19-02-08

Opnieuw Aalsters feestje bij korte cross in Lokeren

Zondag 17 februari trokken van Team Van Paemel Kim Barbé en Stijn Beerens de spikes aan voor de cross van Lokeren. Deze wedstrijd staat bekend om zijn zware hellingen, onze trainingsmakkers zijn zo'n hellingen gewoon, dankzij de zondagse heuveltrainingen in Zottegem, dus deze omloop mocht voor hen geen probleem zijn.

Kim en Stijn namen beiden een zeer goede start, meteen liepen ze attent mee in de kop van de wedstrijd. Toen Maarten Vergote het tempo in handen nam spatte het deelnemersveld uit elkaar, er ontstond een kopgroepje van zo'n 5 atleten met daarbij naast Maarten, Kim en Stijn ook Pieter De Wulf en Frederik De Vuyst. Op de hellingen namen Stijn en Kim het tempo voor hun rekening waardoor ze met z'n tweeën enkele meters voorsprong hadden op de rest. Tijdens de laatste kilometer werd er wat meer gekeken waardoor Pieter De Wulf opnieuw kon aansluiten, maar toen de finale echt werd ingezet moest Pieter opnieuw de rol lossen. Kim plaatste zijn versnelling vanuit 2de positie op enkele honderden meters van de finish, hij moest tot op de meet alles geven om trainingsmakker Stijn van zich af te houden, het verschil bedroeg amper 3 seconden. Pieter De Wulf maakte nog eens 3 seconden later het podium compleet.

Opnieuw 1 en 2 voor eendracht Aalst en Team Van Paemel in de korte cross, alweer een héél knappe prestatie!

Tim Alleman won voor Nieuwjaar de korte cross van Waregem en Oudenaarde

Stijn Beerens won de korte cross van Izegem, Davy Stieperaere werd er 2de

Kim Barbé won de korte cross van Lokeren, Stijn Beerens werd er 2de


Stijn Fincioen kampt sinds afgelopen weekend met een acute bronchitis en kan sinds zondag geen trainingen afwerken. Stijn hoopt donderdag opnieuw de loopschoenen te kunnen aantrekken.

17:03 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.