27-01-08

Team Van Paemel van de partij in Hannuit en Veurne

Afgelopen weekend vond in Hannuit de voorlaatste crosscupmanche plaats van het seizoen. Van Team Van Paemel waren opnieuw de korte crossers Stijn Beerens en Kim Barbé en onze junior en crosscupleider Koen Naert van de partij.

Bij de junioren waren alle ogen weer gericht op de strijd tussen Koen Naert en Jeroen D'Hoedt, Koen is al sinds de Crosscup in Mol de leider in het regelmatigheidscriterium, maar Jeroen D'Hoedt komt langzaam maar zeker wat dichter in het klassement. Voor Koen was het zijn eerste cross na zijn examenperiode, vanaf nu kan hij zonder zorgen beginnen opbouwen richting het BK cross op 9 maart in Stene.

In Hannuit bleven Koen en Jeroen opnieuw mooi bij elkaar, ze kregen het gezelschap van de Ier Greg Murphy. De wedstrijd bleef spannend tot de laatste meter, want de wedstrijd werd beslist in een milimeterspurtje tussen Jeroen en Koen. Jeroen bleek uiteindelijk de snelste, Koen werd prachtig tweede. De twee Belgische junioren liepen een sterke wedstrijd en zijn aan elkaar gewaagd. Koen was heel tevreden over zijn wedstrijd, hij blijft voorlopig leider in de Crosscup, maar voelt de hete adem van Jeroen in zijn nek. In de laatste en beslissende Crosscupmanche over twee weken in Dour moet Koen voor Jeroen finishten om definitief zeker te zijn van de eindzege. Het wordt zeker en vast geen gemakkelijk opdracht, want Dour is een hele zware cross met een klim om U tegen te zeggen en wanneer er de week vooraf regenbuien over het parkoer zullen trekken, dan mogen we enkele pittige modderstroken verwachten. Het wordt een wedstrijd om duimen en vingers van af te likken, wellicht nog de enige categorie waar er nog spanning is omtrent de eindzege. We hopen dat Koen het laken definitief naar zich toe kan trekken en met de rode leiderstrui mag pronken in Dour.

De korte cross bij de mannen was opnieuw sterk bezet. Het werd een strijd tussen DCLA en VOLH. Bij DCLA maakten Maarten Van Steen en Kim Ruell het mooie weer, bij VOLH kleurden Koen Wilssens en asielzoeker Abdi Nagassi de wedstrijd. Van Steen, in Hulshout ook al heel sterk won knap de wedstrijd in een spannende spurt met zijn clubmakker Ruell. Eén seconde later finishten achtereenvolgens Wilssens en Nagassi. Kim Barbé werd 13de en 10de belg op 23 seconden van winnaar Van Steen. De revelatie Frank Bollen finishte net na Kim. Net als in Hulshout liep Stijn Beerens een sterke wedstrijd, hij eindigde dit keer als 24ste en 20ste belg op 33 seconden van de winnaar.

Ook in het West-Vlaamse Veurne stond er een veldloop op het programma. Kristof Mouton kroonde zich voor de zoveelste maal dit seizoen tot winnaar. Dieter Brouckaert werd zonder problemen 2de. Dieter Van de Walle werd 3de, Kurt Maenhout finishte als 4de en Davy Stieperaere aka Stiepi maakte de top-5 compleet. Het vele bochtenwerk was niet echt iets voor Davy, maar het wedstrijdritme zal hem zeker en vast deugd doen met het PK cross van komende zaterdag in zicht.

Met de geblesseerden van onze trainingsgroep gaat het beter en beter. Tom Vanslambrouck werkt nu 5 a 6 maal in de week een rustig duurloopje af van zo'n 40 minuten. Hij bouwt verder aan zijn basis. Tim Alleman begint aan zijn laatste examenweek. Tim is nog niet toe aan intervaltraining, hij blijft verder rustige duurlopen afwerken. Stijn Fincioen kreeg afgelopen week te kampen met buikgriep en moest 4 dagen aan de kant blijven. Hij kon sinds donderdag opnieuw rustige duurloopje afwerken. De pijn in de knie lijkt bijna volledig verdwenen. Stijn hoopt binnenkort met lichte intervaltrainingen van start te gaan.

20:06 Gepost door Team Van Paemel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.