07-05-08

FC Sint-Niklaas: Koen begint met 3'56"07 op 1500m

Donderdag 1mei kwam ik na heel wat twijfelen en gedachtenveranderingen toch aan de start van de Flanders Cup in Sint-Niklaas. Wanneer ik 2 dagen ervoor te horen kreeg dat ik met de 2de tijd in de b-reeks was ingeschreven wou ik niet starten. Ik deed er dan alles aan om iemand van het bestuur te bereiken, maar zonder resultaat. Iedereen was al bezig met de voorbereidingen of was nog op de clubtraining. Ik besloot om Jeroen D'Hoedt te contacteren om te vragen wat we zouden doen! Ik besloot om dan toch richting Sint-Niklaas af te zakken samen met mijn Elise. Kim Barbé ging ons opnieuw opwachten aan het station van Sint-Niklaas, waarvoor dank!

De wedstrijdvoorbereiding was dan ook totaal niet goed, twijfels en onzekerheid speelden me parten. Ik had ook wat problemen thuis met mijn pa omwille van het feit dat ik van mijn pa zondag niet mag starten in Brussel omdat het de plechtige communie van mijn kleine zus is. Ik zat er echt mee in mijn maag en kon niet anders dan vandaag een degelijke tijd lopen. Met wat geluk kreeg ik toch een plaatsje in de a-reeks, Bekele/AVZK was niet komen opdagen en ik mocht een plaatsje opschuiven naar de a-reeks. Voor mij de eerste keer dat ik met de kleppers mocht starten en ik heb het geweten!!!

Ik wou zeker goed starten omdat ik bang was om weggedrumd te worden in de start, maar was veel te goed weg. Zonder dat ik het wou zat ik in derde positie en heb me daar kapot gelopen. Doorkomen in 57" na 400m was dodend, ik heb het dan ook de rest van de wedstrijd mogen bekopen. Mijn benen waren 1100m verzuurd, ik heb dat nog nooit eerder meegemaakt. Het was een goeie les en ik leer er heel wat uit. Ik bleef doorbijten en kon de laatste ronde toch nog een mooie afsluiter maken en eindigen in 3'56"07. Geen supertijd, maar goed genoeg om te starten en daarvan 1100m verzuurd, ik kon toch tevreden terugblikken op mijn eerste 1500m van het seizoen.

Ik ben blij dat ik dit gisteren tegenkwam en niet wanneer ik probeer om een toptijd te lopen, ik heb er echt uit geleerd en je zult me dat nog zelden zien tegenkomen. Ik ben blij dat ik heb doorgelopen en niet heb opgegeven. Opgeven staat niet in mijn woordenboek trouwens! De overwinning ging naar Mario Vanwaeyenberghe voor Dame Tasama. Twee seconden voor mij kwam ook Andreas Van Ham over de meet. Ik werd 8ste in de a-reeks met 16 deelnemers als ik met niet vergis.

Ik hoop dat ik snel een nieuwe 1500m kan lopen want ik voel dat ik heel wat beter kan als ik goed zit! Volgende wedstrijd wordt de interclub in Deinze!

09:18 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.