07-05-08

Dwars door Brugge 15km: Stijn haalt 10de plaats in sterk bezette wedstrijd

Vandaag stond de stratenloopklassieker Dwars door Brugge op het programma, een wedstrijd door de Brugse binnenstad over een afstand van net geen 15km. Dit jaar was de wedstrijd weer opgenomen in het run classics Vlaanderen circuit en dat betekende opnieuw een topbezetting in Brugge. De warmte maakte er een extra zware wedstrijd van, tijdens de wedstrijd was er ook wat te weinig bevoorrading.

De wedstrijd zelf dan: van bij de start werd er een mooi tempo gelopen, er ontstond na zo'n 1km een kopgroep van zo'n 10 atleten met daarbij Woldu, Compernolle, Busselot, Van den Broek, Van Rie, Collignon, Coppens, Clyncke, Vandevelde (Stijn) en mezelf. Kort achter ons volgde dan trainingsmakker Dieter Brouckaert en Francis Van Steenbrugge. Ik kon goed mee, maar liet toen we het Brugse centrum binnenliepen na zo'n 3km een klein gaatje op Bram Coppens, die op zijn beurt een gaatje liet op de groep met de kleppers. Christophe Clyncke was intussen ook gelost en ik besloot samen met hem te lopen. Na zo'n 4km versnelde Woldu en de overige atleten lieten begaan. Net voor we de Brugse markt bereikten kwam Dieter bij ons aansluiten. Na 6km moest Christophe Clyncke definitief lossen en ik kon intussen mijn kleine achterstand op Dieter en Stijn Vandevelde opnieuw goedmaken. Toen we na zo'n 7km de Brugse vesten opdraaiden kwamen we aansluiten bij Dries Busselot, de 3de van het afgelopen BK lange cross. Ik had het regelmatig moeilijk en moest een gaatje laten van zo'n 20m. Toen we aan de coupure kwamen kon in opnieuw bij Dries, Stijn en Dieter aansluiten. Even verder namen Dries en Dieter opnieuw wat voorsprong op mezelf en Stijn Vandevelde. Na 10km kwamen we door in 31'10". Toen we het stadscentrum bijna uit waren trok Dieter wat door en ik ging over Dries en Stijn, Dieter liep zo'n 10m voor mij uit.

Rond de 11de kilometer trokken we richting de Brugse vaart, ik kreeg het vanaf dan moeilijk met in mijn spoor enkel Stijn Vandevelde, we liepen op plaatsen 8 en 9, Dries volgde op korte achterstand. Net voor de 12de km ging het voor geen meter meer, ik geraakte precies niet meer vooruit en zo zag ik Dieter steeds verder van mij weglopen en ook Stijn kon zo van mij weglopen. Aan kilometer 12 kwam ook Dries terug aansluiten, hij ging meteen op en over mij, ik kon niet eens reageren, ik zat er compleet door. De laatste anderhalve kilometer kon ik mij gelukkig wat herpakken en zo werd mijn achterstand op Stijn niet meer groter. Ik was blij toen ik als 10de de finish bereikte in een tijd van 46'05", ik had serieus afgezien en was dan ook volledig leeg toen ik aankwam mede door de warmte.

Ghirma Woldu domineerde de wedstrijd en won dan ook in een tijd van 44'08", Koen Van Rie strandde als 2de op 4 seconden, Stefan Van den Broek maakte nog eens 3 seconden later het podium compleet. Tom Compernolle liep een sterke wedstrijd en finishte als 4de op 20 seconden van de winnaar. Frederic Collignon werd 5de (44'31"). Bram Coppens werd 6de (45'26"), Dieter Brouckaert knap 7de (45'34"), Dries Busselot finishte als 8ste (45'50"), Stijn Vandevelde werd 9de (45'57"), ikzelf dus 10de met 46'05". Op de 11de plaats eindigde Limburger Tim Stessens (46'34"), de 12de plaats was voor Gert Van Poucke (46'47"), Christophe Clyncke werd 13de (47'01"), mijn trainingsmakker Tom Vanslambrouck maakte een mooie comeback na zijn knieblessure, hij werd 14de in 47'13", proficiat makker!Francis Van Steenbrugge maakte de top-15 compleet met een tijd van 47'43", knap na zijn marathon van Rotterdam half april.

Ik kwam de laatste kilometers wat volume te kort om nog mee te strijden voor de 7de plaats. Sinds halfweg maart lag de nadruk enkel op korte intervaltraining op de piste in functie van mijn pistewedstrijden (1500m, 3000m en 5000m). Ik werkte wel langere duurlopen af, maar lange tempo's kwamen niet meer voor op mijn schema, wat normaal is als je specifiek voor de piste aan het trainen bent. Ik mag dus meer dan tevreden zijn met mijn resultaat in Brugge, met specifieke training voor de lange afstanden mag ik later op het seizoen sterke prestaties verwachten, ik kijk er alvast naar uit. Volgend jaar wil ik in de maanden maart en april opnieuw mijn voorbereiding op Dwars door Brugge op straat afwerken.

Mijn doelstelling tijdens deze eerste helft van de zomer is de 5000m en later de 10.000m, nadien bouwen we op naar de marathon van Eindhoven op 12 oktober. Volgende opdracht is de 5000m op de interclub komende zondag in Deinze (1ste landelijke).

20:54 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.