclub 1ste landelijke te Deinze: Kampioen met Eendracht Aalst

Logo EA

Verslag vanop de EA site:

In Deinze werd een collectief sterke prestatie geleverd, die hopelijk inspirerend is voor de toekomst van de club! Met 2 overwinningen, 4 tweede plaatsen en 4 derde plaatsen mogen de statistieken zeker gezien worden en moeten we ook in Ere-afdeling van de VAL ons mannetje kunnen staan.

De dag begon uitstekend met Jos Jacobs op de lage horden. De Jos dook onder de minuut en won overtuigend zijn reeks. En ook van de op papier snellere reeks hield hij enkele lopers achter zich, wat resulteerde in een uitstekende 9 punten. Zijn zoon Bart zal volg
Pieter Beerens nam het verspringen voor zijn rekening. Met 5m47 deed de Piet het heel goed, zijn beperkte voorbereiding en blessure indachtig. Voor de club moet je nogal wat over hebben h�?

Maar wat te zeggen van Pieter Lingier? Pieter verbaasde vriend en vijand met een 4de plaats in het hinkstapspringen. Verleden jaar sprong hij 11m49, nu was het 12m54. Met deze progressie kan Pieter volgend jaar misschien uitkijken naar het clubrecord van Dirk Ledegen? Dimitri Houtman haalde met de speer 38m12, terwijl Frederic De Cremer sterk uit de hoek kwam met de discus. Met 35m04 haalde hij een knappe 3de plaats en 10 punten binnen. Op de 800m vloog Joeri Jansen/RIEM er meteen in en Jan Van Den Broeck/LAT kon in zijn spoor de WK juniors limiet halen met 1'49"21. Koen De Veylder koos verstandig voor het 2de groepje en trok op 300m van het einde het tempo naar omhoog. In de laatste rechte lijn kwam Kevin Van Vynckt/DEIN nog langszij, waardoor Koen 4de eindigde in 1'54"62.

De 1500m ging er traditiegetrouw tactisch aan toe. Kim Barb� en Tim Clerbout/LAT bepaalden het tempo. Atelaw Bekele/AVZK probeerde de laatste ronde iets te forceren, maar hij werd opgevangen door Tim en Kim. In de laatste rechte lijn spurtte Tim Clerbout/LAT enkele tienden sneller als Kim Barb�. Een 2de plaats en 11 punten verder, was het aan Koen Naert. Koen kwam uit op de 3000m, waar Tom Compernolle/RIEM meteen zijn intenties duidelijk maakte. Koen liep een goed ingedeelde wedstrijd en geraakte nog tot op de hielen van Stefan Van Den Broek/LIER. Met 8'30"93 liet Koen alvast een nieuw PR optekenen.
De langste afstand was de 5000m. Stijn Fincioen liep vlot mee in het spoor van Kristof Mouton/RIEM en Soufiane Bouchiki/OLSE. Enkel toen beide heren in de laatste ronde streden voor de overwinning, liet Stijn een gaatje. De kloof met de tegenstand was dan al lang gemaakt. Stijn finishte knap 3de in 15'07"46.

Met enkel nog de aflossingen te gaan stonden we maar liefst 11 punten voor op de 2de, namelijk STAX. STAX haalde bij de aflossingen tweemaal het maximum van de punten, waardoor ze nog naderden tot op 2,5 punten.

Eendracht maakt macht, tweedracht breekt kracht

Groepsfoto EA

y1pLOampN0kfM-rCuOu_R98kJ2DyJzR_YjzxxilIB028yv0_DtmMLFdBYg6mI-sjYLDwD2Hqrw9n-U 

20:34 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.