10-03-08

BK lange cross: Davy 26ste en Stijn F. 27ste

Verslag door Stijn:

Vandaag 9 maart was het dan zover, mijn eerste wedstrijd na mijn knieblessure en dan nog wel het BK cross, na de regenval tijdens de ochtend was de omloop er loodzwaar gaan bijliggen, met daarbij nog eens enkele pittige hellingen elke ronde, afzien deden we allemaal. De cross was iets meer dan 10km, doseren was dus de boodschap. Mijn vorige wedstrijd dateerde van begin december. Begin februari kon ik weer beginnen met de opbouwtrainingen, de laatste weken kon ik dan weer intervaltrainingen afwerken, het BK cross was een test om te zien waar ik stond na een maandje normaal trainen. Ik startte rustig en stak al snel heel wat atleten voorbij, zo ging het de eerste ronden tot ik een groepje had gevonden met daarbij mijn club- en trainingsmakker in topvorm Davy Stieperaere, Iron Man Loic Helin, Vincent Nardozza en Johan Wils.

Halfweg wedstrijd kwamen we bijna aansluiten bij Joachim Pelicaen, ook Roger Konings en Steven Van Nieuwenhove liepen niet ver voor ons uit, maar uiteindelijk moesten we weer wat terrein prijs geven. Voor mij was het nog wat zoeken naar het juiste tempo. Ik speelde tijdens de wedstrijd geregeld haasje over met Davy, de ene keer moest Davy enkele meters op mij prijsgeven, de andere keer moest ik dan weer een gaatje laten. In de voorlaatste ronde moesten we Johan Wils en Vincent Nardozza laten gaan, we haalden intussen wel David Stevens in die zich niet zo thuis voelde op de modderomloop, achter hem liep Loic Helin een sterke wedstrijd. Ik ging als 30ste de laatste ronde in en Davy volgde op enkele meters als 31ste, halfweg de laatste ronde kwam Davy weer bij mij en kon opnieuw een kleine voorsprong nemen, ik kon het gaatje spijtig genoeg niet meer dichtlopen en finishte uiteindelijk als 31ste en was daarmee 27ste belg. Davy finishte enkele meters voor mij op een knappe 30ste plaats, een mooie afsluiter van zijn winterseizoen. David Stevens finishte als 32ste. De wedstrijd werd op knappe wijze gewonnen door Tom Van Hooste, Hans Janssens werd 2de belg en Dries Busselot finishte als 3de belg.

Ik ben tevreden over mijn testwedstrijd, ik kon goed door de modder en ook op de eerste helling raakte ik goed boven, op de tweede helling had ik het wel telkens wat moeilijker, maar in de afdeling van deze helling kon ik me goed naar beneden laten vallen. Ik miste vooral wedstrijdritme om diep te gaan, maar ik had niet gedacht dat ik reeds op dit niveau zat, dat ziet er dus goed uit voor het komende zomerseizoen. Komende zaterdag start ik in Eernegem, een stratenloop over 9km van mijn club De Molenlopers, ik ben er zeker van dat het nog heel wat beter zal zijn dan vandaag, ik kijk er dan ook naar uit. Aan de start komen ook Dieter Brouckaert en Davy, dus het zal weer een mooie strijd worden vooraan. Ik ben blij dat ik er weer bij ben, want aan de kant toekijken deed toch pijn! Na Eernegem zet ik mijn zomeropbouw verder.

B12

09:54 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.