10-03-08

BK cross junioren: Koen pakt de titel!

Verslag door Koen:

Vandaag 9 maart werden dus de Belgische titels verdeeld op het, in tegenstelling tot gisteren, extreem zompige parkoer van Stene. Gisteren werd het parkoer verkend met het "crossteam 08" en wat bleek dat het parkoer op mijn lijf was geschreven ... tot ik daar vanmorgen toe kwam! Mijn sprookjes parkoer werd een ware hel=p! Nu, ik stond in bloedvorm en wist dat ik er zo ook wel ging goed doorkomen.

Voor de start kreeg ik mijn kledij niet vroeg genoeg van mijn lijf en stond daarom een beetje ver om aan te schijven in de kleine startopening=p! Ik raakte op de eerste rij om te starten, dus geen enkel probleem. Toch was ik niet zo goed weg, eerst dacht ik van wel, maar al snel werd de vernauwing duidelijk en doken er heel wat atleten van de rechter kant op. Een beetje ingesloten, maar geen paniek ik had nog 6675m om naar voor te komen=)! Ik kon zo lang niet wachten en besloot om in de aanloop naar de "amandine" in één stuk, terwijl iedereen aan de linker kant liep, langs de rechter zijde naar plaats 3 te lopen. Zo schoof ik goed mee met Jeroen D'Hoedt en Andreas Van Ham de helling op. In de afdaling gebeurde iets vreemds, Jeroen liet hem weer als een baksteen naar beneden vallen en nam plots de verkeerde route. Natuurlijk volgde iedereen, er is al bij al niets gebeurd, enkel dat we 240m minder moesten lopen, maar ik denk op zo'n parkoer dat het niet veel maakt (het was al lastig genoeg zo). Voor mij mocht die helling er gerust nog eens inzitten, ik voelde me sterk genoeg vandaag.

Ik wist dat ik in bloedvorm zat en nam dan ook resoluut de kop, ik was trots op mezelf dat ik de wedstrijd op een BK zelf kon maken. Een wedstrijd met hier en daar wat prikken en versnellingen. Even was ik zelfs alleen weg, maar vond het te vroeg en liet bewust het groepje terug keren. Vandaag voelde ik me de sterkste, mentaal zat ik echt heel goed, dat maakte misschien het verschil want ik moet zeggen dat de conditie van mijn medevluchters Jeroen D'Hoedt, Soufiane Bouchicki, Mathijs Casteele, Abdi Bashir en Andreas Van Ham heel goed zat! Sterke koers allemaal!

Met vier gingen we de laatste beklimmingen op, ik moest als eerste boven komen en deed dat ook, ik had verwacht dat Jeroen naar beneden zou stormen en mij ging oprapen. Toen was het enkel aan mij om me kalm te houden en mijn eindschot voor te bereiden. Ik was alleszins "geladen met buskruit in mijn gat", zoals Thomas Van de Put het verwoorde, want ik voelde me nog zo goed op het laatste dat ik met een hysterisch eindsprongetje over de meet mijn eerste individuele titel kon vieren=) ... hah! Ik kon het eerst bijna niet geloven!

IMG_3380

09:56 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.