19-04-08

Davy twee dagen na elkaar 2de

Davy holt net als vorig jaar van de ene wedstrijd naar de andere, van België tot Nederland. Voor twee tot zelfs drie wedstrijden per weekend schrikt Davy niet terug, hij gaat telkens op zoek naar die overwinning of podiumplaats. Ook dit weekend stond Davy meermaals aan de start van een stratenloop. Op vrijdag trok hij naar het Nederlandse Hardenberg voor een 5km, de overwinning was voor de Keniaan Julius Muriuki in een tijd van 15'08", Davy finishte op een mooie 2de plaats op 37" van de winnaar. De derde plaats was voor Merwin Dollison (15'56").

Op zaterdag trok Davy de loopschoenen aan voor de 10,5km lange stratenloop van Oudenburg, de 3de wedstrijd van het Houtlandcriterium. Na één ronde van zo'n 5km kwam hij door als 2de op korte afstand van clubmakker Dieter Brouckaert. Dieter trok in de tweede ronde door en won zonder problemen de wedstrijd, al zat de halve marathon van afgelopen zondag nog in de benen alsook de korte intervaltraining op donderdag. Davy liep net als een dag eerder een goede wedstrijd en strandde uiteindelijk als tweede op ongeveer 25" van Dieter. Davy piekt naar de 20km van Brussel, deze klassieker wordt op zondag 25 mei gelopen. Topmaster Filip Vanhaecke finishte zo'n 30" na Davy als 3de. Dieter Van de Walle kon in de spurt voor de 4de plaats (3de seniorplaats) een opnieuw heel sterk lopende Lieven Vandenbroucke van zich afhouden.

Dieter voert momenteel het klassement van het Houtlandcriterium aan en lijkt op weg om voor de tweede keer het criterium te winnen, Davy blijft stevig op de tweede plaats. De strijd voor de 3de plaats in het criterium zal wellicht gaan tussen Bart Maene (6de in Oudenburg) en Lieven. De Molenlopers waren net als in Eernegem en Ichtegem collectief heel sterk, ze blijven ook na de 3de wedstrijd van het criterium blijft de rode armada uit Bekegem aan de leiding van het clubklassement. AV Jabbeke, de winnaars van de voorbije jaren staan op plaats 2.

20:00 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.