28-04-08

Koen knap 2de op het PK 800m in Ninove met 1'56"66

Verslag door Koen:

Gisteren werd dus mijn zomerseizoen op gang geschoten met de provinciale kampioenschappen. Ik verkoos de 800m boven de 1500m van vandaag om dat ik snelheid wou opdoen en ervaring in een tacktische wedstrijd. Ik wist dat ik niet meteen met titelambities naar Ninove moest trekken, met Jan Van Den Brouck in de reeks is dat bijna onmogelijk.

Dat bleek ook later in de wedstrijd. Jan starte behoorlijk, maar al snel werd duidelijk dat dit een tacktische koers zou worden. Met 3 op rij gingen we de laatste ronde in. Ik durfde te wachten tot de laatste 100m en kon dan ook nog spurten, Jan was net dat ietsje te sterk won en verdiend de provinciale titel! Ik werd een halve seconde later 2de, ook verdiend en voor mij mentaal zeker een opsteker! Ik kwam naar Ninove om ritme op te doen en te luisteren naar mijn lichaam. Ik liep naar mijn gevoel een heel trage, tacktische wedstrijd en wat bleek? Ik finishte in 1'56"66, slechts 62 hondersten boven mijn PR terwijl ik daar op mijn dooie gemakje de sprint zat af te wachten. Het belooft echt voor de komende weken, ik voel dat mijn PR op 1500m van vorig jaar niet lang stand zal houden, maar we zullen zien. Dit PK was alvast een echte opsteker, met een verdiende winnaar en verdiende 2de=)!

Ik was samen met teammaat Kim Barbé naar Ninove gekomen en heb echt een geweldige namiddag gehad! Ik leerde Kim beter kennen en andersom denk ik ook! Nog eens bedankt Kim dat ik meemocht met jou!

Mijn Vittel-collega's deden het zeker ook niet slecht op de 800m. Leeftijdsgenoot Jill Debrouwer kon eindelijk eens onder die verdomde 2' grens duiken en Koen Deveylder werd mooi 3de bij de seniors, waar de Kim 5de werd. Er zat meer in, maar Kim zal dik lopen deze zomer, ik voel het!

groetjes Speedy,

IMG_0182

12:56 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.