15-04-08

Wat gebeurde er allemaal na het BK cross?

Na het BK cross begin maart bleef het wat stil op onze skyblog mede door de rustperiode van de meeste atleten.

De week na het BK werd er toch een wedstrijd gelopen door sommigen. Davy en Stijn F. trokken naar de stratenloop van Eernegem, de eerste wedstrijd van het Houtlandcriterium, ook EA clubmakker Dieter Brouckaert ging er van start. Er stond heel wat wind en dat zorgde ervoor dat je op de 9km moeilijk een grote voorsprong bijeen kon lopen. Van bij de start vormde zich een kopgroepje van drie met Dieter, Davy en Stijn. Davy nam het meeste initiatief, vooral tegenwind nam hij het tempo in handen. Dieter pakte af en toe eens uit met een versnelling, Davy kon volgen, Stijn daarentegen had het dan wat moeilijk en moest telkens een gaatje laten, even verder kon hij wel elke keer weer aansluiten.

Tot op zo'n anderhalve kilometer van het einde bleven de drie koplopers bij elkaar, dan remonteerde Stijn een uitval van Dieter en ging meteen zelf op het gaspedaal staan waardoor hij een kleine voorsprong bijeen liep. Dieter kwam 100m verder weer aansluiten en trok dan opnieuw zelf door, nu moest Stijn op zijn beurt lossen en zo kon Davy opnieuw bij Stijn aansluiten. Even later plaatste Stijn opnieuw een versnelling en Davy moest deze keer definitief lossen. Het verschil tussen Dieter, Stijn en Davy bleef echter klein waardoor het spannend bleef tot de finish. Dieter won uiteindelijk net als vorig jaar de wedstrijd, Stijn finishte 7 seconden later als 2de en Davy maakte het Molenlopers en EA succes compleet door nog eens 9 seconden later het podium te vervolledigen.

Davy voelde zich na het BK cross heel goed en besloot zijn seizoen nog wat door te trekken en zijn rustperiode uit te stellen. De week na de stratenloop in Eernegem liep Davy drie wedstrijden na elkaar. Op zaterdag won hij de Wijkloop van het Hazegras in Oostende, een wedstrijd over 12km en die deel uitmaakt van het Oostends loopcriterium. Patrick Van Petegem werd 2de.

Op zondag volgde dan een Run-Bike-Run. Bedoeling was om per duo een omloop van 12km zo snel mogelijk af te leggen, de ene atleet moet lopen terwijl de andere er naast moet fietsen met de MTB, wisselen mag zoveel als je wil. Davy vormde een duo met Glen Vermander van de vrije sporters Dapalo, samen finishten ze op een mooie 3de plaats. Het duo Francies Van steenbrugge - Dimitri Caby won zonder probleem de wedstrijd.

Op maandag stond dan de Prestoloop in Ichtegem op het programma, een wedstrijd over 10,5km en deel uitmakende van het Houtlandcriterium. Van bij de start vloog Ghirma Woldu er meteen in. Dieter Brouckaert besloot niet mee te gaan en zo vormde hij samen met Davy een duo voor de overige podiumplaatsen. Davy had wat vermoeide benen, maar kreeg veel steun van Dieter tot op zo'n 3km van het einde, waardoor zijn 3de plaats zo goed als zeker was. Ghirma Woldu won zonder problemen de wedstrijd, Dieter trok de laatste 3km nog eens door en finishte als 2de, zo'n 30 seconden later maakte Davy het podium compleet en zo kwam een einde aan de zware drie-daagse met drie podiumplaatsen.

Voor de eerste wedstrijd van april trok Davy naar het Nederlandse Ommen voor een stratenloop over 10,7km. Davy won zonder problemen de wedstrijd in een nieuw wedstrijdrecord van 34'17", 50 seconden sneller dan het vorige record. Op de tweede plaats finishte Geert Deruddere, vader van Davy zijn vriendin Lies, die op haar beurt 2de finishte bij de dames. Met drie podiumplaatsen keerden ze dus tevreden terug naar West-Vlaanderen.

Tijdens het paasverlof trokken Stijn F. en Kim naar het Portugese Monte Gordo op stage. Ze konden er de eerste snelheidstrainingen van het zomerseizoen afwerken onder enorm goede weersomstandigheiden. Op zondag 6 april keerden ze terug na een meer dan geslaagde trainingstage. Hopelijk kunnen ze er binnenkort de vruchten van plukken. Koen Naert trok met Eendracht Aalst voor een weekje naar het Franse Vittel, vele trainingen vielen letterlijk in het water, waardoor ze af en toe de indoorpiste moesten opzoeken. Tim kreeg groen licht van de dokter en mag opnieuw de looptrainingen hervatten.

Tom Vanslambrouck: "Na de knie , nu de kuit ...."
 
"Na een maandje of 2 terug te trainen heb ik het terug zweten ....
Het ging terug wat beter in het lopen , wat interval aant trainen enzo
Vorige week na de pistetraining voelde ik wat last in mijn linker kuit (ik ben
geoppereerd aan mijn rechterbeen...) Ik probeerde toch wat door te trainen in de hoop dat het over ging !

Na een bezoek bij de kiné bleek het een ontsteking te zijn 
Ik ga nu al enkele dagen naar de kiné en hopelijk kan ik eind deze week terug beginnen lopen !!!"

duur2

duur4

Kasseiloop

Kasseiloop (6)

14:10 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.