04-02-08

Team van paemel sterk op PK

Ondanks dat er met Stijn Fincioen, Jerry Van den Eede, Tim Alleman en Tom Vanslambrouck 4 atleten moesten afzeggen wegens blessure, kwam team van paemel met een zeer sterk blok aan de start dat vol zat met ambitie.

In de korte cross lag de lat voor sommigen natuurlijk heel hoog, Kim Barbé stak zijn doelstellingen niet onder stoelen of banken. Hij wou enkel winnen. Stijn Beerens kon na de vooraf geleverde prestaties ook niet zonder ambitie starten, ook hij wou zich vandaag in de debatten voor de overwinning mengen. Ook Tiemen wou tonen dat hij ondanks de drukke periode toch nog alles in het werkt stelt om te kunnen lopen.
Na de zeer lange startstrook kon Kim zich onmiddelijk op een ideale plek handhaven, de top 5 zou hij nooit meer loslaten. De benen waren wat ze moesten zijn, het moeilijkste was die benen rustig te houden. Stijn Beerens startte traditioneel wat "rustiger" maar ook hij kwam tijdig aansluiten in de kopgroep. Tiemen probeerde ondertussen ook zoveel mogelijk op te schuiven. Vooraan bleef de wedstrijd gesloten, al was het wel duidelijk dat Jonas Roels onze Kim Barbé en mede Eendracht Aalst atleet Koen De Veylder over de beste papieren beschikten. Toen Koen in de laatste ronde het tempo enorm optrok konden deze 3 zich dan ook afscheiden. Daarachter zag Stijn Beerens alles gebeuren, maar hij zat te ver om mee te schuiven, wel kon hij nog enkele atleten voorbijlopen om uiteindelijk 4e te worden. Vooraan kon Kim zich nu echt niet inhouden en trok de registers helemaal open, Jonas en Koen hadden het enorm moeilijk en even leek het of ze beiden de rollen gingen moeten lossen. Jonas kon echter nog zeer knap terugvechten en slaagde er zelfs nog in Kim te remonteren na een fenomenaal spannende sprint, ondertussen viel Koen nog in de laatste bocht, waardoor zijn podiumplaats werd ingenomen door Toon Dierckx. Koen kon zich weliswaar optrekken aan een zeer sterke wedstrijd. Stijn werd zo 4e en Tiemen liep zich nog naar een mooie 26e plaats op 52 deelnemers.

Bij de Juniors was het vooral uitkijken naar Koen Naert, hij wou zo zuinig mogelijk winnen en zette zich daardoor in het begin van de wedstrijd rustig in de kopgroep. Wanneer Koen zijn moment gekomen achtte plaatste hij een versnelling waarop in eerste instantie enkel Abdi Nashir kon reageren, maar daar uiteindelijk de tol moest voor betalen en derde werd. Koen won zo met een mooie voorsprong bij de juniors en slaagt er zo in om zowel in West als in Oost-Vlaanderen provinciaal kampioen veldlopen te worden bij de juniors. Deze overwinning levert hem tevens een dopingcontrole op, wat voor hem een positief signaal was, aangezien ze dit veel te weinig doen.

Op de lange cross kwamen Davy Stieperaere en Jo Grieten aan de start. Zij werden aangevuld met nog veel Eendracht aalst atleten zoals trainingsmakker van de West-side Dieter Brouckaert. Dieter begint de tol te betalen van een zwaar seizoen en werd uiteindelijk 4e in wat hij noemde een wedstrijd te veel. Davy liep een zeer sterke wedstrijd, eerst zat hij in een groepje met daarbij onder andere Steven Van Nieuwenhove, Jo Grieten en Kurt Maenhout. Jo Grieten had vooraf al last van een blessure en heeft de wedstrijd dan ook moeten verlaten. Davy schoof mooi mee met Steven en Kurt, Steven was echter te sterk, maar Kurt kon hij nog kwijtspelen. Zo werd Davy uiteindelijk 7e. De wedstrijd werd gewonnen door Aman Gemeda voor Stijn Lintermans en Francies van Steenbrugge 

 

10:04 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.